Extrémně malé dítě (3 roky)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15504
17.9.16 23:22

Začínám být nervózní. Už kolem půl roku se můj syn motá kolem 8,5 kg. Bude mu rok a půl. Jí strašně málo - spíš bych řekla, že nejí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
18.9.16 07:27

@Sára 1 A roste do výšky? To je důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
18.9.16 07:36

@selia Měřila jsem a vypadá to, že snad vyrostl. Ale asi by měl vyrůst mnohem víc za pul roku. Snad to není jen nepresnym měřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.9.16 07:57

@Sára 1 Jestli máš menší dítě, tak se vyprdni na to, kolik by MĚL vyrůst. Jak jste vysocí vy s manželem, případně prarodiče? Důležité je, že roste. Syn rostl pomalu, velikost 80/86 nosil rok. Okolo třetího roku skokově vyrostl, 92 prakticky přeskočil. Oproti vrstevníkům je pořád malý, ale roste (a má něco málo přes 13 kg).
Dcera má v roce a půl 75 cm a asi 9 kg - výškově se sotva drží na 3. percentilu, váhově vzhledem k výšce naprostý průměr.
Spíš mě překvapuje to časté kakání, když podle tebe skoro nejí. Tam bych asi zaměřila pozornost, jestli za to nemůže nějaká metabolická porucha nebo alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
18.9.16 09:18

@Svistice Tak to jsme na tom úplně stejně. Malá měla na 18-ti měsíční taky 75cm a 8760g=)
@Sára 1 Přesně jak píše Svistice důležité je, že roste. Mne teda malá vyrostla za půl roku o pět cm. Je už od narození drobek a asi vždycky bude. A nejí vůbec nic? Nebo jen jí málo? Nelze počítat, že když je drobná, bude jíst stejné porce s vrstevníkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
18.9.16 09:18

@Svistice Tak to jsme na tom úplně stejně. Malá měla na 18-ti měsíční taky 75cm a 8760g=)
@Sára 1 Přesně jak píše Svistice důležité je, že roste. Mne teda malá vyrostla za půl roku o pět cm. Je už od narození drobek a asi vždycky bude. A nejí vůbec nic? Nebo jen jí málo? Nelze počítat, že když je drobná, bude jíst stejné porce s vrstevníkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
18.9.16 13:52

@Svistice Já jsem malá, chlap vysoký. Dcera je extrémně vysoká. Všechny děti stejně staré (i starší) o dost převyšuje.
@Ivka87 Za půl roku vyrostl max. o 3 cm. Neporovnávám s ostatníma dětma. Prostě nejí. Dneska vstával brzo. Nic nesnědl. Oběd až kolem 13. h. a doslova jsme to do něj tlačili, dělali všechno možné, šaškárny, že mu to sníme. Je to fakt náročný. Nesnědl ani 100 g. Nepočítám, že by dneska ještě něco snědl. Snad ještě trošku nějakého tvarůžku nebo ovocnou přesnídávku. Uvidíme. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
18.9.16 14:09

@Sára 1 Držím palce, musí to být neuvěřitelně náročné. Snad Tě trochu uklidním, děti nerostou rovnoměrně. Dcera měla v 17 měsících 72 cm a 8 kg. Teď po 5 měsících má 80 cm a přes 9 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
18.9.16 15:16

@Sára 1 fakt rostou skokově, kluk měl snad rok velikost 74 a teď za léto se vytáhl asi o 5 cm
Jinak právě nechtěl ani trochu oběda :,( SNad si dá něco venku (je s dědou) a pak večeři. ALe on naštěstí pije v noci UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
18.9.16 16:52

@Kakachna To vyrostla pěkně za těch 5 měsíců. Kolik měla při narození?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
18.9.16 17:14

@Sára 1 47 cm a 3200g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
18.9.16 17:17

@Sára 1 Oběma mým dětem se hodně zpomalil růst v půl roce a od roka do roka a půl těměř nevxrostly. Pak se to trochu zlepšilo. Syn od té doby +- drží křivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.9.16 21:44

Ahoj holky,
Ahoj holky, omlouvám se že plevelím diskusi věcmi s ní nesouvisející. Ale u dcery se udály nějké pokroky, tak bych se s nimi ráda podělila. Na 18-ti měsíční prohlídce měla malá 75cm a 8760g. Takže je drobná, ale myslím, že poměr váha/výška je úplně v pohodě. Od tý prohlídky začala aspoň trochu kousat. Teda kouše jen pokud nemá plné bříško a je to pár soust, ale aspoň něco! No a z tématem naprosto nesouvisející, dnes jsem s ní byla v Thomayerce u psycholožky Krejčířový a byl nám tedy potvrzen opožděný vývoj. Že odpovídá tak nějak vším na roční dítě, něčím i na 15-ti měsíční. Ale říkala, že tam nevidí nic dramatického. Malá začala již trochu komunikovat a rozumět. Tak mám velkou radost. Včera když jsem si jí posílala s manželem, tak již zvládla svých prvnách pár samostatných krůčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.9.16 06:45

@Ivka87 :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Velká gratulace k velkým poKROKŮM. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 10:49

Ty jo, jak se Vám podařilo dostat ke Krejcirove? Pokud tam ona nic zavazneho nevidí, tak to bude ok. Syn mel nerovnoměrný vývoj, nakonec vse dohnal a ted je standardní, mrnavy triletak. @Ivka87

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí