Exekuce - jak to chodí?

Anonymní
6.9.10 13:09

Exekuce - Jak to chodí?

Dobrý den, vím, že několik diskusí na toto téma už tady bylo, ale žádné se netýká našeho případu.
Jak začít? Moji rodiče(nevl.otec a má maminka) jsou spolu už přes 14 let, před dvěma měsíci jí oznámil, že má nemanželskou dceru, ale chce zůstat s mojí maminkou. To máma rozdýchávala hodně těžko, ale pak přišla další rána. Minulý týden k nám přišla exekuce, sebrali několik věcí na zbytku nechali nálepky… Otec mě pak poprosil abych mu papíry co od nich dostal zkopírovala a dostalo mne, kolik dluží. Byly nařízeny 3 různé exekuce na 3 různé částky, které dohromady dávají plus minus 20 milionů, exekuční příkaz je i na auto, které kupil té své milence :cert: exekuce na dům a exekuce na majetek, on pořád tvrdí, že se to nějak srovná, že o dům e nepřijde, ale že je to blbost?? Máma mu věří, a nevěří mému dědovi, který se byl poradit za svou známou soudkyní, která mu vše řekla na tvrdo co a jak, ale ona mu to nevěří tak jí tam chce vzít, ale ona nechce nechce se s ním rozvést!! I přes to všechno co jí udělal? Já to nechápu… Může se tát hromada věcí, co když se zabije(otec), to by máma byla v hajzlu a vše by padlo na ní jako ty dluhy? je nějaká šance, že by je nedostala? Otec pořád tv rdí, že má peníze na nějakým účtu(mimochodem našich 500000 které nám ebral ze stavebního spoření, mě a sourozencům a tvrdí, že je vrátí) já mu to ale nevěřím, projela jsem mu i všechny papíry co měl v tašce od notebooku a měl tam rozhodnutí o domluvení splátek zdravotní pojištovně, které dluží 13480Kč za neplacení zdr.pojištění!! Tak jak může tvrdit, že má peníze??? Je z tohohle vůbec nějaká cesta ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1277
6.9.10 13:12

je zaplatit to.

je to docela darda a pochybuju,ze ji ma.kdyby penize mel,tak snad splaci.

nebo splacet(u tyhle castky teda nevim nevim)
pokud jsou manzele a on by umrel,ano dluhy by platila mama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.9.10 13:20

Mě osobně po té exekuci řekl, že za to nemůže, že to nevěděl, přitom rozhodnutí soudu o exekuci je z 2.6.2010 :cert: A mojí mámě řekl, že si myslel, že tento chlap(ten kterýmu dluží nějaký lichvář či co) nemá právo na exekuční řízení, že si prostě myslel, že to nebude řešit idiot!! nesplácel to od roku 2008 a moje mamka vůbec nevěděla, že něco takového dluží!! Když o tom nevěděla i pořád by to šlo za ní? Rozvod je podle mého řešení…

Prý by to tomu chlapovi nebyl schopný splácet nemá na to, má prý nějakých 8 mega ve zboží a 3mega na účtě pro podnikán!Já mu to le nevěřím!! je to křivák!! Ale, že by někomu dal něco to ne. vždyt i mamka má účet pořád v mínusu a pomalu nemá ani na uživení domácnosti.. :-?

• Citovat
  • Upravit
11462
6.9.10 13:22

I když o tom nevěděla, dluhy byly soudně uznány za trvání manželství - rozvod tedy nic neřeší.
Jedině jestli neměli rodiče kvůli podnikání zúžené SJM - to se dělá tuším u notáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.10 13:26
meluzinka píše:
I když o tom nevěděla, dluhy byly soudně uznány za trvání manželství - rozvod tedy nic neřeší.
Jedině jestli neměli rodiče kvůli podnikání zúžené SJM - to se dělá tuším u notáře.

SPolečné jmění manželů neměli nijak rozdělené, Takže i kdyby se rozvedla, nemohl by on vzít ty dluhy na sebe aby mamka mohla v klidu žít a vychovávat děti ač s životním minimem, ale nějak? Protože když něco udělal za zády manželky tak jak to pak chudák může řešit? to by se dalo právně napadnout nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
1277
6.9.10 13:26

rozvod nic neresi. bohuzel i dluhy spadaji do SJM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
6.9.10 13:27
Anonymní píše:
meluzinka píše:
SPolečné jmění manželů neměli nijak rozdělené, Takže i kdyby se rozvedla, nemohl by on vzít ty dluhy na sebe aby mamka mohla v klidu žít a vychovávat děti ač s životním minimem, ale nějak? Protože když něco udělal za zády manželky tak jak to pak chudák může řešit? to by se dalo právně napadnout nebo ne?

neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.10 13:27
Kapsarecek píše:

I když o půjčkách manželka nevěděla?Nikde není její podpis…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.10 13:28

Co se teda dá v této situaci dělat??? :cry:

• Citovat
  • Upravit
1277
6.9.10 13:29
Anonymní píše:
Kapsarecek píše:
I když o půjčkách manželka nevěděla?Nikde není její podpis…

ale to nevadi, ze o nich nevedela.ani podepsane nemusi byt od ni.
kdyz by neco kupoval,taky nepotrebuje jeji podpis nebo souhlas ke koupi a taky to spada do SJM

Příspěvek upraven 06.09.10 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
6.9.10 13:30
Anonymní píše:
Co se teda dá v této situaci dělat??? :cry:

jak jsem psala,bud uhradit cele,nebo pokud se domluvi na splaceni(coz ale budou sakra velke splatky)
nebo prodaji majetek a tim uhradi stavajici zavazky.
nekteri exekutori jsou neuprosni a nezajima je skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
6.9.10 13:30

Je mi líto, konzultováno se třemi právníky.
Hrozná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
6.9.10 13:34

Majetek už nemohou prodat , jedině v spolupráci s exekutorem.
Pokusit se domluvit splátkový kalendář - v tomto objemu by to ale byly statisíce měsíčně.
A dluh každým dnem roste - to upozorňuji. Náklady exekutorů jsou vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.10 13:35
Anonymní píše:
meluzinka píše:
SPolečné jmění manželů neměli nijak rozdělené, Takže i kdyby se rozvedla, nemohl by on vzít ty dluhy na sebe aby mamka mohla v klidu žít a vychovávat děti ač s životním minimem, ale nějak? Protože když něco udělal za zády manželky tak jak to pak chudák může řešit? to by se dalo právně napadnout nebo ne?

Jedině, že by součástí rozvodu bylo majetkové vypořádání, kde by se dohodli, že všechny dluhy jsou jeho. A i tak je to napadnutelné, prptpže by to velmi pravděpodov¨bně bylo považováno za účelové řešení…

My jsme na tom byli podobně s tchánem, i když s menší částkou. Měl tady v bytě psané trvalé bydliště, nasekal dluhy, my ani tchýně (nežijí spolu) jsme o tom nevědli, a bum… zaplatili jsme „jen“ 80 tis (já na MD, jsou to pro nás sááááákra peníze), aby nám neodnesli půl bytu. Nejsme jeho partneři, nemáme za něj žádnou zodpovědnost, s mamkou nežije už několik let, a přesto nás všech se jeho dluhy týkají, nás kvůli bydlišti, jí kvůli manželství. :(

• Citovat
  • Upravit
314
6.9.10 13:36

Když na těch půjčkách není její podpis, tak by po ní neměli nic chtít. Mám dvě kamarádky, které se rozváděly, jejich poradci, nebo právníci teď nevím jim řekli, že pokud na půjčkách nefiguruje jejich podpis, tak nic platit nemusí, je to jen na těch kdo to podepsali. Jedna kamarádka je rozvedená déle jak rok a nikdo po ní nic nechce. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel