Figurka krtečka - dort

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
7.2.13 21:13

@atominnka Pěkné, moc pěkné, prasátko jak živé :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.2.13 21:14

Podívám se ještě do fotek, jestli nějaký sestřin dort nenajdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.2.13 21:18

@pannda no prasátko je právě nevyvedené, měl tro být divočák, ale těm uši stojí a netrefila jsem ani tvar čumáku :roll: ale líbil se i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.2.13 21:19

Mám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.2.13 21:21

@pannda luxusní :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.2.13 21:22

Mě se to prasátko líbí…no, tak více fotek jsem nenašla, tento dort byl pro fotbalistu v lize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett07
7.2.13 21:38

Já dělala kamarádce tenhle

• Citovat
  • Upravit
9166
7.2.13 21:45
@Anett07 píše:
:palec: :palec: pěkný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.2.13 21:48

Ahoj všem! No paráda! Jste opravdu moc šikovné!!! Mám moc ráda ruční práce a do něčeho takového bych se ráda vrhla. Ale vůbec nemám přehled. Můžu se zeptat, co je ta K2? Jak to vypadá a funguje? Děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
7.2.13 22:24
@Anett07 píše:

Tak to vzdycky obdivuju, kdyz je nekdo takhle sikovnej. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.2.13 22:57

@vaplus K2 je potahovací hmota, je jemnější než marcipán, líp se s ní dělá, líp vypadá, je na omak krásně hladká, líp se barví, protože je čistě bílá, tuším, že je to z cukru a nějakého oleje(palmového?).. Nebo pracuju i s Formixem, je to podobné k2, jen se jich dělá víc příchutí - citron, mandle, třešeň..
Těch potahoivacích hmot je samozřejmě velkké množství, já zatím zkoušela potahovat marcipánem, pak hmotou z marshmallow bonbonu(ale ta mi nechutnala) a pak tou K2 a formixem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
9.2.13 17:46
@atominnka píše:
@vaplus K2 je potahovací hmota, je jemnější než marcipán, líp se s ní dělá, líp vypadá, je na omak krásně hladká, líp se barví, protože je čistě bílá, tuším, že je to z cukru a nějakého oleje(palmového?).. Nebo pracuju i s Formixem, je to podobné k2, jen se jich dělá víc příchutí - citron, mandle, třešeň..
Těch potahoivacích hmot je samozřejmě velkké množství, já zatím zkoušela potahovat marcipánem, pak hmotou z marshmallow bonbonu(ale ta mi nechutnala) a pak tou K2 a formixem

Děkuji a to se koupí přímo třeba kilo té hmoty? A kde? Já kdysi dělala marcipan, ale můj recept nebyl moc dobrý. Pošleš mi prosím tvůj?
Taky jsem se chtěla zeptat, jak tenkou mám vyválet tu hmotu, než ji dám na dort?
Potáhnout znamená položit a nějak zamaskovat rohy a záhyby nebo je K2 více ohebná než marcipan? Děkuji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.2.13 17:56

@vaplus K2 mi přijde jemnější než marcipán, líp se mi s ní pracuje. Přesně ti nepovím, nesmí to být moc tenké, cca 2-3mm je ideální, může být i víc, ale pak je to dost sladké. Vyvaluju na silikonovém valu a i s tím pak překlopím na dort, pomalu odloupnu val od hmoty a pěkně zeshora uhlazuji rukama, pak prejdu na bok dortu a totéž, pohybem od shora dolů pomalu uhlazuji.

Jinak kupuji hmotu přes internet, dávají po kilech a pak tuším ve větším balení, ale vždy jsem brala kilové, měla jsem strach, aby hmota vydržela. Jinak pokud bueš barvit, doporučuji gelové barvy Winton. Dobře se s nimi kreslí a i se s nimi dobře dobarvuje hmota v

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javelinka
8.3.13 20:47

Ahoj holky, zkušené dortařky, chtěla jsem vás poprosit o radu, jak dlouho předem si mohu vyrobit marcipánové figurky na dort (co třeba týden předem?) a jak je potom do slavnostního dne skladovat? Moc děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii