Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A jak dlouho by platila tu exekuci? Lepsi by pro ni byla insolvence.
@Anonymní píše:
Včera se jí ozval nějaký Svoboda z ČESKÉ EXEKUČNÍ (mě už ten název moc nesedí),
Mně taky ne, je to podvod už podle názvu. Exekutoři jsou ze zákona fyzické osoby a žádná právnická osoba by se neměla takhle jmenovat (tj. názvem vzbuzovat dojem, že může vykonávat exekuce).
Ostatně, žádnou obchodní společnost, jejíž název začíná na „Česká exekuční“ jsem v obchodním rejstříku nenašel (žádná obchodní společnost se tak ani nesmí jmenovat a žádný exekutorský úřad se tak nejmenuje).
Ať si dá ta tvoje naivní kamarádka dobrý pozor, s kým se baví, s kým uzavírá smlouvy o splátkovém kalendáři a komu posílá peníze! To smrdí podvodem na sto honů!
Příspěvek upraven 08.04.14 v 11:42
@zulitvi určitě déle než 5 let, když by se k tomu připočetly poplatky pro exekutora.
@eumedon a pochybuji, že by se exekutor ozval dříve, než by vůbec byla podána žaloba.
@Anonymní píše:
@eumedon a pochybuji, že by se exekutor ozval dříve, než by vůbec byla podána žaloba.
To je pravda. Exekutor se ozývá až s exekučním titulem (v tomto případě od soudu) v ruce.
V každém případě „Česká exekuční“ je podvod. Co to má jako být? Jaké má IČ, nebo co?
@eumedon Právě že nic, na netu jsem nic nenašla. Kontaktovali ji pouze telefonicky. Opravdu jí po telefonu dost zvyklal, ale snažím se jí přesvědčit, že to je nějaká blbost.
@Anonymní píše:
@eumedon Právě že nic, na netu jsem nic nenašla. Kontaktovali ji pouze telefonicky. Opravdu jí po telefonu dost zvyklal, ale snažím se jí přesvědčit, že to je nějaká blbost.
A co jí brání poslat podvodníka do řiti? Řekni jí, ať ho s klidem ignoruje, je to opravdu podvod!
To, že se tak žádná společnost nesmí jmenovat a že ani žádný živnostník nesmí svou kancelář takto označovat na netu najdeš.
Ahoj holky chci zeptat. Muj manzel ma dluhy a mame doma male dite. Ted mu prisla posledni vyzva a ze ma hradit mesicne 5000 tisic splatku. Je ze hacek je v tom ze manzel dela za minimalni plat pres doporucenku UP a dela za minimalni plat presneji bere 8000 tisic. Uz ma jednu na plat a strhaji mu 500 kc. Kdyz volal te pani ze to platit nemuze ze ja mam rodicovsky lrispek a on ze dela za minimalni plat a platime sest tisic najem a ze to proste nejde a chce zmensit splatky tak mu ta pani rekla ze to nelze a ze prijedou zabavit majitek. Nevite jak mame postupovat? Mam doma dva kocarky. Jedny golfky ktere pouzivam vic a pak jeste hluboky kocar. Bojim se ze zabavi veci i male.moc dekuji
@Mysis Zabavovat majetek může exekutor. Vzhledem k tomu, že jsi nenapsala, kdo je ta paní, co mu volala, v jaké fázi je vymáhání té pohledávky, ani to, zda je oprávněná, opravdu nevíme, jak máte postupovat.
Najít si další práci nebo brigádu. Výši splátek určuje věřitel.
@eumedon píše:
@Mysis Zabavovat majetek může exekutor. Vzhledem k tomu, že jsi nenapsala, kdo je ta paní, co mu volala, v jaké fázi je vymáhání té pohledávk, ani to, zda je oprávněná, opravdu nevíme, jak máte postupovat.
Ja nevim prisel mu domu dopis ktery obsahoval toto: Vazeny pane…, toto je posledni vyzva k uhrazeni dluzne castky i s prislusentvim. (O celkovem dluhu tam nebyla zminka). Zadame vas proto, aby jste vzdy ke kalendarnimu dni 15 zaplatit splatku 5000kc. Pokud tak nebude ucinino dojde k zabaveni movitych veci, ktere budou nalezeny a nasledne odvezeny. S pozdravem Dobra. A tehle pani zrovna volal a rekla mu to co jsem psala nahore.
@pst007 píše:
Najít si další práci nebo brigádu. Výši splátek určuje věřitel.
Nevim kdy by to stihal…mxe by vzal pet tisic? Kdyz odchazi rano v sest a prijde kolem pul pate idpoledne…o vikendech chodi na melouchy ale i tak se to proste nezaplati.
@Mysis píše:
Nevim kdy by to stihal…mxe by vzal pet tisic? Kdyz odchazi rano v sest a prijde kolem pul pate idpoledne…o vikendech chodi na melouchy ale i tak se to proste nezaplati.
to dělá denně od 6 do 4 za 8,000???
Ano dostal od pracaku doporucenku na technicke sluzby mesta Nyrska a vic mu nedaji ani korunu ![]()
Ahoj. Mám takový dotaz. Kamarádka chce vyhlásit osobní bankrot, protože má dluhy ve výši cca.400000 Kč. Ze svého příjmu by uhradila během 5 let 32% závazku. Nahlásila svůj úmysl vyhlásit OB všem věřitelům. Již spolupracuje s OP na sepsání návrhu. Včera se jí ozval nějaký Svoboda z ČESKÉ EXEKUČNÍ (mě už ten název moc nesedí), že prý proč by šla v jejím případě do insolvence, že se jí to vůbec nevyplatí. A že prý životní minimum pro ní a pro její dítě je 12tisíc(což se mi zdá také jako blbost), a že prý s příjmem 13200kč na isnolvenci nedosáhne(podle mě ale ano). Když by přistoupila na splátkový kalendář od exekutora ke svému každému dluhu, platila by nějakých 8-9 tisíc. Ten Svoboda ji neustále přesvědčoval, že se jí to nevyplatí ta insolvence. Myslím si, že ten Svoboda je nějaký pracovník banky. Pro banku je výhodnější, kdyby platila splátky přes exekutora, protože by tak zaplatila celý dluh, že? V insolvenci zaplatí jen těch 30 %. Co je tedy lepší? Nechat to zajít do exekuce a splátkového kalendáře nebo jít do insolvence?