Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
hkac píše:kattkka píše:A i kdyby. Já prostě nechápu smysl, proč psát, že měla něco udělat jinak. V čem jí to pomůže? Po bitvě je každý generál a tobě přeju, aby ti všechno vyšlo tak, jak si naplánuješ. Každý bohužel takové štěstí nemá
hkac: myslim si ze zakladatelka se chtela spise vypsat.
Tato diskuze me opet utvrzuje akorat v tom ze uz na zakladkach by se melo ucit jak zachazet s financemi a jak se nedostat do dluhove pasti..
A v cem ji pomuzou rady tipu neplat telefon,neplat zdravotko apod?? To ji taky v necem pomuze??
kattkko, ale ono to dneska opravdu není lehké. Já třeba v žádné dluhové pasti nejsem a nikdy jsem nebyla, ale je to možná třeba i proto, že jsem měla celkem i štěstí. Ale nedovolila bych si tvrdit, že se třeba do špatné situace nemůžeme dostat. Ona stačí třeba nějaká dlouhodobější pracovní neschopnost, úraz atd.
A někdy je to opravdu začarovaný kruh - kdyby neplatili hypotéku, tak by platili někde nájem. Ono se dobře vydělávají bankám peníze, když prvních deset let člověk vydělává jenom na úroky. když si půjčíš milión a půl a dejme tomu 400 000 zaplatíš jen úroky. já se v tom zase tolik nevyznám, ale banky se určitě neošidí. A kdo našetří na vlastní bydlení? Takových moc není.
Mně nejvíc vadí, že střední třída - tahoun společnosti, je sdírána z kůže.
kattkka píše:hkac píše:A v cem ji pomuzou rady tipu neplat telefon,neplat zdravotko apod?? To ji taky v necem pomuze??kattkka píše:A i kdyby. Já prostě nechápu smysl, proč psát, že měla něco udělat jinak. V čem jí to pomůže? Po bitvě je každý generál a tobě přeju, aby ti všechno vyšlo tak, jak si naplánuješ. Každý bohužel takové štěstí nemá
Tato diskuze me opet utvrzuje akorat v tom ze uz na zakladkach by se melo ucit jak zachazet s financemi a jak se nedostat do dluhove pasti..
To já nevím, ale asi to někdo psal, že o tom něco ví. Já nic. Každopádně si myslím, že takové rady byly psány s dobrým úmyslem. ![]()
hkac píše:kattkka píše:A i kdyby. Já prostě nechápu smysl, proč psát, že měla něco udělat jinak. V čem jí to pomůže? Po bitvě je každý generál a tobě přeju, aby ti všechno vyšlo tak, jak si naplánuješ. Každý bohužel takové štěstí nemá
Taky bych si přála mít takovou jistotu jako kattkka, každý nejsme dokonalý, jako ona, škoda, jak by byl ten svět o moc hezčí
.
Lidi dělají chyby, zakladatelku chápu, člověk nemůže mít naplánováno vše dopředu, stávají se neočekávané věci. Myslím si, že se nezadlužili bezhlavě, určitě si to promysleli, hold to někdy nevyjde
Anonymní píše:
no ten dluh co máme ted je právě zase u rodičů a to mě trápí, žee to nejde bez toho. Katttka tak holt muž vydělává víc než ten můj a máš velké štětí, no. jinak nemáme hypo, ale úvěr
Rekla bych ze to bude v necem jinem.Prijem bude obdobny.
Anonymní píše:
no ten dluh co máme ted je právě zase u rodičů a to mě trápí, žee to nejde bez toho. Katttka tak holt muž vydělává víc než ten můj a máš velké štětí, no. jinak nemáme hypo, ale úvěr
My máme taky dluh u rodičů (tchánovců). Splácíme ho tak, jak jsme se dohodli (nebo aspoň doufám, tohle se svými rodiči řešil manžel). Bez téhle půjčky bychom vlastní bydlení neměli nikdy
.
Jinka je těžké nemít v dnešní době telefon nebo internet nebo třeba auto. Ty věci jsou v dnení době celkem potřeba k tomu, aby člověk třeba mohl vydělávat. Akorát se třeba mohou poohlédnout po výhodnějším tarifu atd. prostě nebát se třeba udělat nějakou změnu. Já dneska koukala do starého účetnictví a zjistila jsem, že jsem platívali za telefony ke 3000 měsíčně. Stáhli jsem to na tu tisícovku, takže dvojka k dobru. ![]()
tenea píše:hkac píše:Taky bych si přála mít takovou jistotu jako kattkka, každý nejsme dokonalý, jako ona, škoda, jak by byl ten svět o moc hezčíkattkka píše:A i kdyby. Já prostě nechápu smysl, proč psát, že měla něco udělat jinak. V čem jí to pomůže? Po bitvě je každý generál a tobě přeju, aby ti všechno vyšlo tak, jak si naplánuješ. Každý bohužel takové štěstí nemá
.
Lidi dělají chyby, zakladatelku chápu, člověk nemůže mít naplánováno vše dopředu, stávají se neočekávané věci. Myslím si, že se nezadlužili bezhlavě, určitě si to promysleli, hold to někdy nevyjde
Nejsem dokanala ani muj skoro manzel.Ale snazime se.Lide delaji chyby?? Jsem zvedava jestli aspon takhle diskuze jelikoz neni prvni nekomu pomuze a vezme is ponauceni.
hkac píše:kattkka píše:To já nevím, ale asi to někdo psal, že o tom něco ví. Já nic. Každopádně si myslím, že takové rady byly psány s dobrým úmyslem.hkac píše:A v cem ji pomuzou rady tipu neplat telefon,neplat zdravotko apod?? To ji taky v necem pomuze??kattkka píše:A i kdyby. Já prostě nechápu smysl, proč psát, že měla něco udělat jinak. V čem jí to pomůže? Po bitvě je každý generál a tobě přeju, aby ti všechno vyšlo tak, jak si naplánuješ. Každý bohužel takové štěstí nemá
Dobry umysl jak si zadelat na dalsim problemu jmenem exekuce
Doufam ze zakaldatelka ma ponauceni a priste aspon bude setrit na horsi case.
Tohle nemá cenu řešit. Cos vlastně tím vším chtěla sdělit? Že na to měla myslet dřív, fajn. A dál? Prostě někoho zbuzerovat, OK povedlo se. Máš poslední slovo. Ale dál bych tu „paní zakladatelku“ netrápila. Myslim, že už toho bylo dost.
tenea píše:
Tohle nemá cenu řešit. Cos vlastně tím vším chtěla sdělit? Že na to měla myslet dřív, fajn. A dál? Prostě někoho zbuzerovat, OK povedlo se. Máš poslední slovo. Ale dál bych tu „paní zakladatelku“ netrápila. Myslim, že už toho bylo dost.
ja ji netrapim ja akorat napsala jestli si z toho vezme ponauceni nic vic nic min.A to ponauceni si nemusi brat jen ona.
kattkka píše:tenea píše:ja ji netrapim ja akorat napsala jestli si z toho vezme ponauceni nic vic nic min.A to ponauceni si nemusi brat jen ona.
Tak myslim,že ponaučená bude 100%
kattkko, ale někdo prostě nemá příjmy na to, aby mohl ještě bokem šetřit. Potřebuje se zařídit bydlení, takže to co by se dalo šetřit, spolkne hypotéka. To jsou jednoduché počty. Potom je nějaké stavební spoření a to když dojde, bu´d jde do hypotéky nebo se investuje do nemovitosti. Ty prostě všechno vidíš hrozně černobíle ![]()
Chmůj bože.
V životě je taková spousta nepředvídatelných událostí. My jsme počítali jako diví, abychom vyšli a měli rezervu. Vyjdeme, rezervu máme, nicméně manžel má zaměstnání, kdy velmi často tráví svůj den za volantem. Jakou mám jistotu, že ho někde někdo jednou nesestřelí?? Ano, máme pojistky, které nás měsíčně stojí 6000, ale pokud by byl manžel dlouhodobě v pracovní neschopnosti, pokryjí jen rok splátek. A pak? V domě bydlí i manželovi rodiče, takže by bylo veselo.
Zakladatelka chtěla povzbudivá slova, ne poučování od rádoby mentorů, co sežrali moudrost světa. Kattkko z celého srdce ti přeji, ať ti tvé sebevědomí a jistota, že vždy a za každých okolností vyjdete, vydrží. Že nezaúřaduje nešťastná náhoda a nepůjde všechna tvá sebejistota do kytek. Mezi bezdomovci je i spousta lidí s VŠ titulem, bývalých podnikatelů, lidí skvěle zabezpečených, kteří to jistě měli promyšlené dopředu… Cesta dolů je rychlý sešup, nahoru to jde o poznání hůř.
Tak už běž raději radit jinam. ![]()