Existuje Bůh? ptá se sedmiletá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
4.2.13 20:30
@Amber_1977 píše:
No, tím spíš, že nejsou všemohoucí :cert:
Takovej Bůh, když nás tedy stvořil, si klidně může říct: "Bohyně mě dneska zase vytočila, kde já si jen zchladím žáhu? Už vím.. :idea: " A nechá v Itálii bouchnout sopku.. :mrgreen:

Tak jinak, většina, ne-li všechna náboženství požaduje po věřících, aby boha milovali. No kua, to po mně ale nikdo nemůže chtít, abych milovala hajzla, byť by byl všemohoucí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
4.2.13 20:43

Proč se tak vysmíváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.2.13 22:01
@mončíček píše:
Proč se tak vysmíváte?

Nějak nechápu - prosil bych vysvětlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
5.2.13 00:38

@Gina108 nezlob se ale takove vyroky jsou znacne detinske…hazet vinu na Bohaza nase vlastni svinstva pripadne za prirodne pochody je irelevantni…uvedomte si ze ta sopka tam stala miliony let predtim nez se tam nastehoval clovek…kde je teda tady ten drzy hloupy pripadne neprizpusobivy…a co s tim ma Buh… prijde mi opravdu detinske takhle mluvit o Bohu jenom proto ze si nekdo zkazi zivot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
5.2.13 07:54

Jéééééjda, byl humor v souvislosti s Bohem 8o to se nesmí

Nemáte rády náboženské vtipy? vaše škoda ;)

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
5.2.13 08:19
@mončíček píše:
Proč se tak vysmíváte?

Trochu jsem diskuzi odlehčila a už se to tu veze. Ale o vysmívání (aspoň v mém případě) nejde, spíš legrace z vážných témat - v dobrém.
Další, v co totiž ve vztahu k Bohu věřím, je, že má ohromný, laskavý smysl pro humor, a že mi tedy ty moje občas přiblblé vtípky odpouští ;)

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
5.2.13 08:30
@Amber_1977 píše:
Trochu jsem diskuzi odlehčila a už se to tu veze. Ale o vysmívání (aspoň v mém případě) nejde, spíš legrace z vážných témat - v dobrém.
Další, v co totiž ve vztahu k Bohu věřím, je, že má ohromný, laskavý smysl pro humor, a že mi tedy ty moje občas přiblblé vtípky odpouští ;)

smysl pro humor teda má, někdy laskavý, někdy hraničí s ironií až s jízlivostí, ale díky Jemu, aspoň je život trochu sranda. Mohu doložit konkrétními příklady, ale nebudu plevelit ;)

• Citovat
  • Upravit
18305
5.2.13 09:11
@Kačus82 píše:
smysl pro humor teda má, někdy laskavý, někdy hraničí s ironií až s jízlivostí, ale díky Jemu, aspoň je život trochu sranda. Mohu doložit konkrétními příklady, ale nebudu plevelit ;)

A mě by to zase zajímalo - když už tu někteří mezi řádky prosazují tu starozákonní „bázeň před Hospodinem“…
(Když teda pominu to, že se celý život snažím dostat ke konstrukčním a vývojovým činnostem, po čtyřicítce se učím AutoCAD a ProEngineer a nakonec skončím u čoudících pecí… :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
5.2.13 09:37
@Amber_1977 píše:
Další, v co totiž ve vztahu k Bohu věřím, je, že má ohromný, laskavý smysl pro humor, a že mi tedy ty moje občas přiblblé vtípky odpouští ;)

jj :hug:
smysl pro humor určitě má si myslím, to zase ano :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.2.13 13:31
@christiania takže jsi mi vpodstatě vynada
@christiania píše:
@Gina108 nezlob se ale takove vyroky jsou znacne detinske…hazet vinu na Bohaza nase vlastni svinstva pripadne za prirodne pochody je irelevantni…uvedomte si ze ta sopka tam stala miliony let predtim nez se tam nastehoval clovek…kde je teda tady ten drzy hloupy pripadne neprizpusobivy…a co s tim ma Buh… prijde mi opravdu detinske takhle mluvit o Bohu jenom proto ze si nekdo zkazi zivot…

Njn, ono se ani nesmí dělat si z boha srandu, natož ho hanět, chápu. Jo, dalas mi čočku, ale nic moudrého nebo nějaký argumenty z ktrých bych si sedla na na zadek teda nevidím. :nevim: Škoda, myslela jsem, že mi tady někdo moje teze vyvrátí, al napsat, že jde o dětinskost, sory, to neberu. Moje teze teda ještě jednou. Pokud je bůh všemohoucí, proč neučiní, aby byly všechny bytosti šťastné, nebo aby byly bohem též?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
5.2.13 14:27

Předesílám, že ač s tím souhlasím není to ode mě, snad neva, že je to zkopírováno. :)
Jak jsem uvěřil?
Jednoduše potom co jsem si četl Bibli a poznal jsem jak me Buh miluje, tak se ve mne něco změnilo. Upřímně jsem uvěřil ze vse to co jsem si četl je pravda a jak jsem jen uměl, tak jsem vlastními slovy Boha poprosil aby mi odpustil moje hříchy a řekl jsem mu ze chci aby On byl Panem v mem zivote, ze chci zit s nim a pro nej. Vše jsem to myslel naprosto upřímně a opravdově. A Buh to udělal. Změnil můj život. Pomohl mi se spousty zlých věci zbavit a do spousty novych věci vstoupit.
Co myslím tím, když říkám ze jsem věřící?
Znamená to daleko víc než jen to, že věřím v Bozi existenci. Znamená to, že věřím, ze Ježíš zemrel za me hříchy. Věřím, ze až zemřu, tak budu s nim. Věřím ze vse co se píse v Bibli je pravda. Důvěřuji mu a mám s nim vztah. Chci žít tak jak se líbí Jemu. Je mým nejlepším přítelem a Panem. Vím ze je neustale se mnou a stará se o mě a jsem mu za to moc vděčný. A ještě mnohem víc.

Proč to vse říkám? A proč lidem říkám o Bohu?
Pral bych si aby i ostatní mohli poznat to co já. Aby i oni mohli poznat to jak je Buh miluje. Abyste i vy mohli mít tu radost, lásku a pokoj v srdci co dává Buh.

Proč jsem uvěřil a rozhodl se Bohu odevzdat cely svůj život?
Urcite ne proto, ze by me nekdo zmanipuloval, ne ze strachu z pekla, ne proto, ze bych mel verici rodice, ne proto, ze bych to vse dokonale pochopil, ani ne proto, ze bych byl moc hloupý a něčemu naletel… Jednoduse když jsem si četl Bibli, tak jsem zjistil, jak moc mě Buh miluje a řekl jsem si, ze když mě tak miluje, tak i já Budu milovat jeho. Do dnešního dne jsem zažil plno neuvěřitelných věci, videl jsem jak Buh odpovídá na modlitby, Buh mě mnohokrát uzdravil. Neustale mi dává lásku, radost a pokoj do srdce. Vždy mě povzbudi a dává mi silu…

oprava hrubky :)

Příspěvek upraven 05.02.13 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
5.2.13 14:47
@Amber_1977 píše:
@bedruna7 Jo a ano - taky se mi „něco“ nepříjemného přihodilo, s čím jsem si nevěděla rady.. A vnitřně mě to užíralo a rozkládalo.. A tenkrát právě jsem měla první prožitek Božího zásahu do mého života.. A pak už to jelo :) Můj život se krátce po dvacítce obrátil úplně naruby a jsem za to vděčná.
Ale bylo to jako s narozením dětí - dokud jsem Boha „nepoznala“, tak mi nechyběl :) Takže si jsem jistá, že plnohodnotný život se dá prožít i bez víry v něj.. Důležité je chovat se v rámci svého svědomí co nejlépe a prožít ho, jak nejlépe dovedu - abych si ve stáří nemyslela, že jsem ten svůj život promarnila..

V tom se poznávám, naprosto shodný prožitek a chápání víry i když u mě to přišlo až po 25 letech věku :mrgreen: Díky, si prodlouženýma rukama mojí mysli na klávesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
5.2.13 14:55

Jo a ještě něco, já si myslím, že člověk má víru v Boha prožívat po svém, mám věřít, tak jak to cítí, ne jak ho to někdo naučil podle Bible anebo nějakých křesťanských pravidel, jedné dané církve. 8o Má s ním komunikovat po svém, používat k tomu svoje slova, modlitby jako takové mi nepřijdou, až tak důležité, jako spíš schopnost vyjádřit, co mu chci vlastně říct.
Mě když potká něco krásnýho, něco výjímečnýho, tak si prostě sama pro sebe umím říct, Pane bože díky, bylo to super :lol: A věřím, že on to třeba zrovna slyší a řekne si, aspoň jedno děkuju za celý den nářků od odstatních :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
5.2.13 16:20

@Gina108 inu jak by rekl cesky „klasik“: a co je stesti? mussska jenom zlata…netvrdim ze by pro Boha bylo komplikovane nebo nemozne slnit prani a predstavy o stesti kazdemu cloveku zvlast..akorat ze jak vravi buddhisti stesti neni na konci cesty ono je to ta cesta samotna…predstav si jaka by asi byla realizace cloveka kdyby mu vsechno bylo dano jak na zlatem tace…to by byla zvlastni predstava lidstvi…clovek by nebyl jiny nez zvire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.2.13 17:07
@Gina108 píše:
@christiania takže jsi mi vpodstatě vynadaNjn, ono se ani nesmí dělat si z boha srandu, natož ho hanět, chápu. Jo, dalas mi čočku, ale nic moudrého nebo nějaký argumenty z ktrých bych si sedla na na zadek teda nevidím. :nevim: Škoda, myslela jsem, že mi tady někdo moje teze vyvrátí, al napsat, že jde o dětinskost, sory, to neberu. Moje teze teda ještě jednou. Pokud je bůh všemohoucí, proč neučiní, aby byly všechny bytosti šťastné, nebo aby byly bohem též?

Ukaž mi šéfa, který si dobrovolně nechá přerůst přes hlavu podřízeného. Ledaž by ten šéf se pomalu chystal na odchod… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová