Exekuce na účet, co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.1.19 21:04

@Maminanamatersky může :( já do toho nechtěla tahat rodinu, jsem moc hrdá, ale pokud mi nic jiného nezbude, budu muset. Spíše jsem myslela, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, jestli by se to nedalo odblokovat a splácet měsíčně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.19 21:09

@rozand ano to nikomu neberu a rozhodně s tím souhlasím, ani to nechci nezaplatit, spíše nechci po tak razantním zásahu se do té dluhové pasti dostat. Protože teď se dá říci, že jsem žebrák se třemi stovkami v kapse :(

• Citovat
  • Upravit
1439
11.1.19 21:10
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky může :( já do toho nechtěla tahat rodinu, jsem moc hrdá, ale pokud mi nic jiného nezbude, budu muset. Spíše jsem myslela, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, jestli by se to nedalo odblokovat a splácet měsíčně.

Treba slo, ale to záleží jenom na benevolenci exekutora. Hned v pondeli ho uhanej. A lepsi si pujcit penize v rodine a splacet to jim. U exekuci skacou nekonecny uroky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.1.19 21:11
@Anonymní píše:

To opravdu nejde. Až bude dluh zaplacený, pak teprve exekutor odblokuje účet. Nejsem si jistá, jestli na to má 30 nebo dokonce 60 dní. Zeptej se hlavně v bance, kolik si účtují za zablokovany účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.19 21:15

@Maminanamatersky já s tím nemám zkušenosti, jako ta částka se může ještě zvyšovat, pokud to budu splácet a nebude pokud se to splatí najednou? Já myslela, že je jasně dána na papíře celková cifra, že to je to co po mě chtějí. Bože :(

• Citovat
  • Upravit
34473
11.1.19 21:23
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky já s tím nemám zkušenosti, jako ta částka se může ještě zvyšovat, pokud to budu splácet a nebude pokud se to splatí najednou? Já myslela, že je jasně dána na papíře celková cifra, že to je to co po mě chtějí. Bože :(

No hlavně musel manželovi přijít dopis s částkou a ne jeden. Prostě se na to vyflákl. A není důležité, kdy se dítě narodilo, ale kdy dluh vznikl. Předně bych kontaktovala exekutora, ten ti dá nejaktuálnější informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
11.1.19 21:25
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky já s tím nemám zkušenosti, jako ta částka se může ještě zvyšovat, pokud to budu splácet a nebude pokud se to splatí najednou? Já myslela, že je jasně dána na papíře celková cifra, že to je to co po mě chtějí. Bože :(

Nejsem teda exekutor ani právník, radsi si to jeste vygoogli, ale uroky z prodleni skacou az do uplneho zaplaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
11.1.19 21:29

A jste si jistá,ze je to jen z dluhu vyplývajícího z nesplnene vyživovací povinnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
11.1.19 21:33

Me je to divné,protoze prispevek na uhradu nekterych nákladů neprovdane matce lze uplatnit snad do půl roku po porodu,výživné na matku do dvou let ditete. A všechno toto by prece mel resit soud,melo by to být v rozsudku. A oproti vyzivnemu tyto castky nebývají az tak vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
11.1.19 21:36

@Jana206 no ale tak my nevime, kdy to ex podala, klidne to mohla dát v zakone lhute (jakoze dala, jestli to je opravdu exekuce kvuli tomu), jen az ted doslo k exekuci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
11.1.19 21:39

@debra.morgan Já tomu moc nevěřím. Pokud poslal aspon neco a projevil snahu,exekuci by nenaridili. A běžné výživné prý platil.
Asi jsem ale ovlivnena spatnymi zivotnimi zkusenostmi,kdy se na jeden dluh nabaluje druhy,dotyční umí lhát atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.1.19 21:39
@Jana206 píše:
Me je to divné,protoze prispevek na uhradu nekterych nákladů neprovdane matce lze uplatnit snad do půl roku po porodu,výživné na matku do dvou let ditete. A všechno toto by prece mel resit soud,melo by to být v rozsudku. A oproti vyzivnemu tyto castky nebývají az tak vysoké.

Mě zrovna tohle přijde dost reálné, oni neposlou exekuci týden po prodlení že. Bývalá to podala včas, soud rozhodl a pán to ignoroval, neplatil, chodily upomínky, pán to opět ignoroval, neplatil až to došlo až sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.1.19 21:40
@Jana206 píše:
@debra.morgan Já tomu moc nevěřím. Pokud poslal aspon neco a projevil snahu,exekuci by nenaridili. A běžné výživné prý platil.
Asi jsem ale ovlivnena spatnymi zivotnimi zkusenostmi,kdy se na jeden dluh nabaluje druhy,dotyční umí lhát atd…

Třeba neposlal nic a snahu neprojevil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
11.1.19 21:42

Být to můj chlap,tak bych si ho pořádně proklepla. Kdyby to byla taková castka,která nelze splatit najednou,soud nařídí splátky,i kdyz ty finance mely být dávno vyplaceny a spotrebovany. I zpetne zvysene výživné lze nekdy vyplácet na splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
11.1.19 21:45
@terien píše:
Třeba neposlal nic a snahu neprojevil :nevim:

Furt posilal to bezne výživné. Predpokladam,ze to je větší částka nez ten prispevek a výživné na matku.

Netvrdím,ze mám pravdu,jen,ze by mi blikaly kontrolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel