Exekuce - jak to chodí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22007
8.9.10 11:54

Nemám právnické vzdělání, nikdy jsem po tom, jak to chodí nepátrala, ale máme ve vzdálené rodině podobný případ, dnes už i soudně dořešený.
Ve zkratce, manžel nasekal dluhy o kterých manželka na mateřské vůbec netušila, procitla,až jim domů přišli vymahači, manžel se ztratil, skrýval po republice,na dálku se s ním rozvedla, až u soudu zjistila, že má dluhy nejen u bankovního sektoru, ale i u různých lichvářů. Dluhy padli i na ni (má splácet 8 mega) a co je nejhorší, tak ty dluhy přecházejí i na děti, takže až děti začnou vydělávat, tak jim budou strhávány peníze, které tatínek, jehož neviděli už sedm let, utratil po kasínech a pochybných kšeftech, ze kterých nikdy nic nebylo.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.9.10 12:00
mado píše:
Nemám právnické vzdělání, nikdy jsem po tom, jak to chodí nepátrala, ale máme ve vzdálené rodině podobný případ, dnes už i soudně dořešený.
Ve zkratce, manžel nasekal dluhy o kterých manželka na mateřské vůbec netušila, procitla,až jim domů přišli vymahači, manžel se ztratil, skrýval po republice,na dálku se s ním rozvedla, až u soudu zjistila, že má dluhy nejen u bankovního sektoru, ale i u různých lichvářů. Dluhy padli i na ni (má splácet 8 mega) a co je nejhorší, tak ty dluhy přecházejí i na děti, takže až děti začnou vydělávat, tak jim budou strhávány peníze, které tatínek, jehož neviděli už sedm let, utratil po kasínech a pochybných kšeftech, ze kterých nikdy nic nebylo.M

To prece neni mozny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22007
8.9.10 12:06

No fakt to tak dopadlo, ta holka se soudila děsně dlouho a složitě, úplný podrobnosti neznám, je to fakt vzdálenější rodina. Figurovalo tam něco, že on podepsal i za ní, pak se řešilo, zda je to falešný podpis či ne. Ale to, že budou splácet i ty děti, to je na tuty. Chlapa chytli, zavřeli, odmítl převzít aspoň část dluhů na sebe, na děcka jí neplatí, jak ho pustili, jede v podvodech dál, vždycky si najde nějakou ženskou u které žije, v „lepším“ případě s ní má dítě, ženskou vyždíme finančně i psychicky a jde o dům dál :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.9.10 12:13
mado píše:
No fakt to tak dopadlo, ta holka se soudila děsně dlouho a složitě, úplný podrobnosti neznám, je to fakt vzdálenější rodina. Figurovalo tam něco, že on podepsal i za ní, pak se řešilo, zda je to falešný podpis či ne. Ale to, že budou splácet i ty děti, to je na tuty. Chlapa chytli, zavřeli, odmítl převzít aspoň část dluhů na sebe, na děcka jí neplatí, jak ho pustili, jede v podvodech dál, vždycky si najde nějakou ženskou u které žije, v „lepším“ případě s ní má dítě, ženskou vyždíme finančně i psychicky a jde o dům dál :cert:

Ale jak k tomu prijdou ty deti sakra :cert: :cert: :cert: Jak prijdou k tomu,ze jejich zivot(poradny,se vsim vsudy,i s moznosti mit se financne hezky) skoncil jeste drive,nez zacal :cert: :cert: :cert:

Pravnici,vyjadrete se-je to vazne u nas takhle?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
8.9.10 20:16

To co píšete mi nahání husí kůži u nás se má situace následnovně nevl. otec byl za tím člověkem kterému dluží a prý se dohodli, že on stáhne exekuci(jde to vůbec) Zřejmě má dlouhé prsty k soudu i exekutorům apod. a pozemek kterým otec ručí(je to pole) se převede na stavební a hned nabyde vyšší hodnoty a splatí se tak dluhy jak jemu tak bance!! Že to je blbost? Já mu to nevřím, podle mne to nejde takhle jednoduše, ještě k tomu navíc dnes odjel do německa tak jsem zvědavá jestli se vrátí!!!

• Citovat
  • Upravit
30309
8.9.10 20:22
Michaelakkk píše:
To co píšete mi nahání husí kůži u nás se má situace následnovně nevl. otec byl za tím člověkem kterému dluží a prý se dohodli, že on stáhne exekuci(jde to vůbec) Zřejmě má dlouhé prsty k soudu i exekutorům apod. a pozemek kterým otec ručí(je to pole) se převede na stavební a hned nabyde vyšší hodnoty a splatí se tak dluhy jak jemu tak bance!! Že to je blbost? Já mu to nevřím, podle mne to nejde takhle jednoduše, ještě k tomu navíc dnes odjel do německa tak jsem zvědavá jestli se vrátí!!!

Stahnout exekuci muze,ale naklady exekutor bude po nekom chtit urcite!!!!! :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
8.9.10 21:30
farska píše:
Michaelakkk píše:
Stahnout exekuci muze,ale naklady exekutor bude po nekom chtit urcite!!!!! :roll: :roll: :roll:

Myslím, že náklady se zaplatí z toho co nám vzali tzn. motorka HONDA 500, skůtr hyundai, tv LCD, fotrovo stavební spoření apod.. ale ty ostatní věci nejsou důležitý jsou to mini položky..

• Citovat
  • Upravit
22007
8.9.10 21:35

Míšo, s tím polem se mi to zdá prapodivné, to prochází přes změnu územního řízení a to trvá několik let a navíc, co je to za pole za dvacet mega? I když dlouhé prsty dokáží spoustu věcí. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
8.9.10 21:40
mado píše:
Míšo, s tím polem se mi to zdá prapodivné, to prochází přes změnu územního řízení a to trvá několik let a navíc, co je to za pole za dvacet mega? I když dlouhé prsty dokáží spoustu věcí. M

Prý už je i zasítované či co a cena po převedení by prý byla 35mega,dobrá lokalita kouíček od Prahy ono děda má známý architekty na různých úřadech, takže by to teoreticky šlo nějk posunout, ale on už mu nevěří tk na něj chce s..t :-?

• Citovat
  • Upravit
kiki123
23.4.12 10:23

Ahojky ja bych se chtela taky zeptat na necop moji rodice nasekali dluhy az tak ze jednou k nam prisla exekuce ale problem byl v tom ze nam nemela co vzit auto nemame apod.zijeme v baraku ktery je rozprodany takze tam mam jen trvale bydliste .tutiz asi ty dluhy spadnou na me ze ano ?

• Citovat
  • Upravit
36504
24.4.12 18:40

právník nejsem, ale myslím, že dle obč. zákoníku je třeba k větším investicím souhlas manžela( koupě nemovitosti, auta…),je-li věc vyšší hodnoty, pořízena po dobu manželství a ze společných prostředků.Opravte mě, prosím, pokud to už neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.11.12 11:07

Ahojky. Chtela bych se take poradit.Na jare u nas byl exekutor. Polepil televizor a pekarnu, ale neodvezl si to.Nic vic nemame.Jen druhy den dali exekuci na dum.mezi tim jsem se odstehovala k priteli a na polepene veci jsem zapomela, protoze stale cekam co se bude dal dit s domem.Jsem na podpore a nemuzu nic zplacet. Nemam ani zivotni minimum.Tak ted nevim jak reagovat, kdyz prijde exekutor pro zabavene veci a ja tam nebydlim.Ale trvale bydliste tam mam stale.Mam strach ze jsem se dopustila trestneho cinu, kdyz jsem se odstehovala se zabavenymi vecmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
7.11.12 12:23

Psala jsem to už v předchozím tématu, zabavené věci musí zůstat tam, ale pokud jsi na pracáku, exekuce se pozastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
26.9.13 16:23

Ahoj. Potřebovala bych poradit ohledně exekuce. S manželem jsme v rozvodovém řízení, máme rozsudek ohledně syna, je v mé péči, styk dohodou, manžel má platit, neplatí. Teď jen čekám na rozvodové stání, což by snad mělo být jen na jedno, jelikož máme dohodu. V červenci mi blokli účet, manžel má exekuci. Nikdo se se mnou nebavil, zablokovali, začali strhávat každej měsíc něco. Já poslala návrh na částečné zastavení exekuce vůči mé osobě, jelikož s manželem už rok a půl nežijeme, rozvádíme se, jsem těhule a mám jen rodičák. Přišlo mi od soudu, že mému návrhu bylo vyhověno a exekuce se částečně vůči mě zastavuje. Účet odblokovali, ale kam se tedy poděly ty peníze, co mi do teď strhávali? Manžel má dostatek peněz na vyrovnání pohledávky a tyto peníze už byly zablokovány a banka už dala i povolení k uvolnění. Z banky by měla odejít celá částka. Takže kam šly ty moje peníze? Když jsem se ptala na sociálce, tak mi bylo řečeno, že by mi je měli vrátit zpět na účet. Nevíte někdo, jak to chodí? Musím o to někde zase zažádat, nebo mi to tam vrátí na základě toho soudního rozhodnutí o zastavení exekuce na mě? Musím to nějak sama sociálce předkládat? Nebo ty prachy někam zmizely do ztracena? Já se v tom už fakt začínám ztrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
26.9.13 16:35

@Honzuovka ztratit se určitě nemohly. kontaktovala bych přímo exekutora dopisem a zeptala bych se ho. podle mě by vám je měly hodit normálně na účet zpět, pokud manželovi strhnou celou částku. je ale taky možné, že mu strhnou jen to, co ještě zaplacené není, takže se z toho odečte ta vaše část a zbytek strhnou manželovi a vy si to pak budete muset řešit s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel