Finance, jsem zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
12.1.12 19:48

poradit mela chtit predtim.A poklepat nekomu na rameno proc??Kdyz to neni pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.1.12 19:53
kattkka píše:
poradit mela chtit predtim.A poklepat nekomu na rameno proc??Kdyz to neni pravda?

Asi jsi to prostě potřebovala říct, tak jsi to řekla, teď můžeš být spokojená, bude se ti líp spát. Mohla sis to ušetřit, ale asi jsi taková :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 19:56

O některé ady se ještě krutě neopřela krutá realita života. Mám vysokoškolský titul (smlouvu na neurčito a zaměstnaného muže).
K čemu je mi titul na rodičovské? K ničemu. Kdybych čekala, až našetřím, tak dítě nemám nikdy…
Muž přišel o práci po roční pracovní neschopnosti (jsem ráda, že to tehdá přežil)…Zajímalo by mě, jestli by tu některá žena s rezervami psala to samé, kdyby si s ní osud pohrával jako s mojí rodinou…Asi by mi poradila, ať vyměním manžela nebo jako co? :poblion: Píšu to anonymně, příspěvek se netýká jen mě, ale i mého muže…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 19:56

tak internet telefony oba dva to jsou ani ne dva tisíce, přítel hodně volá já tak 300 kč on kvůli práci, to si myslím, že je dobré.telefony opravdu potřebujeme oba. Dítě chodí prvním rokem do školky má tam všechny kamarády a opravdu se mnou by neměl takové vyžití a školka stojí 250 kč plus obědy, tak to zas není taková pálka jako ve velkých městech a je tam spokojenej, no bohužel já jsem doma a nevyužitá, no jsem ve 27tt. a práce na doma? koukala jsem a chtějí poplatek předem a to si myslím, ž ebývá podvod už jsem jednou naletěla a avon a oriflame dělají kamarádky a kdo něco chce objednává u nich, jsem z menšího města tak nás tu není tolik, dítě nikomu není potřeba hlídat u nás školka brala všechny děti, co potřebovali,

• Citovat
  • Upravit
14809
12.1.12 19:58

A co vlastně udělala tak divného nebo odsouzeníhodného? Že si dovolila s manželem počít druhé dítě? Nebo že si dovolili koupit domek? Kdyby ani jeden z nich nedělal, nasekali si dětí deset, tak by byt dostali a ze sociálních dávek by vyžili královsky.
Já znám tolik sviňskejch případů, který se ze všeho vykroutěj a ještě nadávaj. Ale ty si to vždycky nějak zaříděj.
Příklad - známý vyhlásili bankrot, odpustili jim snad tři čtvrtiny dluhů a musí jim zůstat životní minimum. Tak to voch-ali tak, že on dostává peníze do obálky a na pásce má o pár tisícovek míň. Zbude tak i na alkohol, cigaretky, párkrát do týdne na posezení v hospůdce. Jo majetek ještě různě poschovávali, přerozdělili a juchů, jede se dál. věřitelé at´si trhnou nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 19:58
tenea píše:
kattkka píše:
Asi jsi to prostě potřebovala říct, tak jsi to řekla, teď můžeš být spokojená, bude se ti líp spát. Mohla sis to ušetřit, ale asi jsi taková :srdce:

Ne pouze rikam pravdu.Lhat se nema.To uz me ucili i ve skolce. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 19:59

neručíme barákem, ale příjmama, proto nám ještě ručili rodiče a šlo to jen u lišky kde jme měli spoření, tak nevím, zda by to mohla převzít jiná banka. To jem už posílala jednomu poradci naši smlouvu a materiály, ale ještě se k tomu nevyjádřil,

• Citovat
  • Upravit
488
12.1.12 20:00
kattkka píše:
tenea píše:
kattkka píše:
:palec:
Asi jsi to prostě potřebovala říct, tak jsi to řekla, teď můžeš být spokojená, bude se ti líp spát. Mohla sis to ušetřit, ale asi jsi taková :srdce:
Ne pouze rikam pravdu.Lhat se nema.To uz me ucili i ve skolce. :jazyk:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 20:02
eva valoi píše:
A co vlastně udělala tak divného nebo odsouzeníhodného? Že si dovolila s manželem počít druhé dítě? Nebo že si dovolili koupit domek? Kdyby ani jeden z nich nedělal, nasekali si dětí deset, tak by byt dostali a ze sociálních dávek by vyžili královsky.
Já znám tolik sviňskejch případů, který se ze všeho vykroutěj a ještě nadávaj. Ale ty si to vždycky nějak zaříděj.
Příklad - známý vyhlásili bankrot, odpustili jim snad tři čtvrtiny dluhů a musí jim zůstat životní minimum. Tak to voch-ali tak, že on dostává peníze do obálky a na pásce má o pár tisícovek míň. Zbude tak i na alkohol, cigaretky, párkrát do týdne na posezení v hospůdce. Jo majetek ještě různě poschovávali, přerozdělili a juchů, jede se dál. věřitelé at´si trhnou nohou.

Oboji.V dnesni dobe oboji.Meli si udelat rezervu predtim nez se pustili do vlastnoho bydleni a adruheho ditka.Kdyz si musim pujcovat po znymych na Vanoce tak je nekde problem ze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 20:04
Anonymní píše:
neručíme barákem, ale příjmama, proto nám ještě ručili rodiče a šlo to jen u lišky kde jme měli spoření, tak nevím, zda by to mohla převzít jiná banka. To jem už posílala jednomu poradci naši smlouvu a materiály, ale ještě se k tomu nevyjádřil,

Nechala bych to tam kde to mate tedka.A vy mate hypoteku nebo uver??Muze davat vklad treba navic??

Příspěvek upraven 12.01.12 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 20:05
kattkka píše:
tenea píše:
kattkka píše:

ok máš pravdu, ale kde bereš tu jistottu, že na tom budeš pořád tak dobře? My se fakt snažíme, po státu nic nežádám, spíš jen brečím nad tím kolotočem vydělat zaplatit a snažit se vyjít.
znám lidi co mají i více dětí než my a jsou na tom daleko daleko hůř a kdyby jsme neměli úvěr, ale domek třeba zděděnej, tak jsme úplně vysmátý, ono je rozdíl mít každý měsíc 10000 nebo je nemít kor když jsem já bez příjmu.
ok neměli jsmw jít do hypo, ale tak bychom byli v nájmu a byli bychom tam kde jme teď

• Citovat
  • Upravit
15674
12.1.12 20:05
kattkka píše:

Nikdo tady zakladatelce na rameno neklepe. Pokud v podobných diskuzích nemůžu pomoct nebo poradit, tak nereaguju. Ale zjevně to máš jinak.

Školku bych dítěti nesebrala ani v našem případě, kdy platíme 700Kč (plus jídlo, ale doma by taky jedla a řekla bych, že rozhodně ne levněji). Já vidím jedinou rezervu v tom kouření manžela. Když už ne kvůli svému zdraví, tak kvůli zdraví tvému a vašich dětí, by to zkusit mohl. A jestli ví, jak moc tě vaše situace trápí, tím spíš.

Zakladatelko, píšeš, že jste vraceli něco rodičům, mohli by vám eventuelně půjčit znovu? Neříkám, že se máte zadlužit, ale jako taková pojistka, kdyby bylo jo blbě, by ti to mohlo psychicky dost pomoct. Nás teď čeká nutná rekonstrukce elektřiny, rezervy máme, ale mám obavy, že na tohle nestačí. A jediné, co mě v tom uklidňuje, je fakt, že vím, že naši by nám kdyžtak půjčili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 20:09
Anonymní píše:
kattkka píše:
tenea píše:
kattkka píše:
ok máš pravdu, ale kde bereš tu jistottu, že na tom budeš pořád tak dobře? My se fakt snažíme, po státu nic nežádám, spíš jen brečím nad tím kolotočem vydělat zaplatit a snažit se vyjít.
znám lidi co mají i více dětí než my a jsou na tom daleko daleko hůř a kdyby jsme neměli úvěr, ale domek třeba zděděnej, tak jsme úplně vysmátý, ono je rozdíl mít každý měsíc 10000 nebo je nemít kor když jsem já bez příjmu.
ok neměli jsmw jít do hypo, ale tak bychom byli v nájmu a byli bychom tam kde jme teď

Jenomze my tu hypoteku platime taky asi o tri tisice vic nez vy.A bez prijmu budu taky.Nemame skolku takze do zari jsem doma bez penez ale proste porad vim ze vyjdem a usetrime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 20:13

hkac: myslim si ze zakladatelka se chtela spise vypsat.
Tato diskuze me opet utvrzuje akorat v tom ze uz na zakladkach by se melo ucit jak zachazet s financemi a jak se nedostat do dluhove pasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.1.12 20:17
kattkka píše:
hkac: myslim si ze zakladatelka se chtela spise vypsat.
Tato diskuze me opet utvrzuje akorat v tom ze uz na zakladkach by se melo ucit jak zachazet s financemi a jak se nedostat do dluhove pasti.

A i kdyby. Já prostě nechápu smysl, proč psát, že měla něco udělat jinak. V čem jí to pomůže? Po bitvě je každý generál a tobě přeju, aby ti všechno vyšlo tak, jak si naplánuješ. Každý bohužel takové štěstí nemá ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný