Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem koukala, jak se mění figurky v člověče nezlob se, teď jsem viděla nové člověče nezlob se a ty figurky jsou plastové a uvnitř duté…no podle mě hrůza ![]()
Pamatuju si, jak jsem si jako malá hrála se zásobou barevných figurek (měli jsme jich doma asi stovku). Dokázala jsem si s nima hrát hodiny, byly to jako panáčci a já je vozila autobusem, vodila do divadla, stavěla do ruzných obrazců jako na spartakiádě apod.
A ty figurky co dělají teď mi připadají tááák šizené…fuj.
Jak se to líbí/nelíbí vám?
Mně se plastové figurky taky nelíbí, ale prozatím u nás doma vedou.
Když vytáhnu dřevěné, syn je komplet ožižlá a ohlodá, chudinky vypadají, jak když na nich bylo hejno myší… Takže zatím máme tyto věci pokud možno z plastu, protože těch mně ani starší dceři není líto ![]()
Příspěvek upraven 28.09.14 v 18:36
Máme doma spoustu nových her a v některých jsou klasické dřevěné a v některých ty jak popisuješ - dutý plast..
Holt jak které..Ale zase ty plastové si dětičky nasazují na prstíčky a jsou s tím tůůůze roztomilé - malí vodníčci..
Joo taky mame sizene, no nelibi se mi, ale synovi je to celkem jedno. Pamatuju si, jak jsme jako deti u babicky milovali hru, kde byly male drevene houbicky - muchomurka, hrib..nevim, jak se ta hra jmenovala, prodava se i ted, ale ty figurky jsou tusim jen namalovany. Na aukru jsem na tu hru narazila a cena se vysplhala tak vysoko, ze jsem se na to vykaslala. Bodejt!
Nicmene vcera v Sama doma bylo o deskovych hrach a ukazovali tam uzasne mysky a dalsi, to se mi moc libilo a myslim si, ze takove figurky jsou pro deti hooodne atraktivni. ![]()
Přesně jak píše Lizbeth - nasazujou si je na prstíky. Ještě bych řekla, že pořád jsou hezké ty duté, že jsou trochu tvarově i barevně výrazné, než ty plastové obyč., vyblité barvy a maličké. Za nás bylo oboje, dřevěné jsou určitě hezčí.
Jinak máme i takové obr člověče a tam jsou dřevěné, myslím, že i dnes lze sehnat obojí.
Dcera si taky figurky nasazovala na prstíky. Ale dřevněné mají své kouzlo.
Dcera dostala na Vánoce hru s myškama, které jsou dřevěné a jsou teda naprosto úžasné. Akorát je teda musíme hlídat před tím nejmenším, protože by je měl stále v puse.
Hra vypadá takhle
Já jsem pochopitelnbě všema davceti pro dřevné hračky - jakékoli. Ale bohužel mám dvě děti a pokud chci, aby si s nima hrály a neublížil sobě a ni ničemu jinýmu, musím bohužel v některých případech dřevěné hračky schovat anbídnout plastové. Ten starší „sežere“ na co přijde i v třech letech (nedávno mi ohlodal nabíječku na telefon … ), ten mladší zase objevil zábavu všechno házet na sebe a na zem. S dřevěnou hračkou si ublíží a posléze rozbije podlahu … takže opravdu do určitého „rozumového“ věku bohužel plast …
![]()