Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
meluzinka píše:
Majetek už nemohou prodat , jedině v spolupráci s exekutorem.
Pokusit se domluvit splátkový kalendář - v tomto objemu by to ale byly statisíce měsíčně.
A dluh každým dnem roste - to upozorňuji. Náklady exekutorů jsou vysoké.
ja myslela ze ho vydrazi exekutor,ne oni
zavjej píše:
Když na těch půjčkách není její podpis, tak by po ní neměli nic chtít. Mám dvě kamarádky, které se rozváděly, jejich poradci, nebo právníci teď nevím jim řekli, že pokud na půjčkách nefiguruje jejich podpis, tak nic platit nemusí, je to jen na těch kdo to podepsali. Jedna kamarádka je rozvedená déle jak rok a nikdo po ní nic nechce. Takže asi tak.
tohle je blbost. i v zakone to mas.
a nikdo po ni nic nechce mozna proto,ze manzel(ex)sve dluhy hradi
Michaelakkk píše:
Mě osobně po té exekuci řekl, že za to nemůže, že to nevěděl, přitom rozhodnutí soudu o exekuci je z 2.6.2010A mojí mámě řekl, že si myslel, že tento chlap(ten kterýmu dluží nějaký lichvář či co) nemá právo na exekuční řízení, že si prostě myslel, že to nebude řešit idiot!! nesplácel to od roku 2008 a moje mamka vůbec nevěděla, že něco takového dluží!! Když o tom nevěděla i pořád by to šlo za ní? Rozvod je podle mého řešení…Prý by to tomu chlapovi nebyl schopný splácet nemá na to, má prý nějakých 8 mega ve zboží a 3mega na účtě pro podnikán!Já mu to le nevěřím!! je to křivák!! Ale, že by někomu dal něco to ne. vždyt i mamka má účet pořád v mínusu a pomalu nemá ani na uživení domácnosti..
Rozvod řešení není, dluh byl vytvořen za trvání manželství. I když se rozvedou a ob nebude platit…exekutor přijde z atvojí mámou…
V pořádku to bude dokud bývalý bude půjčku platit.
Od vzniku dluhu do dopisu se zeleným pruhem může klidně uběhnout 5 let. Radši bych si vše stále kontrolovala.
meluzinka píše:
V pořádku to bude dokud bývalý bude půjčku platit.
Od vzniku dluhu do dopisu se zeleným pruhem může klidně uběhnout 5 let. Radši bych si vše stále kontrolovala.
noo rovnou vcera to bylo v obcanskem judu
Tak jsem to myslela, s majetkem už sami nakládat nemohou - jedině se souhlasem exekutora, ale spíš to dá do dražby sám.
meluzinka píše:
Tak jsem to myslela, s majetkem už sami nakládat nemohou - jedině se souhlasem exekutora, ale spíš to dá do dražby sám.
no to da.
pokud je to podobny ptacek jako JUDr Vrána z Přerova,probehla nejaka diskuze tady i na rodine…
meluzinka píše:
Pokusit se domluvit splátkový kalendář - v tomto objemu by to ale byly statisíce měsíčně.
350000 měsíčně… ![]()
Ať si maminka dojde za nějakým právníkem, možná by v tomto objemu bylo řešením vyhlášení osobního bankrotu.
Anonymní píše:meluzinka píše:350000 měsíčně…
nooo pokud je ma a bude platit,je to reseni
meluzinka píše:
Ať si maminka dojde za nějakým právníkem, možná by v tomto objemu bylo řešením vyhlášení osobního bankrotu.
ale ten by mel vyhlasovat on. navic je podnikatel ne???mam dojem ze tam osobni bankrot nejde,.
meluzinka píše:
tom už uvažoval děda, ale ona nechce je jako slepá hluchá pořád mu věří, že to zvládne, já myslím, že kecá. ona nic konzultovat s nikým nechce protože by se z toho zhroutila a potřebuje fungovat pro děti tak dělá jakoby se nic nestalo…
Kapsarecek píše:Anonymní píše:nooo pokud je ma a bude platit,je to resenimeluzinka píše:350000 měsíčně…
NO nevím jetli má, ale platit to nebude myslí si, že je lepší to vydělat najednou, ale ty kšefty mu nejdou už pře 5 let…
Právě že to neplatěj, ale nevím, třeba se něco změnilo. vím jen, že měly obě strach že zůstanou s dětma a s dluhama po manželovi, neznají se, každá z jiného města o oběma řekli to samé. Nevím co bylo v Judu.
Jo, ale jinak by mě zajímalo, jak to je s exekucema, pokud bydlím v podnájmu a ten člověk, na kterého je ta exekuce má v tom samém bytě trvalý pobyt, ale nebydlí tam. Stačí exekutorovi ukázat nájemní smlouvu a on odpluje?