Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Exekutor většinou ihned obstaví ůčet a zároveň s tím posílá zaměstnavateli blokaci na mzdu…
V bance ti můžou říct kdo tu exekucí má, tak nečekej na dopis a volej mu hned v pondělí. Zaměstnavateli bych se to pokusila vysvětlit
Mam tez zkusenost po byvalem manzelovi. necekej na dopis. zavolej do banky jako overeny klient jmenem nebo osobne a tam ti reknou, jaky exekutor blokaci zadal. ihned dluznou castku uhradit bohuzel jen tak ucet neodblokuji maji nejakou lhutu. dovolat se exekutorovi bylo temer nemozne. nejlepe poslat doporuceny dopis s tim a tim a ze dluzna castka byla uhrazena datum a ze zadas o odblokovani uctu.kdyz se domluvis s bankou, jsou povinni ti nechat nezabavitelnou castku jako zivotni minimum
@hladoch jelikoz to byl jen pritel a ne manzel, tak jste musela bud byt v te smlouve jako spoludluznik nebo rucitel nebo to muselo byt primo na vase jmeno. Takze reci, ze jste o nicem nevedela jsou blbost. Mohla jste si urcite vsechno zjistit celou dobu, jen jste se nestarala a nezajimala a verila jemu, ze tam penize poslal a zaplatil.
@Cenarius Ano, věřila jsem mu. Také jsem to již napsala. Zjistit jsem si to mohla, ale nikdy mi nedošla ani upomínka, výzva, tak mě to ani nenapadlo. Jsem hloupá a díky za připomenutí.
@Cenarius píše:@Cenarius Ano, věřila jsem mu. Také jsem to již napsala. Zjistit jsem si to mohla, ale nikdy mi nedošla ani upomínka, výzva, tak mě to ani nenapadlo. Jsem hloupá a díky za připomenutí.
@hladoch jelikoz to byl jen pritel a ne manzel, tak jste musela bud byt v te smlouve jako spoludluznik nebo rucitel nebo to muselo byt primo na vase jmeno. Takze reci, ze jste o nicem nevedela jsou blbost. Mohla jste si urcite vsechno zjistit celou dobu, jen jste se nestarala a nezajimala a verila jemu, ze tam penize poslal a zaplatil.
Já jsem to pochopil nikoli jako připomenutí tvých intelektuálních schopností, ale spíše jako upřesnění příběhu, z kterého jsi nejspíš vynechala dost podstatné části, takže vypadal neuvěřitelně.
Po upřesnění už příběh dává smysl. Nemusela jsi jej psát, mohla ses jen zeptat, zda exekutor kromě obstavení účtu povinného také obesílá jeho zaměstnavatele.
Ale když už jsi jej napsala, tak tedy to mělo být tak, aby to nevypadalo jako pohádka.
Mně taky nedávalo smysl, proč exekutor obstavuje účet někoho, kdo s dluhem nemá nic společného.
Hele, ono je už jedno, jak to s dluhem bylo, evidentně jsi Nejméně ručila, ale to nepopíráš, tohle se prostě stává..
holky výše mají pravdu, pokud není na účtu dost peněz na pokrytí dluhu, tak rovnou s blokací účtu do výše dluhu jde i exe-srážka na plat tvému zaměstnavateli..
takže určitě bude vypadat mnohem líp, když :
dejte to do pořádku co nejdříve, penále a úroky jsou denní, takže příslušenství bývá u exe fakt obludné…
Prosím o radu…
Jsem už 2 roky rozvedená. Ovšem vycházíme spolu v pohodě, tudíž mi nějak nevadilo, že tu má trvalé bydliště.
Nyní přišla obálka od exekutora…
Znamená to, že přijdou ke mě domů??
Nebo je možné, že bude mít exekuci na plat? Každopádně, kdyby nedej bože přišli sem, bude je vůbec zajímat, že jsme rozvedení a v bytě už nic není jeho majetkem??
Ahoj, je více možných způsobů provedení exekuce, tedy kromě účtu i exekuce „mobiliární“-přímo v místě, kde se dlužník zdržuje (může a nemusí tam mít trv. pobyt, to není rozhodné), bohužel bude na tobě dokládat, že majetek je tvůj (např. výpisy z účtu, kreditek, prostě že jsi tu elektroniku a nábytek hradila ty..), okamžitě běž na úřad a podej správnímu orgánu podnět ke zrušení trv. bydliště ve své domácnosti.. to za něj jako platíš i odpady, jo?? promiň, ale to bylo velmi naivní si ho nechat doma napsaného..
konej ihned v pondělí..
@Anonymní píše:
Prosím o radu…
Jsem už 2 roky rozvedená. Ovšem vycházíme spolu v pohodě, tudíž mi nějak nevadilo, že tu má trvalé bydliště.
Nyní přišla obálka od exekutora…
Znamená to, že přijdou ke mě domů??
Nebo je možné, že bude mít exekuci na plat? Každopádně, kdyby nedej bože přišli sem, bude je vůbec zajímat, že jsme rozvedení a v bytě už nic není jeho majetkem??
Tak za hloupost se odjakziva plati.
Proc by melo nejakeho exekutora zajimat, ze manzel bydli jinde, kdyz ma u tebe doted trvale bydliste? ![]()
Exekutor chodil a bude chodit vzdy tam, kde ma nejvetsi sanci vymoci pohledavku.
To, ze vy jste lini bordelari neni jeho problem.
Jak psala Lucy75 vyse, okamzite zacni resit odhlaseni jeho trvaleho pobytu a modli se, aby to exekutor neposoudil jako ucelovy krok slouzici jen ke kraceni pohledavky veritele. Pokud ano, tak bez faktur na tve jmeno k exekuovanym vecem se neobejdes.