Exorcismus - vymítání
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Chápu, že exorcismus je, v mém okolí nevím o ničem. Ale blesk bych nebrala jako důvěryhodný zdroj čehokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Ta otázka je na mne?Pokud ano, tak mě evidnetně nic netrápí, jenom jsem si všimla, že toto téma je poslední dobou dost aktuální a nejenom v Blesku, tak mě zajímají názory ostatních
http://cs.wikipedia.org/wiki/Exorcismus
Je to lepší než se zabývat něčím takovým ![]()
Jednoduše když rozsvítíš světlo tak tma zmizí, holt někdy je třeba hodně silný refletor , aby temno šlo svou cestou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Exorcismus
Exorcismus nemůže provozovat každý, ale jenom kněz pověřený biskupem. Zrovna nedávno jsme v práci diskutovali na toto téma. Dostalo se mi informace, že kněz musí spolupracovat s psychiatrem a dotyčná osoba musí s tím úkonem souhlasit, jinak to nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
@Reginaa Milá „královno“ POKOJ S TEBOU.
Děkuji za přání POKOJE, to samé přeji i já tobě. Jestli chceš, napiš mi do SZ, ju? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arcanum píše:
Exorcismus nemůže provozovat každý, ale jenom kněz pověřený biskupem. Zrovna nedávno jsme v práci diskutovali na toto téma. Dostalo se mi informace, že kněz musí spolupracovat s psychiatrem a dotyčná osoba musí s tím úkonem souhlasit, jinak to nelze.
Presne tak. ![]()
- Citovat
- Upravit
@renda81 píše:
Chápu, že exorcismus je, v mém okolí nevím o ničem. Ale blesk bych nebrala jako důvěryhodný zdroj čehokoliv.
Jasně, omlouvám se
, brala jsem to jako takovou nejrychlejší informaci. Ohledně této tématiky je toho na internetu mnohem víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menora píše:
@Reginaa
Exorcismus je dost osemetna vec, aby clovek bral tento ritual vubec vazne, musí na démony především věřit. Jinak je to vlastně jenom druh modlitby, zadne filmove silenosti.A hlavně to musí mit sva pravidla, kontrolu, jinak to muže člověka jen zničit a poslat ke dnu.
Jo a k te osobní zkušenosti, tak tu mám.Příspěvek upraven 28.03.15 v 10:44
Nevím, jestli to není vlezlá otázka, ale mohu se zeptat na tu osobní zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše: Ženy jsou asi víc k tomu náchylné, jsou více emotivní a empatické. Vždyť se říká kam čert nemůže tam pošle babu. Co tě vlastně trápí milá „Vládkyně“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak exorcismus je hojně používá v zemích, kde je větší procento věřících, protože pro ně je to cesta jak se zbavit duší. Věřící člověk na exorcismus věří a určitě je třeba, aby to prováděl člověk k tomu povolaný. Vím i opřípadech u nás, kdy si nechávají lidé očistit od církve domy, přímo člověka, který by se s exorcismem setkal či jím prošel neznám.
Já osobně věřím v jiný druh exorcismu, což je odvádění duší-je totrochu jiný druh víry, ale v podstatě hodně podobný a tímto jsem si prošla několikrát, neměla jsem ducha sice přímo na sobě, ale doma.
A hlavní věc v této otázce je, že každý dělá to čemu věří. Někdo se modlí k bohu někdo medituje a někdo bere léky-je to vše jen o víře a každý věří v něco jiného. Takže pokud má někdopocit, že mu exorcismus pomůže, tak proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Exorcismus
Já jsem si až dodatečně uvědomila, že pokud se tím zabývají téměř všechny náboženství, tak to musí mít reálný základ a tudíž pokud existuje duchovní svět ten špatný, tak by měl logicky existovat i ten dobrý
,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tedy osobní zkušenost nemám, ale neco jsem o tom četla, i zkušenosti lidí, kterí tím prošli. Na nich me zaujalo, jak vypadali: desive, jako by znetvorene. Chovali se divne, napriklad zena v prubehu exorcismu mluvila muzskym hlasem - ne mluvila, kričela, mela obrovskou silu, drzelo ji nekolik lidí, aby nenapadla kneze a vsechny okolo.
Exorcismus je jen modlitba podle určitých pravidel. Ale pokud vím, kneží k tomu pristupují pouze jako k poslední možnosti, jak nekomu pomoci, církev je k používání exorcismu zdrženlivá. Ve vetšine prípadu jde o problémy do kompetence psychlologu a psychiatru - tedy klasické léčby.
Jo, a není to otázka víry a nevíry, mnohdy jsou to lidé, kterí o víre nemají ani dojem ani pojem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Demi tak,ale nevěřící člověk si těžko nechá pomoci exorcistou, alespoň to je můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa
.A hlavně to musí mit sva pravidla, kontrolu, jinak to muže člověka jen zničit a poslat ke dnu.
Exorcismus je dost osemetna vec, aby clovek bral tento ritual vubec vazne, musí na démony především věřit. Jinak je to vlastně jenom druh modlitby, zadne filmove silenosti
Jo a k te osobní zkušenosti, tak tu mám.
Příspěvek upraven 28.03.15 v 10:44