Extrémně malé dítě (3 roky)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
16.2.20 11:58

@Dino2016 Muze sledovat krivku rustu po matce, takze obr po tatinkovi nebude. Opravdu male dite ma ten metr v peti letech (holka ma 102 a za 2 mesice ji bude 5, kluk na tom byl obdobne).
Ne vsichni chlapi jsou velci, nekteri kluci navic vytahnou az po 15 roce.
Nebo jako hodlas do ditete roky pichat denne rustovy hormon (ktery ti zadny soudny endokrinolog nepredepise), aby byl dost chlap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.2.20 12:41

@Svistice ne to urcite nechci, spis si rikam, jestli je to v poradku, abych neco nezanedbala kluk mi to treba jednou nevycetl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.2.20 12:57
@Dino2016 píše:
@Svistice ne to urcite nechci, spis si rikam, jestli je to v poradku, abych neco nezanedbala kluk mi to treba jednou nevycetl :nevim:

Pokud se dle doktorky drzi sve rustove krivky, tak bude v pohode. Problem je, pokud dite z nicehonic proste zacne v te krivce padat nebo treba za pul roku nevyroste ani o cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.2.20 17:03

@Svistice vcera jsem porovnavala zaznamy v ockovaku s tabulkou na webu vyskaditete a ppdle toho kopiruje celou dobu 10 percentil. Takze to teda nebudu resit, pokud to tak bude i nadale. Pamatuji si, ze muj bracha byl cele detstvi taky hrozne drobny a pak asi v sestnacti se hrozne vytahl, a ted je velky chlap, tak treba bude syn kopirovat tuhletu krivku.
Omlouvam se, ze jsem tu sem v padla se svym dotazem, ktery je asi z pohledu maminek tady ve skupince mimo misu, ale nemam se s kym poradit a i kdyz syn teda neni extremne maly, tak mensi je…
Koukala jsem na nejake priridni zdroje jak lze rust podporit. Hodne je zminovany i kvalitni dostatecny spanek a syn teda moc spavy neni. Vitam D, zinek a pak tvorbu rustoveho hormonu podporuje ananas, banany, pomerance. Pak taky byla zminovana brokolice, cocka a samozrejme bilkoviny.
Tak at tady vsechny deti pekne rostou😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
2.6.20 18:16

Zdravím maminky malých deticek, diskuzi postupně docitam a ráda bych se k vám přidala. Mám 18mesicniho synka, který teď na prohlídce měřil 74cm, váha 9,3kg. Váha je dobrá, s jídlem problémy nejsou, ale ta výška :( vypadá jak roční miminko, zase výhoda je, že si všichni myslí jak je hrozně šikovný že už chodí, přitom chodí teprve měsíc :lol: narodil se v 38tt s 42cm, takže se pod 3. Percentilem pohybuje od narození. Zatím všechna vyšetření v pořádku. Už v těhotenství nás strašili krátkými nožičkami a možným postižením :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.20 09:05

Ahoj podle doktorky je vše v pořádku, přesto se chci poradit tady, protože jsem z toho trošku nervózní.
Dceři bude v říjnu 6. Narodila se s cca průměrnými mírami - 49 cm, 3,4 kg. První dva roky byla kolem průměru až mírného nadprůměru, v roce měla 78 cm a 10,5 kg, ve 2 letech 88 cm a 12,5 kg, na 3-leté prohlídce měla 96 cm a 14 kg. Pak ve 4 letech při domácím měření 101 cm a na pětileté prohlídce 106 cm, takže už je kolem 10. percentilu. Teď v 5 letech a 7 měsících jsme doma naměřili asi 107-108 cm. Váží téměř 20 kg, podvyživená není. Jí ale dost málo. Já mám 165 cm a 50 kg, manžel 185 cm a 75 kg. Nevím, jestli si nedupnout o žádanku na endokrinologii, alergologii apod. jestli není nějaký problém. Trpí i na ekzémy, podle doktorky z toho vyroste, netřeba řešit. Ekzémy mám i já mám taky alergii na lepek. Doktorka říkala že pokud máme podezření, máme zkusit na měsíc lepek vyřadit a uvidíme. Žádanku na alergologii napsat nechce.Mi se takové experimentování moc nezdá. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
4655
25.1.25 17:40

Ahoj, naše bude mít v dubnu 4 roky. nyní tedy a má velikost 92 - 98, no výšku má spíš tak 93-95.

Je tu někdo další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
27.1.25 07:17

@Niemeyer Muj maličký má v 3,5 letech 88cm, má o rok mladší kostní věk. Zatím je jen sledovaný na endokrinologii s předběžnou diagnozou konstituční opoždění růstu. Pravděpodobně poroste déle jako jeho tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
28.1.25 19:16
@peclen píše: Více

také to máte rodině…

od nás jsem byla extra malá já. v šesté třídě jsem byla spolužačkám po pás, byl to mazec.

ale tehdy to naše máma neřešila. myslím, že ani nechtěla, oni byli naši trochu maloměštáci a rané devadesátky byla doba, kdy jště pořád byla jakákoli dianoza nálepka. T

měla docela kliku, že jsem z toho prostě jen vyrostla. Naa střední jsem vypadala mladdince, ale výšku už jsem měla ok, dokonce jedna spolužačka byla menší než já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
31.1.25 16:35

@Niemeyer Neni radno to svadet jen na nejake individualni tempo rustu, vzdy za tim muze byt i neco vic a minimalne to chce sledovat, alespon pro pripad, ze by se objevila puberta driv a dite nemelo cas vyrust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
31.1.25 16:46
@Niemeyer píše: Více

Je, moje dcera bude mít v říjnu 5,má 94 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
1.2.25 12:39
@mamule42 píše: Více

ahoj, a řešíte to nějak? máte nějaké plány a opatření, nebo je dle dr zatím vše ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
28.3.26 14:39
@Niemeyer píše: Více

Ahoj jak to s Vama dopadlo? Nejake zmeny po roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí