Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@NatyKli píše:
@Aletheia
Aha, tak to čučím. Píšou tam že s technických důvodů, takže jim to asi nešlo zadat když jsi tam byla, nebo kdo ví
No určitě pak napiš jestli jsi ty peníze dostala, protože tohle jsem ještě neviděla že by to fakt trvalo tři dny.
@NatyKli píše:
@Kattynka000 No mě právě řekli i na infolince že se čeká 3 dny, a že prý musí peníze vyplatit, že prý to banka těm exekutorum přetlumočí nebo co…a taky nechapu proč tam tedy mám o 12 000 v minusu více než jsem v pondělí měla
Tak pokud na internetovem bankovnictvi nevidis, za co tech 12000 šlo, tak už je to platba exekutorovi, ty nejsou popsané, pouze vidíš, že tam je o tu částku mín, ale nikde nevidíš, kdy a za co byla stržená.. A jinak opravdu nevím, s kým si na infolince mluvila, ale nic jako 3denní lhuta opravdu neexistuje, jak píše @Aletheia nademnou.. Zítra hned ráno tam zajdi, ale bohužel.. Mimochodem, po bance jsem kdysi něco chtěla, něco co není běžné, je jedno co, měla jsem přesné pokyny jak a co je potřeba, přišla jsem na pobočku a tam mi řekli, že to absolutně nejde, volala jsem na callcentrum, tam mi řekli, že pokud mi na pobočce tvrdí, že to nejde tak to nejde bohužel, že na pobočce mají pravdu.. Pak jsem zašla na jinou pobočku a nebyl sebemenší problém.. Zkušenost, v call centru většinou pracují jen základně proškolení lidé, kteří jedou podle tabulek a skript, do kterých se občas ani nepodívají a neregistrují, že se něco měnilo, poslední článek o tom, že se zasílá písemná žádost jsem našla z roku 2013.. Není to tak dlouho co jsem životní minimum řešila, s člověkem jsem šla na pobočku, jako „psychická podpora“ a čekaly jsme sotva těch 20 minut, slečna si mezitím vyřídila dalšího klienta, pak nám jen dala papír, s ním jsme šly na pokladnu a peníze byly vyplaceny.. Žádné tři dny, nic takového..
@Aletheia píše:
Aha, tak to čučím. Píšou tam že s technických důvodů, takže jim to asi nešlo zadat když jsi tam byla, nebo kdo víNo určitě pak napiš jestli jsi ty peníze dostala, protože tohle jsem ještě neviděla že by to fakt trvalo tři dny.
No tak to taky čučím, to jsem ještě nezažila.. Tak zítra ráno šupej do banky a pak nám sem prosím napiš, aspoň se nově poučíme
Držím palce.. A jak říkám, raději si další rodičák nech poslat složenkou, pokud je to tvuj jediný příjem, protože než by se to zaplatilo, tak bys byla bez peněz, vyplacení živ. minima jde totiž jen jednorázově za celou dobu trvání exekuce.
@Kattynka000 právě jsem přikládala i foto kde je napsáno na papíře od KB že nejdříve za 3 dny mi to vyplatí.. a to co jsem měla v běžném zůstatku, těch 6.000 tak to stržené vidím, zbytek ne no
@NatyKli No, tak pokud nevidíš, za co je ten zbytek stržený, tak to bude nejspíš už platba exekuci.. Ještě je možná minimální šance, že těch cca 6000 o které jsi žádala nějak „zablokovali“ a proto je tam vidíš už v mínusu, ale tomu moc nevěřím.. Každopádně držím palce, není to nic příjemného..
@Kattynka000 Já jsem z toho zmatená, právě že na netu čtu že banka je povinná tu částku vyplatit a že má ten požadavek přetlumočit exekutorovi, tak já nevím
@NatyKli Ano, ale když budeš hledat oficiální články, tak banka je povinná tu částku vyplatit do takové výše, ve které jsou na účtu prostředky, jinými slovy max těch 6840,– či kolik to je(ten dvojnásobek živ. minima), ale jen v takové výši, jako máš v danou chvíli na účtě.. Tzn, pokud na účtě budeš mít jen 4598,–, tak ti vyplatí jen to… Pokud tam nemáš nic, tak nemůžou vyplatit nic.. Teď rozhodne, jestli ty peníze pro tebe stihli zablokovat, nebo jestli je exekutor předběhl.. Popř, oni ti je měly přeposlat na jiný účet? A na něm to nemáš? Do tří dnů od pondělka, dnes byl teda státní svátek, takže zítra bys je měla mít na tom dalším účtě, cos uváděla jako výplatní.. Nebo máš přijít pro hotovost?
@NatyKli píše:
@Kattynka000 Já jsem z toho zmatená, právě že na netu čtu že banka je povinná tu částku vyplatit a že má ten požadavek přetlumočit exekutorovi, tak já nevím
Jestliže to máš takhle na papíře tak věřím že ty peníze dostaneš, bez papíru bych tomu nedala šanci ale takhle to vypadá že snad i peníze budou. Uvidíš. Ano, je povinna vyplatit pokud ti zablokují ÚČET NA KTERÉM JE ZŮSTATEK, jakmile tam zůstatek není žádná povinnost není. A to je právě ten problém že teď jsi v mínusu a bez zůstatu, ale při žádosti ještě v plusu tak snad… Oni jenom nějak zadají do systému že sis to minimum vybrala, exekutor se to dozví, na svolení se ho ptát nemusí, na to je zákon. A těch 20 minut je převážně na to aby zjistili jestli sis už to minimum někde nevybrala. Nic jiného zjištovat netřeba.
@NatyKli píše:
No já jsem si o to vyplacení žadala v pondělí a v úterý mi to asi strhli, tak by mě zajímalo právě zda mi to vůbec dají nebo ne
No a proc Ti to nevyplatili hned?
@NatyKli píše:
No já jsem si o to vyplacení žadala v pondělí a v úterý mi to asi strhli, tak by mě zajímalo právě zda mi to vůbec dají nebo ne
@NatyKli píše:
@NatyKli píše:
@Kattynka000 právě jsem přikládala i foto kde je napsáno na papíře od KB že nejdříve za 3 dny mi to vyplatí.. a to co jsem měla v běžném zůstatku, těch 6.000 tak to stržené vidím, zbytek ne no
Já bych skoro řekla, že těch 6000,– co vidíš stržených je to, co ti v hotovosti vyplatí, že to stáhli z tvého účtu na svůj technický a to ti vyplatí.
@j.a.n.i1 tam mám ale v popisu napsané tu společnost které dlužím
@j.a.n.i1 a je tam uvedeno i číslo účtu té společnosti jakoby jí to za mně někdo poslal