Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baluuu8 baluuu v jiné diskusi máme novou těhulku, přirozenou cestou. zkoušela čínskou medicínu - vyšetření z jazyku a podle toho brala bylinky od února a už má pozitivní TT. nechceš to zkusit než zas další IVF? víš jak, když máte všechno dobrý, možná že to bude lepší cesta než trápit tělo hormonama. ![]()
@baluuu8 TČM Bohemia - mají tam seznam provozoven v kterých městech dělají ty testy
Holky ahoj, dnes jsem byla na kontrole protoze menzes pred stimulaci nikde a nasli mi cystu na vajecniku a aby mi neblokovala vajecnik pri stimulaci tak mi ji rovnou odsali. byla jsem na tom poprve, pulky stazene, ale uz to mam za sebou a jsem v praci. odpoledne si budu volat jak mi dopadla krev a kdy zacinam stimulovat. uz mam plnou igelitku jehel a lahvicek, doktor rikal, ze nemusime cekat na dalsi menzes ze uz beru leky ktere me pripravily dostatecne takze bud zitra nebo pozitri zacinam
ale jak jsem vychazela z CAR tak jsem si pobrecela co ze me jeste nepotka ![]()
@i.irenka Ahoj nebud smutná
já to měla taky bolelo me to jak prase tak se divím, že muzes jit do práce, ale pak už byl klid. Tak cysta se udelala asi tema hormonama. Já mela po kyretáži cysty na obou vaječnikach a jak vidis fungujou. Jen se ji chteli zbavit hned kvuli srimulaci. Myslim na tebe a drzim palce. A muj prdosek uz kope.
![]()
@Lenka123456789 jee fotbalista!
jsem rada ze tu cystu mam za sebou, uz skoro nic necitim a chtela jsem usetrit dovolenou po punkci, to je vetsi masakr, ale uz na tu cystu nejdu! zadna lahoda
To není. Me se pak udelali po te kyretazina obou vaječnících a praskly samy jen to asi nechteli riskovat.
@i.irenka Ahoj Irenko, děkuju za doporučeníá na TČM. Dokonce jedna kolegyně z práce tam jezdí (do OL) a už jí přišly nějaké čaje, tak si je tady v práci vaří…
Já si myslím, že je to dobrá věc, ale chce to asi hooodně času, než ty bylinky začnou nějak působit…
Já spíš zvažuju odchod do jiného CARu. Chtěla jsem se tě proto zeptat, jak to bylo ve Fertimedu s kartou. Normálně ti ji dali? Něbo ti udělali jen nějaký výpis?
A jak se ti stimuluje? Myslím na tebe a držím moc moc moc pěsti…
![]()
@beruska29 Ahoooooj, jakpak se máš?? A co Adélka, jak se jí daří??
Vypadá to, že půjdu ve tvých šlépějích a přejdu do FN… ![]()
@baluuu8 udelali mi vypis z karty, ja 250 a manzel 250 kc, ale reknu ti, ze v tom vypise teda moc info neni
dulezita je genetika a tu skoro od nich nedostanes
ale vypis si nechej udelat a uvidis. kdyz jsem hledala jiny CAR nasla jsem na FN Olomouc taky dost kritiky, pry uz nejsou tak super a ceny maji jako Fertimed. Baluuu pouvazuj nad tim Brnem, je to z Olomouce 80 km cca a je to opravdu nejlepsi centrum. my to mame 2 hodiny autem z Ostravy, jezdime tam na 7 hod a v 10 max v 11 uz jsme zase v praci. byli jsme tam na konzultaci, pak pro vysledky a hned mi dali prvni leky a uz jsem jen cekala. ted jezdime na krev ci ultrazvuk a krev berou 7 az 7.30 takze je fajn ze tam muzeme jezdit tak brzo. bala jsem se toho dojizdeni ale nakonec je to to nejmensi. navic v Heliosu necelas, maji tam hodne doktoru a dveri, jeden krev, druhy ultrazvuk a Texl leky a konzultace. pak tam jsou koordinatorky, ktere vydavaji leky a radi co a jak. navic jsou 24 hod na telefone. nikdy jsem necekala v cekarne a leci jen jeden doktor, coz je uplne jiny pristup nez u Sobka! Baluuu jedine Helios, ver mi! o jine klinice neuvazuj! navic tam maji diskretne udelanou odberovou mistnost pro muze, ne jak v Olomouci v cekarne ze vsichvi vi co tam chlap dela
@i.irenka Chjo, tak co se týče vzdálenosti, tak to máme asi na stejno, já jezdím hodinu a čtvrt do Olomouce…
Nevím, musím doma svolat velkou válečnou poradu. V té fakultce se vůbec nedoplácí za léky, se vším všudy by nás to vyšlo jen na 20 000 a ve Fertimedu na 27 000 (a to i kdybych si léky sháněla sama, protože oni by mi je dali ještě minimálně o 4 000 dráž-zmetci)..
Přes víkend nastuduju Helios a proberu to s drahým…
A do toho Fertimedu se teda vůbec netěším pro ten výpis… To bude trapárna..
A museli ti v tom Heliosu dělat nějaký vyšetření?
@baluuu8 u nás je problém PCO a špatný spermiogram, takže si Texl udělal spermio nový + fragmentace DNA za 2 500Kč. mě bral krev a dělal toho spoustu, řekl a vysvětlil mi dle výsledků jen ty nejdůležitější body. pro něj je nejdůležitější ta hodnota AMH - kapacita vaječníků a tu jsem měla z Fertimedu a ptal se na tu genetiku, tak jsem mu řekla ty XX či XY co jsem měla napsané, říkal, že ten výpis je hrozně odfláknutý, ale že to z jiných center bohužel zná
nám pokaždé dá kopii všech výsledků ať si to doma založíme, štve mě, že jsem Helios nenašla hned od začátku ![]()
mě hodně ovlivnila diskuse přímo na jejich stránkách a holky na emiminu mají úžasnou úspěšnost! jinak i v Heliosu mají nějaký lék bez doplatku, vím, že si o něm holky psaly, tak zkus napsat na tu jejich diskusi a oni ti do 1 dne odpoví, víš jak, kdo se neptá a neozve se, že kdyby mu ten lék zadarmo pasoval, že by ho chtěl, tak mu ho asi jen tak nenabídnou. opravdu jsem rozhodováním a hledáním zabrala týden minimálně a prostě Helios je the best ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.