Fackujete/pohlavkujete vaše dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
352
8.3.19 20:09

Moje dcera dostala od manžela nařezáno jednou, zato pořádně.. Po zásluze, udělala asi v osmi letech pořádnej průser. A vztah mají normální. Ale spíš ji plácnu ja, pohlavek, nebo na zadek. S tím problém nemám. Ale netřískam jí, to ani nemám proč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
8.3.19 20:09
@Šarlota4 píše:
@tininas v tomhle se neshodnem. Ja nemam rada nasili vubec! Ale nekdy je ucinnejsi dat jasnou stopku. Pubertacce to projde a rekne si, ze si vyslechne par kecu a ma klid :nevim: priste to udela znovu.

OK. Nikomu neberu jeho názor.

Zatím jsem se se všemi dětmi (svými i cizími) domluvila bez jasných stopek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.19 20:10
@blobfish píše:
No, tak to si určitě neteř hned začala myslet, jak je její máma skvělá 8oNe, fyzické tresty se mi příčí na jakkoli starých dětech a kdybych svoje dítě ponížila fackou, měla bych pak chuť nafackovat sobě.

Pokud je to jen výjimečně a dítě není grázl, tak si uvědomí, že přestřelil. Mně to tenkrát hodně mrzelo.

• Citovat
  • Upravit
13955
8.3.19 20:13
@tininas píše:
OK. Nikomu neberu jeho názor.Zatím jsem se se všemi dětmi (svými i cizími) domluvila bez jasných stopek. :)

Tim lip! Kdyz to funguje, tak je to skvele :kytka: Znam holky (spoluzacky), ktere mely strasne mirne a hodne matky a devcata dopadla fakt spatne. Mozna kdyby tu stopku dostaly, tak si nemusely hrabat X let z fetu a podobnych nadher. Jenze kazde dite je tak jine, roli hraje rodinne zazemi, vztahy doma i ve skole, vychova, intelekt.. no je to slozite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
8.3.19 20:22
@Šarlota4 píše:
Tim lip! Kdyz to funguje, tak je to skvele :kytka: Znam holky (spoluzacky), ktere mely strasne mirne a hodne matky a devcata dopadla fakt spatne. Mozna kdyby tu stopku dostaly, tak si nemusely hrabat X let z fetu a podobnych nadher. Jenze kazde dite je tak jine, roli hraje rodinne zazemi, vztahy doma i ve skole, vychova, intelekt.. no je to slozite

Po pravde jsem to takhle cetla i od nejakeho psychologa :think: V puberte se ty deti proste musi bourit a revoltovat a kde nejsou ty hranice jasny, rodice jsou liberalni, holt si ty hranice hledaji pubertaci sami , ale pak v mnohem „hlubsich vodach“. Sama v tom ale moc jasny nazor nemam. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
8.3.19 20:27
@Šarlota4 píše:

Ahoj.

Máš pravdu, všechny faktory, které jsi vyjmenovala jsou důležité a musí se vzájemně doplňovat.

PS: A po tomto komentu jsem ještě radši, že mám jen syny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
8.3.19 20:37

Já si myslím , že když na pubertáka nic jiného nezabere , tak jedna dobře mířena zázračně zafunguje. Puberták musí znat hranice

• Citovat
  • Upravit
5950
8.3.19 20:42
@Šarlota4 píše:

No a kriminály jsou plný lidí, který těch stopek dostali nepočítaně, lidi s liberální výchovou tam spíš nepotkáš. :nevim: Osobně si myslím, že koho probrala facka, na toho by byly zabraly i mírnější metody. Já jsem například nikdy facku nedostala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.3.19 20:51

Pětiletak uz dlouho nedostal, tuším ze naposledy pred pul rokem, kdy malem těžce ublizil mladšímu, jinak mi to uz nepřijde výchovne. Tříletak občas chytne, jelikoz domluva zatím moc nefunguje a škoda facky, která padne vedle. Nejsem žádný tyran, nevyzivam se v bití, ale raději pár na zadek / facek, nez aby mi skakali po hlave. U staršího si to nedokazu představit, uvidíme co bude za pár let, az prijde prvni puberta, ale doufám, ze se k takovým trestu nebudu muset uchylovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
8.3.19 20:53

A vůbec, na fackování nezvedených pubošů bacha! :-)

https://www.idnes.cz/…c-zpravy_stk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
8.3.19 20:53

Asi tak. Rodiče mě nikdy nemlátili ani mi fyzicky neubližovali. Každýho facana si dodnes pamatuju a jsem za něj vděčná, byla jsem opravdu přes čáru. Nedokážu si představit, že by to tenkrát měli řešit nějakým promlouvaním, domlouváním, diskutováním. Asi bych se jim smála do očí :lol: Byla to, tuším, osmá třída. To byla krize. Pak už jsem byla hodná. Chovat se tak ke mně moje dcera, dostane po čuni taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.3.19 20:58
@blobfish píše:
No a kriminály jsou plný lidí, který těch stopek dostali nepočítaně, lidi s liberální výchovou tam spíš nepotkáš. :nevim: Osobně si myslím, že koho probrala facka, na toho by byly zabraly i mírnější metody. Já jsem například nikdy facku nedostala 8)

Ale ja preci netvrdim, ze facka je vzorec na spravnou vychovu. Ja si myslim, ze urcitym jedincum v urcitem obdobi by mohla paradoxne prospet. Mlatit deti jak zito X tydne ma samozrejme spis ( urcite ) negativni a mozna fatalni dopad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.3.19 21:03

@blobfish vsak to vidis i tady. Nekdo si par facek nese s sebou cely zivot a nekdo ( treba ja ) si je vedom, ze dostal opravnene a je mi to dneska uz fuk. Rodice me milovali, davali to najevo. Jasne tam kde laska neni a jeste dostane dite “na drzku” nebo je dite citlivejsi povahy, to asi zanecha nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.19 22:31

Mám hodné rodiče, jako puberťák jsem trochu vyváděla, ale tím nemyslím žádné drogy apod. Jsem občas nešla na školy, neboť mne spolužáci šikanovali. Ale jsem introvert a doma se nezmínila, moje chyba. Neuměla jsem příliš lhát. Tak jsem to slízla. Poté jsem nastoupila na VŠ, docela daleko od nich. V 25 jsem otěhotněla. V té době jsem tak nějak už s manželem žila, ale protože naše znám, měla jsem dost velký strach jim to oznámit. Oznámení se konalo ve velkém stylu. Zmlátili mne dost a vyhodili z domova, nepromluvili se mnou přes čtvrt roku. Nutno dodat, že mi v té době umřela babička ( maminky maminka) :,( Takže možná proto i ta neadekvátní reakce. Školu jsem dodělala. Vztahy se mezi námi urovnaly. Nezazlívám jim to. A protože mám dceru, ráda bych reagovala na určité situace jinak, snažím se. Po zadku je tedy plácnu, pokud je to zasloužené, ale také se jim umím omluvit.

• Citovat
  • Upravit
Dana112
8.3.19 22:31

Četl z vás někdo diskusi :MŮJ PŘÍTEL DAL DCEŘI POHLAVEK?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML