Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se optat, bohužel jsem se dostala do situace kdy splácí exekuci ( nemám ji na účet) zkrátka každý měsíc sama posílám splátku. Nyní měním zaměstnání… Mám o tom informovat zaměstnavatele a exekutora? Děkuji za informaci…
a co je to za exekutora? Podle mě exekuci nemáš, protože každý exekutor i při malé částce blokne účet a případně i mzdu…spíš bych to tipla na vymáhací agenturu, která si na exekutora hraje… ![]()
Určitě jde o exekutora? Pokud by se jednalo o exekuci v drtivé většině případů exekutor blokuje účet v bance i mzdu. Není to nějaká vymahacska agentura? Máte v ruce exekuční příkaz? Doporučuji si nechat na soudě udělat lustraci. Napíšete žádost na soud o lustraci ex titulu a do 14 dní vám přijde výpis kde máte soudní exekuce. Je to zdarma
@Anonymní píše:
a co je to za exekutora? Podle mě exekuci nemáš, protože každý exekutor i při malé částce blokne účet a případně i mzdu…spíš bych to tipla na vymáhací agenturu, která si na exekutora hraje…
Nutně nemusí. Pokud byla zakladatelka rychlá a chtěla to řešit. Tak si v klidu může domluvit splátkový kalendář. Blokování účtu, atd. jsou až biče na neplatiče. (což prakticky člověk s exekucí je, ale víte jak jsem to myslel určitě
)
Ano holky, příkaz mám, ale když jsem zjistila, kdo konkrétní to ma6na starosti, tak jsem to ihned řešila a účet bloknuty nemám 🙂
Na EU se da relativne domluvit, vedi, ze nekteri povinni ofic. moc majetku nemaji a pokud se s nimi nedomluvi na splatkach, moc nic jineho nevymuzou. Treba se jim vic vyplati splatky nez aktivni EP na mzdu. Zakl. nikam hlasit nemusis, hlavne splacej.
@Cenarius píše:
Nutně nemusí. Pokud byla zakladatelka rychlá a chtěla to řešit. Tak si v klidu může domluvit splátkový kalendář. Blokování účtu, atd. jsou až biče na neplatiče. (což prakticky člověk s exekucí je, ale víte jak jsem to myslel určitě)
není, učet se blokuje ihned
@Anonymní píše:
Ano holky, příkaz mám, ale když jsem zjistila, kdo konkrétní to ma6na starosti, tak jsem to ihned řešila a účet bloknuty nemám 🙂
a jaký je to exekutor, který první pošle dopis a pak až blokuje peníze a majetek?:)
@Ufinka87 píše:
Určitě jde o exekutora? Pokud by se jednalo o exekuci v drtivé většině případů exekutor blokuje účet v bance i mzdu. Není to nějaká vymahacska agentura? Máte v ruce exekuční příkaz? Doporučuji si nechat na soudě udělat lustraci. Napíšete žádost na soud o lustraci ex titulu a do 14 dní vám přijde výpis kde máte soudní exekuce. Je to zdarma
stačí si ověřit na poště ![]()
Ahoj holky chci se optat, bohužel jsem se dostala do situace kdy splácí exekuci ( nemám ji na účet) zkrátka každý měsíc sama posílám splátku. Nyní měním zaměstnání… Mám o tom informovat zaměstnavatele a exekutora? Děkuji za informaci…