Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
zavjej píše:
Právě že to neplatěj, ale nevím, třeba se něco změnilo. vím jen, že měly obě strach že zůstanou s dětma a s dluhama po manželovi, neznají se, každá z jiného města o oběma řekli to samé. Nevím co bylo v Judu.
Jo, ale jinak by mě zajímalo, jak to je s exekucema, pokud bydlím v podnájmu a ten člověk, na kterého je ta exekuce má v tom samém bytě trvalý pobyt, ale nebydlí tam. Stačí exekutorovi ukázat nájemní smlouvu a on odpluje?
to asi neee.jde i o movity majetek.a hlavne ten byt muzou chtit exekutori prodat
zavjej píše:
Právě že to neplatěj, ale nevím, třeba se něco změnilo. vím jen, že měly obě strach že zůstanou s dětma a s dluhama po manželovi, neznají se, každá z jiného města o oběma řekli to samé. Nevím co bylo v Judu.
Jo, ale jinak by mě zajímalo, jak to je s exekucema, pokud bydlím v podnájmu a ten člověk, na kterého je ta exekuce má v tom samém bytě trvalý pobyt, ale nebydlí tam. Stačí exekutorovi ukázat nájemní smlouvu a on odpluje?
Nájemní smlouva nestačí. Když bude chtít sebere všechno. Existuje řízení, kde dokážeš, že ty věci jsou tvoje. Což je těžké. Odstěhuj se. Vážně.
A kamarádkám bych radila to s ex vyřešit. Ty dluhy jsou opravdu i jejich.
Jedině, že by v té podnájemní smlouvě bylo uvedeno co je součástí bytu a co je tvoje.
Je to na vůli exekutora a například výši dluhu. Počítala bych spíš s horší variantou.
Tak ono treba i z druhe strany jsem podnajemnik a kdyz budu mit exekuce ja,exekutor tady muze pobrat veci majitele.sporak,kuchynskou linku…a ve smlouve nemame co je soucasati a co ne.
Kapsarecek píše:
Tak ono treba i z druhe strany jsem podnajemnik a kdyz budu mit exekuce ja,exekutor tady muze pobrat veci majitele.sporak,kuchynskou linku…a ve smlouve nemame co je soucasati a co ne.
To není tak jednoduché. Majitel bytu pak může podat vylučovací žalobu. Chvíli to potrvá, ale pak mu ty věci/peníze exekutor vrátí a půjde zase po vás. S tím, že si ještě za to období přičte úroky.
eva76 píše:Kapsarecek píše:To není tak jednoduché. Majitel bytu pak může podat vylučovací žalobu. Chvíli to potrvá, ale pak mu ty věci/peníze exekutor vrátí a půjde zase po vás. S tím, že si ještě za to období přičte úroky.
no to sice ano,ale pochybuju ze majitel ma 15let schovane papiry od linky a sporaku
Anonymní, pokud to byli tvoji příbuzní už konzultovat s právníkem - soudkyní, věřila bych jí. Pokud jsou manželé, je tvoje maminka ve velmi špatné situaci, i kdyby se rozvedla. Doporučuju článek http://pravniradce.ihned.cz/…ucnim-rizeni. Je pro mě hodně zarážející, jakým způsobem je člověk schopný udělat nenápadně 20 mil. dluhu… pokud podnikal, je to jiná, ale i tak… Osobní bankrot by nic nevyřešil, protože tam se musí prokázat, že jsi schopna splatit alespoň 30% dluhu (myslím), což nebudete a v případě zamítnutí člověk automaticky spadne do konkurzu a to je pak síla… přeji mamince pevné nervy, pravděpodobně není úniku…
Kapsarecek píše:eva76 píše:no to sice ano,ale pochybuju ze majitel ma 15let schovane papiry od linky a sporakuKapsarecek píše:To není tak jednoduché. Majitel bytu pak může podat vylučovací žalobu. Chvíli to potrvá, ale pak mu ty věci/peníze exekutor vrátí a půjde zase po vás. S tím, že si ještě za to období přičte úroky.
no, aby jsi se nedivila, znám spoustu takových lidí, co si podobné doklady schovávají. Navíc by na vás mohl majitel i podat trestní oznámení. Není to tak jednoduché, jak to vypadá. To by se pak moh kdokoli nastěhovat někam do podnájmu, nasekat dluhy a zmizet. Díky bohu to tak snadné není. Pokud to tak někdo udělá, věř, že si ho exekutor jednou najde. Pro toho člověka je to horší v tom, že to může trvat i spoustu let, ale pak se z těch úroků, s odpuštěním, posere
eva76 píše:Kapsarecek píše:no, aby jsi se nedivila, znám spoustu takových lidí, co si podobné doklady schovávají. Navíc by na vás mohl majitel i podat trestní oznámení. Není to tak jednoduché, jak to vypadá. To by se pak moh kdokoli nastěhovat někam do podnájmu, nasekat dluhy a zmizet. Díky bohu to tak snadné není. Pokud to tak někdo udělá, věř, že si ho exekutor jednou najde. Pro toho člověka je to horší v tom, že to může trvat i spoustu let, ale pak se z těch úroků, s odpuštěním, posereeva76 píše:no to sice ano,ale pochybuju ze majitel ma 15let schovane papiry od linky a sporakuKapsarecek píše:To není tak jednoduché. Majitel bytu pak může podat vylučovací žalobu. Chvíli to potrvá, ale pak mu ty věci/peníze exekutor vrátí a půjde zase po vás. S tím, že si ještě za to období přičte úroky.
ja nemyslim bydlet v podnajmu a nasekat tam dluhy.
treba ty dluhy uz ma nkdo delsi dobu a jen se stehoval,nemyslim tim zamer
Kapsarecek píše:eva76 píše:ja nemyslim bydlet v podnajmu a nasekat tam dluhy.Kapsarecek píše:no, aby jsi se nedivila, znám spoustu takových lidí, co si podobné doklady schovávají. Navíc by na vás mohl majitel i podat trestní oznámení. Není to tak jednoduché, jak to vypadá. To by se pak moh kdokoli nastěhovat někam do podnájmu, nasekat dluhy a zmizet. Díky bohu to tak snadné není. Pokud to tak někdo udělá, věř, že si ho exekutor jednou najde. Pro toho člověka je to horší v tom, že to může trvat i spoustu let, ale pak se z těch úroků, s odpuštěním, posereeva76 píše:no to sice ano,ale pochybuju ze majitel ma 15let schovane papiry od linky a sporakuKapsarecek píše:To není tak jednoduché. Majitel bytu pak může podat vylučovací žalobu. Chvíli to potrvá, ale pak mu ty věci/peníze exekutor vrátí a půjde zase po vás. S tím, že si ještě za to období přičte úroky.
treba ty dluhy uz ma nkdo delsi dobu a jen se stehoval,nemyslim tim zamer
pokud má někdo dluhy, měl by je umořit, ať se vyskytuje kdekoli. Jak jsem již zmínila, pokud exekutor zabaví majetek, který nepatří dlužníkovi, majitel se může právně bránit a dřív nebo později to skončí zase u dlužníka. Poněvadž, pokud bude majitel bytu jakkoli poškozen, má nárok požadovat náhradu po tom, kdo to způsobil
a teoreticky nemusí mít ani doklady od toho majetku, stačí svědectví bývalých nájemníků o tom, že se tam ty věci vyskytovaly už před příchodem dlužníka, čímž se prokáže, že nepatří dlužníkovi. Jedna fotka bohatě postačí jako důkaz
Ahoj anonymni,
ctu tvuj pripsevek a jde mi mraz po zadech, protoze neco obdobneho jsem zazivala kdysi a tez ma mama s nevlastnim otcem…
Ale ona prisla o barak… nic vic nic min…
Tohle jsou obrovske dluhy…
Ja treba vim, ze nevlastni otec, ktere ma dalsi exekuce, zije u jine partnerky…Bydli v dome u jejich rodicu, nema tam snad ani trvale bydliste a prisli tam na ne exekutori,staci, ze tam proste bydli a ma sni dite.
Jinak tobe bych radila udelat vse proto, aby si ji dostala od nej, jinak to muze bejt horsi a horsi,ver mi, vlastni zkusenost.
a co tak vim, ale nevim jestli je to 100% ale co jsem tak slysela, tak pokud umre, ona dedictvi po nem snad muze odmitnout ne ???
Nevim kazdopadne bych se poradila s pravnikama…
Protoze, jsem i slysela, ze pokud se rozvedou a vse veme na sebe tak by to melo byt ok, ale nevim to 100% urcite bych se pobavila s pravnikem…
Preju ti hodne stesti,hodne sil a nenech v tom maminku, protoze te bude potrebovat,vytahni ji s toho,preju vsem hodne stesti.
(az na nej
)
§ 142 odst. 1 písm. b) zák. o rodině říká, že:
Společné jmění manželů tvoří závazky, které některému z manželů nebo oběma manželům společně vznikly za trvání manželství, s výjimkou závazků týkajících se majetku, který náleží výhradně jednomu z nich, a závazků, jejichž rozsah přesahuje míru přiměřenou majetkovým poměrům manželů, které převzal jeden z nich bez souhlasu druhého.
Takto obrovské dluhy, o nichž druhý manžel nevěděl, by do společného jmění manželů spadnout neměly.
Jenže on bude možná i problém v tom (ale to hádám), že jde pak o relativně neplatný úkon, jehož neplatnosti je možné se domáhat 3 let od vzniku… navíc může jít o závazky vzniklé podnikáním, což by mě přišlo i celkem logické a pokud paní s podnikáním vyjádřila souhlas (nemusí výslovně, ale i konkludentně), asi by jí to nepomohlo… věřila bych prostě té soudkyni, která potvrdila, že jde o bezvýchodnou situaci, ona asi věděla všechny informace, které nám chybí… osobně jsem pro rychlý rozvod, aby nenadělal tatínek ještě další dluhy…