Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@rozand ano to nikomu neberu a rozhodně s tím souhlasím, ani to nechci nezaplatit, spíše nechci po tak razantním zásahu se do té dluhové pasti dostat. Protože teď se dá říci, že jsem žebrák se třemi stovkami v kapse ![]()
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky můžejá do toho nechtěla tahat rodinu, jsem moc hrdá, ale pokud mi nic jiného nezbude, budu muset. Spíše jsem myslela, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, jestli by se to nedalo odblokovat a splácet měsíčně.
Treba slo, ale to záleží jenom na benevolenci exekutora. Hned v pondeli ho uhanej. A lepsi si pujcit penize v rodine a splacet to jim. U exekuci skacou nekonecny uroky..
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky můžejá do toho nechtěla tahat rodinu, jsem moc hrdá, ale pokud mi nic jiného nezbude, budu muset. Spíše jsem myslela, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, jestli by se to nedalo odblokovat a splácet měsíčně.
To opravdu nejde. Až bude dluh zaplacený, pak teprve exekutor odblokuje účet. Nejsem si jistá, jestli na to má 30 nebo dokonce 60 dní. Zeptej se hlavně v bance, kolik si účtují za zablokovany účet.
@Maminanamatersky já s tím nemám zkušenosti, jako ta částka se může ještě zvyšovat, pokud to budu splácet a nebude pokud se to splatí najednou? Já myslela, že je jasně dána na papíře celková cifra, že to je to co po mě chtějí. Bože ![]()
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky já s tím nemám zkušenosti, jako ta částka se může ještě zvyšovat, pokud to budu splácet a nebude pokud se to splatí najednou? Já myslela, že je jasně dána na papíře celková cifra, že to je to co po mě chtějí. Bože
No hlavně musel manželovi přijít dopis s částkou a ne jeden. Prostě se na to vyflákl. A není důležité, kdy se dítě narodilo, ale kdy dluh vznikl. Předně bych kontaktovala exekutora, ten ti dá nejaktuálnější informace.
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky já s tím nemám zkušenosti, jako ta částka se může ještě zvyšovat, pokud to budu splácet a nebude pokud se to splatí najednou? Já myslela, že je jasně dána na papíře celková cifra, že to je to co po mě chtějí. Bože
Nejsem teda exekutor ani právník, radsi si to jeste vygoogli, ale uroky z prodleni skacou az do uplneho zaplaceni.
A jste si jistá,ze je to jen z dluhu vyplývajícího z nesplnene vyživovací povinnosti?
Me je to divné,protoze prispevek na uhradu nekterych nákladů neprovdane matce lze uplatnit snad do půl roku po porodu,výživné na matku do dvou let ditete. A všechno toto by prece mel resit soud,melo by to být v rozsudku. A oproti vyzivnemu tyto castky nebývají az tak vysoké.
@Jana206 no ale tak my nevime, kdy to ex podala, klidne to mohla dát v zakone lhute (jakoze dala, jestli to je opravdu exekuce kvuli tomu), jen az ted doslo k exekuci. ![]()
@debra.morgan Já tomu moc nevěřím. Pokud poslal aspon neco a projevil snahu,exekuci by nenaridili. A běžné výživné prý platil.
Asi jsem ale ovlivnena spatnymi zivotnimi zkusenostmi,kdy se na jeden dluh nabaluje druhy,dotyční umí lhát atd…
@Jana206 píše:
Me je to divné,protoze prispevek na uhradu nekterych nákladů neprovdane matce lze uplatnit snad do půl roku po porodu,výživné na matku do dvou let ditete. A všechno toto by prece mel resit soud,melo by to být v rozsudku. A oproti vyzivnemu tyto castky nebývají az tak vysoké.
Mě zrovna tohle přijde dost reálné, oni neposlou exekuci týden po prodlení že. Bývalá to podala včas, soud rozhodl a pán to ignoroval, neplatil, chodily upomínky, pán to opět ignoroval, neplatil až to došlo až sem.
@Jana206 píše:
@debra.morgan Já tomu moc nevěřím. Pokud poslal aspon neco a projevil snahu,exekuci by nenaridili. A běžné výživné prý platil.
Asi jsem ale ovlivnena spatnymi zivotnimi zkusenostmi,kdy se na jeden dluh nabaluje druhy,dotyční umí lhát atd…
Třeba neposlal nic a snahu neprojevil ![]()
Být to můj chlap,tak bych si ho pořádně proklepla. Kdyby to byla taková castka,která nelze splatit najednou,soud nařídí splátky,i kdyz ty finance mely být dávno vyplaceny a spotrebovany. I zpetne zvysene výživné lze nekdy vyplácet na splátky.
@terien píše:
Třeba neposlal nic a snahu neprojevil
Furt posilal to bezne výživné. Predpokladam,ze to je větší částka nez ten prispevek a výživné na matku.
Netvrdím,ze mám pravdu,jen,ze by mi blikaly kontrolky.
@Maminanamatersky může
já do toho nechtěla tahat rodinu, jsem moc hrdá, ale pokud mi nic jiného nezbude, budu muset. Spíše jsem myslela, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, jestli by se to nedalo odblokovat a splácet měsíčně.