Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechápu, proč někomu vadí, že tu lidé nadávají na špatnou dobu. Je to tak. Co je to potom za život, když si člověk běžnou osmihodinovou šichtou nevydělá ani na běžné živobytí…A to nemusí být ani zadlužený…Tady také lidé seženou práci tak za osmičku čistého a jsou za tu dřinu ještě rádi. Počítala jsem, o kolik nám stouply náklady za poslední tři roky jen kvůli zdražování (energie, jídlo, nájem,…) S tím člověk do budoucna tak moc nepočítá…Je rozdíl koupit kilo krkovice za 60Kč nebo za 120Kč.
Tak mi neleze do hlavy, jak mají mladí lidé platit školné na VŠ, šetřit si na důchod, splácet hypotéku na barák a ještě finančně podpořit rodiče, které už v pětašedesáti nikdo nezaměstná…No samozřejmě rodit děti až budou mít finanční rezervy ![]()
Kaczenka píše:
Nechápu, proč někomu vadí, že tu lidé nadávají na špatnou dobu. Je to tak. Co je to potom za život, když si člověk běžnou osmihodinovou šichtou nevydělá ani na běžné živobytí…A to nemusí být ani zadlužený…Tady také lidé seženou práci tak za osmičku čistého a jsou za tu dřinu ještě rádi. Počítala jsem, o kolik nám stouply náklady za poslední tři roky jen kvůli zdražování (energie, jídlo, nájem,…) S tím člověk do budoucna tak moc nepočítá…Je rozdíl koupit kilo krkovice za 60Kč nebo za 120Kč.
Tak mi neleze do hlavy, jak mají mladí lidé platit školné na VŠ, šetřit si na důchod, splácet hypotéku na barák a ještě finančně podpořit rodiče, které už v pětašedesáti nikdo nezaměstná…No samozřejmě rodit děti až budou mít finanční rezervy
máš recht, holka
Tak pokud lze pozastavit žl na dejme tomu dva měsíce, tak je to asi nové. když jsem o to žádala já, tak to nešlo. Nebo jestli to není rozdělené podle druhu živnosti.
Jinak jako problém u nás vidím to, že životní náklady jsou vůči platům extrémě vysoké. Doufám, že mi tady nebudete tvrdit, že si ti lidé, co mají výplatu 12 000 a dvě děti žijí na vysoké noze a že se mají uskromnit. Obávám se, že nemají kde. Uvědomte si jednu věc, každý nemůže dělat extra super manažera nebo kšeftovat s diamanty, někdo taky musí třeba i prodávat nebo roznášet poštu. Proč by nemohl pošt´ák nebo prodavačka být ohodnoceni alespoň tak, aby mohli normálně žít??? Nemůžeme o nich říct, že jsou to nemakačenka, protože oni pracují, víte? Ale za pár šupů a ještě jim třeba ani nezaplatí přesčasy. Já samozřejmě si nemyslím, že by měla mít třeba prodavačka stejný plat jako neurochirurg, ale sakra at´má asppoň na nájem a dětem na ovoce.
eva valoi píše:
Uvědomte si jednu věc, každý nemůže dělat extra super manažera nebo kšeftovat s diamanty…
To není věru špatný TIP - kšeft s diamanty
![]()
eva valoi píše:
Tak pokud lze pozastavit žl na dejme tomu dva měsíce, tak je to asi nové. když jsem o to žádala já, tak to nešlo. Nebo jestli to není rozdělené podle druhu živnosti.
Jinak jako problém u nás vidím to, že životní náklady jsou vůči platům extrémě vysoké. Doufám, že mi tady nebudete tvrdit, že si ti lidé, co mají výplatu 12 000 a dvě děti žijí na vysoké noze a že se mají uskromnit. Obávám se, že nemají kde. Uvědomte si jednu věc, každý nemůže dělat extra super manažera nebo kšeftovat s diamanty, někdo taky musí třeba i prodávat nebo roznášet poštu. Proč by nemohl pošt´ák nebo prodavačka být ohodnoceni alespoň tak, aby mohli normálně žít??? Nemůžeme o nich říct, že jsou to nemakačenka, protože oni pracují, víte? Ale za pár šupů a ještě jim třeba ani nezaplatí přesčasy. Já samozřejmě si nemyslím, že by měla mít třeba prodavačka stejný plat jako neurochirurg, ale sakra at´má asppoň na nájem a dětem na ovoce.
jo to je pravda, nemůžeme být všici VŠ, kdo by pak dělal ty ostatní práce? Ale žít důstojně a nemuset kupovat horší potraviny atd to se asi jen tak nestane.
Také mě překvapilo s tím žl, že jde pozastavit a opravdu říkali, že je to časté.
Anonymní píše:ŽL lze pozastavit klidně na měsíc, dřív bylo v zákoně, že je povinnost to oznámit, když ho chci pozastavit na déle jak půl roku, to už tam není a i když nahlásíš přerušení na rok, tak ho může klidně za 14 dní obnovit.eva valoi píše:jo to je pravda, nemůžeme být všici VŠ, kdo by pak dělal ty ostatní práce? Ale žít důstojně a nemuset kupovat horší potraviny atd to se asi jen tak nestane.
Také mě překvapilo s tím žl, že jde pozastavit a opravdu říkali, že je to časté.
Anonymní píše:eva valoi píše:jo to je pravda, nemůžeme být všici VŠ, kdo by pak dělal ty ostatní práce? Ale žít důstojně a nemuset kupovat horší potraviny atd to se asi jen tak nestane.
Nerikam aby byli vsichni VS.
Nevim proc by si clovek nemohl doprat napriklad lepsi sunky obycejne sunky musim koupit 20dkg kvalitni staci 10dkg.
No jak to tady čtu a nestačím se divit, bohužel je to někdy tak že se vše po.ere když to nejméně potřebujeme.
Tak napíšu jeden ze života.
Chlap osvč si ošklivě zlomil nohu zrovna když jeho žena měla měsíc před porodem druhého potomka, zůstali bez peněz s dvěma dětmi a hypo na krku. Chlap marodil cca rok, vzali si platební prázdniny či jak se tomu říká, prostě pauzu v splácení, no jenže to šlo jen na pár měsíců. Dopadlo to tak že barák prodali, doplatili hypo a koupili si levnou družstevku na vesnici, kde platí polovinu, ale byt bude jejich, asi lepší než ten nájem. I tak se to dá řešit.
papavlinka33 píše:
No jak to tady čtu a nestačím se divit, bohužel je to někdy tak že se vše po.ere když to nejméně potřebujeme.
Chlap osvč si ošklivě zlomil nohu zrovna když jeho žena měla měsíc před porodem druhého potomka, zůstali bez peněz s dvěma dětmi a hypo na krku. Chlap marodil cca rok, vzali si platební prázdniny či jak se tomu říká, prostě pauzu v splácení, no jenže to šlo jen na pár měsíců. Dopadlo to tak že barák prodali, doplatili hypo a koupili si levnou družstevku na vesnici, kde platí polovinu, ale byt bude jejich, asi lepší než ten nájem. I tak se to dá řešit.
A ja si to neodpustim.Ten barak ani prodavat nemuseli.V tomhle kdyby meli oddelany tak nedoslo ani na prodej. 12mesicu x to co clovek potrebuje vcetne hypoteky. Tim ze si udelali ty prazdniny tak by meli na rok o pul postarane nebo jak dlouho nemuseli platit nebo platili jen uroky.
nevím, co jsem slyšela o odkladu splátek pak v praxi, tak při vyřizování hypo toto pojištění zní super ale v reálu na tom dotyčná dost prodělala, protože splátka se odkládá, ale úroky naskakují dál, tudíž naopak také po 4 měsících prodávala nemovitost, protože zdravotní prognóza byla nejistá naopak tím pádem vyhazov po ukončení PN téměř jistý a po ukončení prázdnin by se těch nakumulovaných úroků nedoplatila.
ještě k těm pošťákům - myslet si, že mi někdo jiný dluží uspokojivou životní úroveň, je opravdu naivní.
Madlicko, upřímně moc nechápu tu tvou poslední větu. Co myslíš tím, že někdo někomu něco dluží?
kattkka píše:papavlinka33 píše:A ja si to neodpustim.Ten barak ani prodavat nemuseli.V tomhle kdyby meli oddelany tak nedoslo ani na prodej. 12mesicu x to co clovek potrebuje vcetne hypoteky. Tim ze si udelali ty prazdniny tak by meli na rok o pul postarane nebo jak dlouho nemuseli platit nebo platili jen uroky.
Nezlob se, ale to co jsi napsala je docela nesrozumitelný, teda alespoň já moc dobře nerozumím ani té pointě.
papavlinka33 píše:kattkka píše:Nezlob se, ale to co jsi napsala je docela nesrozumitelný, teda alespoň já moc dobře nerozumím ani té pointě.papavlinka33 píše:A ja si to neodpustim.Ten barak ani prodavat nemuseli.V tomhle kdyby meli oddelany tak nedoslo ani na prodej. 12mesicu x to co clovek potrebuje vcetne hypoteky. Tim ze si udelali ty prazdniny tak by meli na rok o pul postarane nebo jak dlouho nemuseli platit nebo platili jen uroky.
Co na tom nechapes??
V tomhle pripade by pomohlo kdyby meli nasetreno na rok. Plat x 12 mesicu.Porad nechapes??
Jestlize dostali odklad splatek i kdyby na pul roku tak na dalsi rok meli nasetreno a ne na rok i na delsi dobu splaceni preci jen porad nejaka nempocenska chodi.
kattkka píše:papavlinka33 píše:Co na tom nechapes??kattkka píše:Nezlob se, ale to co jsi napsala je docela nesrozumitelný, teda alespoň já moc dobře nerozumím ani té pointě.papavlinka33 píše:A ja si to neodpustim.Ten barak ani prodavat nemuseli.V tomhle kdyby meli oddelany tak nedoslo ani na prodej. 12mesicu x to co clovek potrebuje vcetne hypoteky. Tim ze si udelali ty prazdniny tak by meli na rok o pul postarane nebo jak dlouho nemuseli platit nebo platili jen uroky.
V tomhle pripade by pomohlo kdyby meli nasetreno na rok. Plat x 12 mesicu.Porad nechapes??
Jestlize dostali odklad splatek i kdyby na pul roku tak na dalsi rok meli nasetreno a ne na rok i na delsi dobu splaceni preci jen porad nejaka nempocenska chodi.
Promiň, ale to bylo napsáno česky? Zkus si to po sobě nejprve přečíst, je to děs a nesmíš se divit že je to nesrozumitelné. Ohledně pointy tak tu už jsem přelouskala, je jasné že kdyby měli našetřeno tak by dům prodávat nemuseli, to není třeba psát, každopádně děkuji za objasnění situace a ano už to chápu. Ale bohužel našetřeno neměli a dopadlo to jak to dopadlo, ale díky za převratnou finanční analýzu, jistě jim pomůže když jim sdělím tu NOVINKU že kdyby měli našetřeno tak by o dům nepřišli. Ukaž mi kolik lidí ze střední vrstvy má našetřený dvanáctinásobek své měsíční mzdy.
![]()
papavlinka33 píše:kattkka píše:Promiň, ale to bylo napsáno česky? Zkus si to po sobě nejprve přečíst, je to děs a nesmíš se divit že je to nesrozumitelné. Ohledně pointy tak tu už jsem přelouskala, je jasné že kdyby měli našetřeno tak by dům prodávat nemuseli, to není třeba psát, každopádně děkuji za objasnění situace a ano už to chápu. Ale bohužel našetřeno neměli a dopadlo to jak to dopadlo, ale díky za převratnou finanční analýzu, jistě jim pomůže když jim sdělím tu NOVINKU že kdyby měli našetřeno tak by o dům nepřišli. Ukaž mi kolik lidí ze střední vrstvy má našetřený dvanáctinásobek své měsíční mzdy.papavlinka33 píše:Co na tom nechapes??kattkka píše:Nezlob se, ale to co jsi napsala je docela nesrozumitelný, teda alespoň já moc dobře nerozumím ani té pointě.papavlinka33 píše:A ja si to neodpustim.Ten barak ani prodavat nemuseli.V tomhle kdyby meli oddelany tak nedoslo ani na prodej. 12mesicu x to co clovek potrebuje vcetne hypoteky. Tim ze si udelali ty prazdniny tak by meli na rok o pul postarane nebo jak dlouho nemuseli platit nebo platili jen uroky.
Jestlize dostali odklad splatek i kdyby na pul roku tak na dalsi rok meli nasetreno a ne na rok i na delsi dobu splaceni preci jen porad nejaka nempocenska chodi.![]()
nemusi byt dvanactinasobek staci mit 12 x splatku hypoteky. Divila by jsi se ale znam jich hodne.
A nevim co se ti na tom nezdalo opravdu ne ale budiz.