Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dekuju moc za radu, Pandoro ![]()
Co se cipku tyce, tak ten si myslim, ze prekryty je urcite, jelikoz citit neni a pri zatlaceni na ten kloboucek citim, ze se pod nim neceho dotykam, tudiz soudim, ze sedi na cipku. Je fakt, ze po zavedeni, se mi zda pesar hrozne nizko, ale dkyz jsme s tim zkusila spat a rano se probudila, tak byl pesar podstatne hur hmatatelny. Jeste se chci zeptat, jestli vazne musi byt ta delsi strana kalisku na spodni strane, je chyba, kdyz to tak nebude?
Diky moc ![]()
Já myslím, že to zas tolik nevadi, ono se to prizpusobi tělu, ale já se snazim to tam dávat poctive jak se to má a kontrolovat, aby to dobre „směřovalo“. Asi nejaký důvod to má, i kdyz nevim přesně jakej ![]()
Ahoj děvčata, přidávám se k vám, femcapkám
.
Objednala jsem si ho před týdnem a dneska zkusila poprvé zavést a myslím, že úspěšně, akorát mám problém, že mě trochu vevnitř pálí ten contragel. Já vůbec skoro žádné tyhle hatly matly nesnesu, i na většinu lubrikantů jsem alergická, nedělá mi dobře ani Pharmatex, trpím také dost často na vag. mykózy a jsem prostě uvnitř dost citlivá…
Takže jsem docela naštvaná, asi ho budu muset vyhodit, protože zpátky vrátit nelze a nikdo si ho ode mne asi nekoupí, když už jsem ho použila.. ![]()
Nebo se myslíte nemusíme bát používat ho i bez jakéhokoli krému či gelu??? ![]()
@Evulina píše:
Ahoj děvčata, přidávám se k vám, femcapkám.
Objednala jsem si ho před týdnem a dneska zkusila poprvé zavést a myslím, že úspěšně, akorát mám problém, že mě trochu vevnitř pálí ten contragel. Já vůbec skoro žádné tyhle hatly matly nesnesu, i na většinu lubrikantů jsem alergická, nedělá mi dobře ani Pharmatex, trpím také dost často na vag. mykózy a jsem prostě uvnitř dost citlivá…
Takže jsem docela naštvaná, asi ho budu muset vyhodit, protože zpátky vrátit nelze a nikdo si ho ode mne asi nekoupí, když už jsem ho použila..
Nebo se myslíte nemusíme bát používat ho i bez jakéhokoli krému či gelu???
já taky nesnesu skoro nic, ani z kosmetiky nemám moc na výběr a dole jsem taky dost přecitlivělá, ale právě contragel mi úplně vyhovuje, vůbec o něm nevím a co jsem četla růzá fora i zahraniční tak právě ten contragel nikomu nevadí i těm extra citlivým složením je jako vyginální gel, takže vytváří řekla bych „přirozené“ prostředí. No a není to spíš tím, že nemáš vyléčený nějaký ten zánět nebo mykozu? může to s tím souviset, kdo na to trpí má pak ten čípek extra citlivej a někdy i trochu krvácí. Já bych asi zatím nanášela contragel na okraje a do té drážky a zkusila používat něco na doléčení(nějaké ty globule, výplachy apod.). Jinak lze femcap používat i bez spermicidu ale je nižší spolehlivost „jen“ 96%(se spermicidem 98%). Ale dá se to v kritických dnech zkombinovat s kondomem nebo s přeruš. stykem.
No, mě to taky napadlo, ale jsem zrovna týden po léčbě mykózy, leda by ten lék nezabral (brala jsem 12 dní krém Macmiror, smí se při kojení). K tomu zkouším i přírodní postupy (Albisan od Hadka, výplachy roztokem jabl. octa atd. atd., ale bohužel při problémech je to u mě bez efektu).
Zkusím zajít na gyndu, aby mě prohlédla…
@Evulina píše:
No, mě to taky napadlo, ale jsem zrovna týden po léčbě mykózy, leda by ten lék nezabral (brala jsem 12 dní krém Macmiror, smí se při kojení). K tomu zkouším i přírodní postupy (Albisan od Hadka, výplachy roztokem jabl. octa atd. atd., ale bohužel při problémech je to u mě bez efektu).
Zkusím zajít na gyndu, aby mě prohlédla…
taky je možné, že po všech těch léčebných kúrách máš ten čípek podrážděný a přecitlivělý, dej tomu čas, třeba se to spraví samo.
@Monica0 píše:
Petko jen informuji.. ve čtvrtek jdu na zákrok
mrzí mě to i za Tebe
budu na Tebe myslet, ať jsi zase brzy ok ![]()
Ahoj Monico, četla jsem jsem tvoje příspěvky a docela jsem se shrozila, když jsi psala že pesar selhal a musela si jít na potrat. Chci se jen zeptat, jestli si ho používala zároveň se spermicidem, nebo jestli jste s partnerem používali přerušovanou soulož. Dost jsem totiž uvažovala o tom, že pesar koupím a budu používat, ale teď fakt nevím… ![]()
U pesaru je klíčové to zavedení, když je správná velikost(pozor, některé ženy mají čípek i větší než 30mm!) a správně zaveden tak fakt funguje, znám už dost spokojených lidí. Já všem doporučuju kontrolu u dr. bez toho bych na něj nespoléhala podle mě nikdo si nemůže být 100% jistý že mu to sedí.
Myslela jsem na Tebe Moni, snad už jsi ok ![]()
Je mi to taky líto Moni.. ![]()
Za mě žádný pesar už radši ne, po zavedení Fem cupu se mi rozjela mykóza. Oni tam i píšou nepoužívat při vag. infekcích. Takže holt budem dál na Pharmatexu, ten mi nic nedělá a přeruš. styku ![]()
@Evulina píše:
Je mi to taky líto Moni..
Za mě žádný pesar už radši ne, po zavedení Fem cupu se mi rozjela mykóza. Oni tam i píšou nepoužívat při vag. infekcích. Takže holt budem dál na Pharmatexu, ten mi nic nedělá a přeruš. styku
jj ty mykozy nebo jakékoliv infekce nejdřív vyléčit a až pak používat a určitě nějaké intimní mýdlo na tyhle problémy. Já dost trpěla na kvasinky a mohla za to HA! co jsem vysadila tak už se mi to nevrátilo (jen v malé formě v těhu ale i to rychle přešlo)a to jsem na to trpěla celý ty roky co jsem HA brala:/ Tak uvidíš, třeba se toho časem taky zbavíš;)
@petulinka.j píše:
jj ty mykozy nebo jakékoliv infekce nejdřív vyléčit a až pak používat a určitě nějaké intimní mýdlo na tyhle problémy. Já dost trpěla na kvasinky a mohla za to HA! co jsem vysadila tak už se mi to nevrátilo (jen v malé formě v těhu ale i to rychle přešlo)a to jsem na to trpěla celý ty roky co jsem HA brala:/ Tak uvidíš, třeba se toho časem taky zbavíš;)
Ahoj Fialko, tak jak jsme se bavily s Petou výš no.. moje první zavádění proběhlo minulý týden a mužu říct, že jsem to musela dozadu vyloženě tlačit a prislo mi, že se pak jakoby i trochu vraci zpátky a to si myslim, ze bylo blbě. Pak jsem to zkusila, po chvilce vydechnuti a relaxu znovu, a asi nejlepší rada je proste to tam dát, tlačit co nejvíc to jde dozadu ve směru DOLŮ, jakoby ke konečníku a pak to zkusit překlopit jako na obrázku. Ale sama jsem si zkusila ze tam neni moc prostoru k manévrování
Kazdopadne pak kdyz jsem to takhle udelala, zkusila pár dřepů a hýbat se aby si to „sedlo“, tak pri kontrole jak jsem psala výš, citila jen okraj toho delšího lemu, a pak trošinku dál prstem tu misku, kolem dokola čípek nebyl vubec nahmatatelný a taky kdyz jsem to chtela vytahnout prstem jsem stěží nahmatala ten popruh, abych za neho dokazala zatahnout, takze dle návodu jsem to pak udelala ve dřepu a to jsem na neho došáhla. Ten čípek mi přišel, ze je vzadu a trochu dole, takze tam by mel femcap smerovat a padnout. Bylo to těsně po plodných dnech, to muze byt taky smerodatný.
A nerekla bych že je dulezity zda to citis nebo ne, protoze ani tampon kterej je zavedenej par cm vevnitř cítit nejde, takze spis bych rekla ze partner pokud to neciti, tak se to dá brát jako verohodnější
Sama budu muset jeste trenovat..