Exorcismus - vymítání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
28.3.15 10:30

@Reginaa
Exorcismus je dost osemetna vec, aby clovek bral tento ritual vubec vazne, musí na démony především věřit. Jinak je to vlastně jenom druh modlitby, zadne filmove silenosti :lol:.A hlavně to musí mit sva pravidla, kontrolu, jinak to muže člověka jen zničit a poslat ke dnu.
Jo a k te osobní zkušenosti, tak tu mám.

Příspěvek upraven 28.03.15 v 10:44

• Citovat
  • Upravit
6536
28.3.15 10:32

Chápu, že exorcismus je, v mém okolí nevím o ničem. Ale blesk bych nebrala jako důvěryhodný zdroj čehokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
28.3.15 10:36
@Reginaa píše:
Ta otázka je na mne? :mrgreen: Pokud ano, tak mě evidnetně nic netrápí, jenom jsem si všimla, že toto téma je poslední dobou dost aktuální a nejenom v Blesku, tak mě zajímají názory ostatních :mrgreen:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Exorcismus

Je to lepší než se zabývat něčím takovým :D
Jednoduše když rozsvítíš světlo tak tma zmizí, holt někdy je třeba hodně silný refletor , aby temno šlo svou cestou. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
28.3.15 10:38

Exorcismus

Exorcismus nemůže provozovat každý, ale jenom kněz pověřený biskupem. Zrovna nedávno jsme v práci diskutovali na toto téma. Dostalo se mi informace, že kněz musí spolupracovat s psychiatrem a dotyčná osoba musí s tím úkonem souhlasit, jinak to nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
28.3.15 10:38

@Reginaa Milá „královno“ POKOJ S TEBOU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.3.15 10:43
@Swift píše:
@Reginaa Milá „královno“ POKOJ S TEBOU.

Děkuji za přání POKOJE, to samé přeji i já tobě. Jestli chceš, napiš mi do SZ, ju? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
28.3.15 10:45

@Reginaa? proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
28.3.15 10:45
@Arcanum píše:
Exorcismus nemůže provozovat každý, ale jenom kněz pověřený biskupem. Zrovna nedávno jsme v práci diskutovali na toto téma. Dostalo se mi informace, že kněz musí spolupracovat s psychiatrem a dotyčná osoba musí s tím úkonem souhlasit, jinak to nelze.

Presne tak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
461
28.3.15 10:47
@renda81 píše:
Chápu, že exorcismus je, v mém okolí nevím o ničem. Ale blesk bych nebrala jako důvěryhodný zdroj čehokoliv.

Jasně, omlouvám se :), brala jsem to jako takovou nejrychlejší informaci. Ohledně této tématiky je toho na internetu mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.3.15 10:52
@Menora píše:
@Reginaa
Exorcismus je dost osemetna vec, aby clovek bral tento ritual vubec vazne, musí na démony především věřit. Jinak je to vlastně jenom druh modlitby, zadne filmove silenosti :lol:.A hlavně to musí mit sva pravidla, kontrolu, jinak to muže člověka jen zničit a poslat ke dnu.
Jo a k te osobní zkušenosti, tak tu mám.Příspěvek upraven 28.03.15 v 10:44

Nevím, jestli to není vlezlá otázka, ale mohu se zeptat na tu osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
28.3.15 10:57
@Swift píše: Ženy jsou asi víc k tomu náchylné, jsou více emotivní a empatické. Vždyť se říká kam čert nemůže tam pošle babu. Co tě vlastně trápí milá „Vládkyně“ :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.3.15 10:59

Tak exorcismus je hojně používá v zemích, kde je větší procento věřících, protože pro ně je to cesta jak se zbavit duší. Věřící člověk na exorcismus věří a určitě je třeba, aby to prováděl člověk k tomu povolaný. Vím i opřípadech u nás, kdy si nechávají lidé očistit od církve domy, přímo člověka, který by se s exorcismem setkal či jím prošel neznám.

Já osobně věřím v jiný druh exorcismu, což je odvádění duší-je totrochu jiný druh víry, ale v podstatě hodně podobný a tímto jsem si prošla několikrát, neměla jsem ducha sice přímo na sobě, ale doma.

A hlavní věc v této otázce je, že každý dělá to čemu věří. Někdo se modlí k bohu někdo medituje a někdo bere léky-je to vše jen o víře a každý věří v něco jiného. Takže pokud má někdopocit, že mu exorcismus pomůže, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
28.3.15 11:01

Exorcismus

Já jsem si až dodatečně uvědomila, že pokud se tím zabývají téměř všechny náboženství, tak to musí mít reálný základ a tudíž pokud existuje duchovní svět ten špatný, tak by měl logicky existovat i ten dobrý 8o,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
28.3.15 11:09

No, tedy osobní zkušenost nemám, ale neco jsem o tom četla, i zkušenosti lidí, kterí tím prošli. Na nich me zaujalo, jak vypadali: desive, jako by znetvorene. Chovali se divne, napriklad zena v prubehu exorcismu mluvila muzskym hlasem - ne mluvila, kričela, mela obrovskou silu, drzelo ji nekolik lidí, aby nenapadla kneze a vsechny okolo.
Exorcismus je jen modlitba podle určitých pravidel. Ale pokud vím, kneží k tomu pristupují pouze jako k poslední možnosti, jak nekomu pomoci, církev je k používání exorcismu zdrženlivá. Ve vetšine prípadu jde o problémy do kompetence psychlologu a psychiatru - tedy klasické léčby.
Jo, a není to otázka víry a nevíry, mnohdy jsou to lidé, kterí o víre nemají ani dojem ani pojem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.3.15 11:14

@Demi tak,ale nevěřící člověk si těžko nechá pomoci exorcistou, alespoň to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat