Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Monica0 píše:
Petulko a je to správně že je to cítit tak nízko? Já už si to z toho prvního správného zavedení tak nepamatuju
jj když se blíží ovu tak je cítit na pohmat docela dost nízko(čípek je nízko), ale při styku kupodivu nevadí:) ale jinak by v těle neměl být cítit vůbec, já o něm teda nevím. pokud cítíš při vyndávání ten podtlak tak by to mělo být ok.
V těle ho necítím, to je v pohodě, ale na prst se mi zdá prostě blízko a je divný že při styku to cítit není
Asi to bude trvat než si na to zvyknu. Teď to mám od včera a vypadá to že fakt sedí kde má.. ale jistá si teda nejsem.. chtělo by to utz ![]()
@staisi píše:
S tím jsem bojovala celou pubertu, jediné co učinně pomohlo a v celku rychle byla HA
vím o čem mluvíš, věř mi, já měla v pubertě dost těžké akné, nic nezabíralo kožní jsem nenáviděla a jelikož jsem měla tehdy i problémy s MS, sfoukla to doktorka při jednom a napsala mi Diane(což je dost silná HA) mamce tvrdila, že tam skoro žádný hormony nejsou a bylo. Já to ve 14 letech neřešila, byla jsem ráda že to tak krásně pomohlo, došlo mi to až když jsem studovala a přešla do zdravotnictví. No a hned po státnicích a svatbě jsem vysadila s tím, že mi bylo jasné do čeho jdu, že budu pěkně rozhozená..ale chtěla jsem než otěhotním nechat svý tělo vzpamatovat a min půl roku se fakt vzpamatovávalo. Pak jsem otěhotněla. Ale svý dceři bych na akné nikdy antikoncepci napsat nenechala. Moje mamka taky trpěla na akné a hormony nikdy nebrala a po porodech a věkem se to srovnalo, do 30 byla jak pubertak a pak ok a to tehdy nebylo tolik účinných preparátů jako dnes. Ale vím jakej je to záhul na psychiku jak to vadí sebevědomí, ale člověk si musí vybrat pro HA tu budou vždycky omluvy proč je to to nej..všimni si že se jí většinou vzdávaj až ty co mají zdravotní problémy nebo z nějakého důvodu ji brát nemohou nebo po ní tloustnou;). Většina dá přednost hezké pleti a pohodlí zobání pilulek a vedlejší účinky neřeší. Bohužel tělo si to pamatuje a dá nám to pak časem sežrat;)toť můj názor;)
@Monica0 píše:
V těle ho necítím, to je v pohodě, ale na prst se mi zdá prostě blízko a je divný že při styku to cítit neníAsi to bude trvat než si na to zvyknu. Teď to mám od včera a vypadá to že fakt sedí kde má.. ale jistá si teda nejsem.. chtělo by to utz
jj taky mi to přišlo divný, přesně jak popisuješ ale bylo to ok, tak věřím že to máš taky dobře;). Doktor to kontroloval normálně jako když vyšetřuje čípek a pak i palpačně(pohmatem)
Tak je to asi dobře.. a když je to špatně tak to poznáš jak? To jsou otázky viď
Si připadám jak blbec ![]()
Teď teda ještě vychytat nějakou komunikaci s maželem.. už dvakrát jsem to měla zbytečně.. ale zas si to nacvičím ![]()
@Monica0 píše:
Tak je to asi dobře.. a když je to špatně tak to poznáš jak? To jsou otázky viďSi připadám jak blbec
Teď teda ještě vychytat nějakou komunikaci s maželem.. už dvakrát jsem to měla zbytečně.. ale zas si to nacvičím
no mně se to povedlo zavést blbě jen asi 2× a to jsem to poznala protože šel snadno vyndat, nebyl podtlak a tak jsem ho „cítila v cestě“ prostě když si sedne a přicucne se tak o něm vůbec nevím. Já ho většinou zavedu večer ve sprše a když jsme večer moc unavený tak si ho nechám do dalšího dne(větš o víkendu) a pak už během dalšího dne vždy něco stihnem;) buď ráno nebo poo když děti spí nebo večer. dobrý je že tam může být 48h
Tak ráno se nám to nemůže podařit, děti vstávají dřív, po o chodí spát jen jeden a ty večery jsou právě taak unavené.. ![]()
@Monica0 píše:
Tak ráno se nám to nemůže podařit, děti vstávají dřív, po o chodí spát jen jeden a ty večery jsou právě taak unavené..
my taky ráno jen vyjímečně, poo o víkendu to většinou dopadne, protože jezdí babička a vezme malou do kočárku a ale nejčastějc večer i přes tu únavu no;)já už jsem zvyklá spát max 4h a manžel je taky sova a ve svých 27 ještě nějaké ponocování snese;)
Já už třičtvrtě roku taky spím v kuse max 4h a dává mi to zabrat.
@Monica0 píše:
Já už třičtvrtě roku taky spím v kuse max 4h a dává mi to zabrat.
jj mně taky a to mi je 26 si říkám, že jsem ráda že tohle období prožiju /přežiju;) za mlada nechápu jak to zvládaj ty co si pořídí děti pomalu ke 40 a sou takový, jako to pak smekám kde na to berou energii ![]()
Ahoj holky, tak jak si čtu vaše všechny příspěvky, opět dostávám ohledně tohoto sebevědomí, že to prostě bude všechno ok a začnu to používat znovu
navíc přítel po 5.sexu s kondomem škemrá, ať si ten femcap zavedu, že už gumáky nechce
chvíli jsem si před tím říkala, že tu HA začnu brát znou, ale pro přítele mám nový argument - až nastoupím v září na výšku - bude sex méně častěji = zbytečnost brát antikoncepci
a ejhle, to na něj působí a sám mi dal za pravdu
a taky jsem teda rozhodnuta, že až v září půjdu na preventivku, tak FemCap vezmu s sebou a s gyndařem to pořeším
tak.. a teď se těch plánů jenom držet a nenechat se zviklat ![]()
Včera jsem se s tím neprděla, zavedla jsem to během pár vteřin a bylo to dobře ![]()
Lusie my tě budeme podporovat
Máš pádné argumenty tak jen do toho. Mě by to s kondomem pořád taky nebavilo ![]()
@Monica0 píše:
Včera jsem se s tím neprděla, zavedla jsem to během pár vteřin a bylo to dobře
@staisi - takove bolaky a vubec problematicka plet souvisi se znecistenim jater - mohl by to byt nasledek te HA, co jsi brala? - je to paradox, protoze ty hormony, zda se mi, potlaci neco, co by se jinak projevilo.
Misto hormonu, si porid seminka Ostropestřce, jaterní čaje a aroma lampu s aroma olejem na posílení jater. Hodně pij čistou vodu (limo, čaje, polívky se nepočítají!), jez vlákninu (ovoce, zeleninu) to čistí střeva. Celkově bych řekla, že si tvé tělíčko spíš tímhle říká o péči a nějakou očistu než o další dávku hormonů.