Exekuce - jak to chodí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10657
26.9.13 16:43

@Granda no mě na sociálce řekli, že to, co mi strhávají, to strhává sociálka jako zálohu a pak, až by tam byla plná částka, odeslala by se exekutorovi. A že pokud jsem zbavena exekuce, pak by se mi to mělo vrátit. Exekutor je asi vracet nebude, když k němu ještě nedošly. Mělo by to ležet někde na sociálce. Ale paní mi právě nebyla schopná říct, jak to opravdu je, dala mi číslo na jinou, která tomu prej rozumí, ale tý se nemůžu už týden dovolat.
Prostě manželovi to banka má uvolnit celé, mě někde leží jakoby stržené zálohy a nevím, jak se dopracovat k tomu, aby mi to zase někdo vrátil. Furt všude volám, píšu a už jsem z toho fakt hotová, každej mi říká něco jinýho a nebo rovnou řeknou, že neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
29.9.13 09:54

@Honzuovka někde musí být údaj, komu byly peníze odeslány ne? tak bych je kontaktovala. v první řadě bych kontaktovala exekutora, ten musí vědět víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
29.9.13 12:30

@Granda Nikde nic není. Sociálka mi to strhává rovnou z rodičáku, ten mi už chodí pokrácený. Exekutor řekl, že to leží na sociálce a na sociálce mi řekli, že neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepa havlik
30.10.13 07:38

To je picovi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.15 18:33

mimořádné platby

Pěkný den, na můj dotaz jsem v diskusích nenašla odpověď, tak oživuji. Anonymitu snad pochopíte :) manžel má exekuci na plat. S exekutorem nekomunikujeme, jak jsme chtěli spl.kal.tak se s ním nedalo domluvit, poté nám už nezvedal telefony. Proto se ptám zde v naději, že se v tom někdo vyzná. Exekuce se pravidelně strhává, nejsou žádné problémy, ale rodiče muže se nabídli, že nárazově, nepravidelně přispějí nějakou částkou ke splacení, není to ale žádná velká částka, ať jste v obraze třeba 1000,–, podle mě každá korunka dobrá. Je nějaká možnost tam poslat občas částku navíc? Nezpůsobí to komplikace? Nezvedne nějaké úroky nebo co já ještě vím, co je možné. Máme na to vůbec právo posílat něco navíc, když máme minimum financí co lze? Aby je nějak to mimořádné placeí neuvedlo v omyl, že nám strhávají málo :D děkuji, snad to není zmatené.

• Citovat
  • Upravit
1
10.8.15 20:13

Exekuce

Dobrý den,
jako mzdová účetní mám zkušenosti s exekucemi. Pokud máte nějaké peníze navíc, tak je samozřejmě můžete poslat na účet, který Vám exekutor uvedl v exekučním příkaze. Na to nárok máte. Úroky Vám to určitě nezvedne, ba naopak čím dříve exekuci splatíte tím méně budete platit za úroky. Strhávat exekuci Vám musejí podle zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
10.8.15 21:32

Jedná se o soudního exekutora? Ten je povinen s dlužníkem komunikovat. To že vám nebere telefon je docela divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
10.8.15 21:37

Můžu se zeptat, na jakou dobu zhruba tu exekuci máte? Tedy dle splatkoveho kalendáře? Pokud jste anonym, mohla byste uvést i výši exekuce a výši měsíčních splátek. Určitě je důležité s ním komunikovat. Pokud nekomunikuje on, zkuste se obrátit na společnost, u které dluh vznikl. Určitě můžete poslat i sem tam něco navíc, otázka je, jestli není lepší tyto menší částky dat bokem a poslat tam jednou za čas více peněz skrz srážky poplatků, atd. Člověk by to asi musel vidět, aby dokázal fundovane odpovědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 23:10

Cca 70 000 po necelych 500,– soudne narizeno… tam se muzi jeste za svobodna seslo vic dluhu, byl nezodpovedny a ted to tak vypada…stihlo se platit ty ostatni pohledavky nez to doslo k soudu, ale essox byl nekompromisni…jeste se nam podarilo naletet jedne pani ktera tvrdila, ze ae zivi tim, ze domlouva se spolecnostma…no vola muzete jen nakopnout, byli jsme blbi…jak nam to pan nezvedal, tak se jednalo o nejakou firmu vymahajici pohledavky, pak probehl soud bez nas…protoze man dokonaly si nezapsal novou adresu :( takze jsme ani nevedeli, ze neco probiha…docela zamotane :D a tim, ze ta castka neni tak obrovska, jak to casto byva, by i tisicovecka pomohla si myslim hodne cas od casu…takze se spojit s ucetnim a exekutorem a jit by to melo jo? Nam ucetni na zacatku tvrdil, ze se posilaji penize nekde bokem a az je tam urcita castka, tak se to posila exekutorovi (nebo essoxu…to ted nevim)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.15 23:20

Mimochodem ted to resime a zadny exekucni prikaz nemame, nechal si ho ucetni. Ani zadny kontakt na momentalniho exekutora ani zadny splatkovy kalendar :( papiry prisly jen do prace a ty si nechal ucetni, jedine co mame my, je vyplatni paska s polickem exekuce a castkou

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel