Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Lusie, asi bude dost záležet na snášenlivosti, protože Pharmatex je udajne dost agresivni, narozdil od Contragelu, ten ty spermie nezabiji, ale je pro ně jako „lepidlo“ a pro čípek je snášenlivý.
Říkala jsem si, že bych nedávala do té kopule (nebo jak se tomu říká) žádný spermicid, jen si ho nasadila, tak a´t se mi přicucne bec krému na čípek a normálně potom dala až třeba krém nebo globuli. Stále tady na emiminu hledám někoho, kdo to tak praktikuje, ale nikde nikdo ![]()
Při tom bych samozřejmě chtěla měřit bazálku a kontrolovat hlen, snad z toho dřív nezblbnu ![]()
Tak to myslím, že by mělo být uplně ok
Nenapadá mě nic, proč by to nešlo, silikon by se žádným spermicidem rozpadnout neměl ![]()
Já si taky říkám, že by takhle snad neměl nastat žádný problém
ani nová HA mi zdá se nesedí, teď zase prozmněnu némám chuť na sex… achjo, už to s ní fakt vzdávám… tak doufejme, že se i přes tuhle plánovanou kombinaci nestane neplánované mimi ![]()
Myslím, že přes tuhle kombnaci mimo opravdu nehrozí
já si to taky nemuzu dovolit, takže jsem dost opatrná a v plodných dnech proste vynechávám.
A zapomněla jsem dodat že v plodných dnech bych volila klidně s tím vším i kondom
prostě cokoliv jen né hormony
možná ještě zkusím přežít poslední plato prášků a pak se na to kombinování vrhnu.
Super, tohle jsem našla na netu… Dobrý den Šárko! Vysoká spolehlivost je relativní pojem. Spermicidní krémy (jakým je i Pharmatex) mají Pearlův index 4 (určitě víte o co jde, jen pro úplnost: P. index je číslo vyjadřující spolehlivost dané antikoncepční metody, čím vyšší hodnota tím nižší spolehlivost). Pro srovnání hormonální antikoncepce má P. index 0 až 1, správně používaný kondom 3. Pokud tedy používáte spermicidní krém je jeho spolehlivost jen o trochu nižší než spolehlivost kondomu. Pokud chcete mít větší jistotu a jste zvyklá zavádět si před stykem do pochvy spermicidní krém nebo globuli, nechcete zkusit kombinaci Pharmatexu s vhodným pesarem? Spolehlivost by se tím rozhodně zvýšila. Hezký den.
Zdroj: http://www.ulekare.cz/…rmatex-18065 tak už jsem úplně přesvědčena
dávám to sem, kdyby to třeba taky někomu pomohlo v rozhodování ![]()
Já jsem dokonce rozhodnuta změnit gyndaře, v lednu to začínám řešit. Mám dojem, že ten můj předepisuje prášky jak na běžícím páse, hlavně aby dostával prachy z předepisování receptů atd. Beztak má smlouvu i s určitou lékárnou a za vším je prostě jen kšeft
Ten, ke kterému chci jít, dělá stále alespoň jaterní testy..
S femCapem žádný jaterní testy nebudeš potřebovat a to, že to gynekologové předepisují jak na běžícím páse, to je známá pravda u všech, co tak slyším. ![]()
Noo co se týče těch jaterních testů, to si říkám jen pro případ, kdybych teda chtěla u HA zůstat a vyzkoušet jinou… ale to zhodnotím až potom, jestli nám nový způsob bude vyhovovat ![]()
@Pandora1 píše:
S femCapem žádný jaterní testy nebudeš potřebovat a to, že to gynekologové předepisují jak na běžícím páse, to je známá pravda u všech, co tak slyším.
jj ta propagace hormonů za každou cenu(dokonce i rizikovým pacientkám) mi teda dost vadí. Chtělo by to nějakou osvětu i o jiných metodách(sice nejsou tak pohodlné, ale vše je o zodopovědnosti a to i vůči našemu tělu a našemu zdraví), spousta žen ani neví, že jsou i jiné možnosti. Já třeba nechci aby moje dcera jednou zobala pilulky, sama lituji, že jsem to kdy brala, ale moje mamka věřila doktorce že jiná lepší možnost není a já se o to začla víc zajímat až monohem déle:/ Svoji dceru chci vychovávat jinak a hlavně ji mnohem více připravovat a informovat.
**@LadyKitty*** píše:Žádná antikoncepce není na 100%, i kdyby jsi zobala pilulky, můžeš otěhotnět…kondom může prasknout, všechno nese své riziko. Na druhou stranu mi Femcap přijde super v tom, že do sebe netlačím žádné hormony a má snad o 2%vyšší spolehlivost ( ale to jsem se dočetla ). Já jsem s ním spokojená, ale na druhou stranu, my k tomu ještě praktikujeme přeruš. styk
Ahoj holky! Prosím o radu.
Je mi 19 let. HA nemůžu brát. Během 3 let jsem vyzkoušela 5 druhů a odmítám zkoušet další, mě prostě nesedí, mám deprese, brečím, natékají mi nohy atd atd. Navíc moje máma má operované obě nohy na žíly takže po dlouhých úvahách jsem se rozhodla nadobro skoncovat s tím svinstvem. Přítel je jen pro, protože se nebude muset dívat na uplakánka
Už delší dobu mám v plánu si zakoupit FemCam. Až do dnes, dokud jsem si nepřečetla tuhle diskuzi. Dostala jsem strach z toho, jak tady jedna z Vás psala, že otěhotněla a pak šla na potrat.
Nechci aby se mi tohle stalo, neplánuji dítě v nejbližších 5 letech a mám hodně starostí, abych potom do toho ještě řešila těhotenství, potrat a podobně..
Nechápu, jak mohla otěhotnět když používala i spermicid a děsí mě to.
Jsem povahově taková nerozhodná jen pokud vidím něco negativního. A určitě bych psychicky nesnesla jít na potrat a vůbec otěhotnět.
Kondomy používáme, ale určitě by pro nás pro oba bylo lepší, to s něčím střídat.
Ahoj Lady Kitty, jak psala Peta, nic není 100% a taky jsem četla, že se jedné stalo, že otěhotněla.. ale je taky pravda že ona ještě dřív než otěhotněla, psala o tom, že po zavedení ho manžel uvnitř cítí. Nevím, jestli to měla zkontrolované od doktora, ale po spravným zavedení proste cítit není! Sama jsem tomu neveřila, ale je to tak
Další věc je, že už měla po porodu a u žen po porodu se může stát, že jim ta velikost nemusí sedět, což snižuje ochranu taky. Mně je 24 let, mám tu nejmenší velikost a sedí bez problému. Je ale pravda, že zezačatku by si to človek mel nechat zkontrolovat doktorem, nebo já jsem to delala tak ze jsem to kontrolovala opravdu ze všech stran, abych se presvedcila, že je čípek uvnitř a ne mimo, to se totiž může klidně stát, zvlášt pokud to delas jen na zaklade toho instruktážního videa
Já tuto metodu kombinuju s metodou meření bazální teploty a tím si určuju plodný dny a v ty pohlavní styk vynechávám. Ale s Femcapem jsem moc spokojená, nejde vubec cítit a taky mi bývalo z hormonů hrozně zle.