Finance, jsem zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.1.12 16:52

finance jsem zoufalá

ráda bych zůstala anonym, chodí sem hodně známých a nerada bych aby viděli jak jsem na tom psychycky špatně.
Jsem těhotná, jedno dítě už máme a bohužel budu muset jít na 4letou variantu, jsem na UP a nemám žádný příjem. Přítel živnostník, přes zimu nemá mocc práce, ale složenky se musí platit pořád, mesíčně jen za složenky a jeho soc a zdr je to něco málo přes 20000 a kde je jídlo, benzín atd. Jsme u znýmých zadluženi, abychom měli na jídlo, v noci ani nemohu spát jak mě to trápí a hlavně co bude dál, teď tři roky doma a co když pak opět neseženu práci? V těch splátkách je úvěr 9000 a kdyby jsme neplatili ten úvěr tak pomalu tu samou částku dáme někde za nájem, není asi ani už kde ušetřit. a představa že hypo je na 20 let mě opravdu psychicky ničí. A kde mě pak zaměstnají se dvouma dětma? Mám jen maturitu a učŃák. Přítel ani nevím kolik měsíčně vydělá, pokaždé to je jiné a peníze domu nosí postupně, a postupně se to i platí složenky a pak zase peníze na jídlo a tak. Díky za možnost se vypsat.
dnes je opravdu strašná doba a jako živnostník děs, kdyby se mu stal nějakej úraz a nemohl by platit, tak e půjdeme pást a přijde na nás banka. Závidím normálně všem co nemají existenční problémy :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
12.1.12 17:01

Nechci rýpat ale proč jsi znova těhotná, když jste v tak špatné situaci?
Nemohl by si manžel najít jinou práci, nebo ještě vedlejšák, za pár tisíc, aby bylo aspoň na jídlo, a z té hlavní práce aby se platili složenky :think: co máš za 11 tisíc na složenkách? těch 9 je asi hypo že?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
12.1.12 17:03

nějaká brigáda pro tebe? úklidy a tak?

• Citovat
  • Upravit
24320
12.1.12 17:05
Hodaka píše:
Nechci rýpat ale proč jsi znova těhotná, když jste v tak špatné situaci?
Nemohl by si manžel najít jinou práci, nebo ještě vedlejšák, za pár tisíc, aby bylo aspoň na jídlo, a z té hlavní práce aby se platili složenky :think: co máš za 11 tisíc na složenkách? těch 9 je asi hypo že?

Tez nechci rejpat.Ale pojud tomu tak je tak to mu nerozumim,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 17:07

Taky mi to nedá - nechci být zlá, ale každý strůjcem svého štěstí, proč jste se pouštěli do tak vysokého úvěru? Z tvého příspěvku nevyplývá, co je to za úvěr :nevim: , píšeš, že jste u známých, to jako, že u nich bydlíte nebo, že jste u nich zadluženi :?: :think:
Jediné řešení tvé svízelné situace vidím v tom /jak zmiňuje přede mnou Hodaka/, aby si přítel našel jinou práci, jako živnostníkovi se mu zjevně moc nedaří, dle toho, co píšeš.
Tvou práci stejně budeš řešit, až dáš druhé dítko do školky, tím se teď netrap.
Hlavně hlavu vzhůru a věřit, že bude líp, i když se ti to momentálně zdá nemožné :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 17:10

My na tom tak špatně nebyli měla jsem rodičák na tři roky a ten skončila aje to znát zda máš skoro osmičku navíc či ne, do toho jsem otěhotněla a skončila podpora, do toho zima, kdy je málo práce a je to. Bohužel to je hned. Hypotéka, elektrika, sociální, zdravotní telefony a jsem na dvaceti tiících hned. Nepracuje teprvew 4 týdny a příští zase makat bude, má náročnou práci tak to má jako jiní dovolenou, ale bohužel neplacenou, no,.
Však už mě taky napadlo zda dítě vůbec chci no a rázem bych si nafackovala chci a moc, ale…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
12.1.12 17:11

chápu úvěr na bydlení -je to ve stejné výši co nájem. Ale druhé dítě moc ne. Místo toho už jsi mohla být někde v práci a mohli jste žít v poklidu a s druhým počkat :nevim: asi bych si našla brigádu- úklidy brzo ráno,nebo pozdě večer

• Citovat
  • Upravit
1309
12.1.12 17:12

tak já vám to napíšu velmi jednoduše, třeba si na mě tetma a další kamarádi zase smlsnou.. tvůj přítel musí MAKAT. pokud mu nestačí to, co vydělá, tak holt musí zvednout zadek a najít si pořádnou práci, nebo ještě přivýdělek.. nevím, proč tu nadáváš na dobu.. to je dost úsměvné.. za ručku vás nikdo vodit nebude, jste dva dospělí lidé, ty navíc těhotná, tak se koukejte sebrat a začít něco se svojí situací dělat. To, že ty máš jen učňák.. co na to říct, holt si za to můžeš sama… se dvěma dětma tě vemou do práce taky, nebo si myslíš, že všechny matky se dvěma a víc dětma jsou nezaměstnané?? podívej se, já si myslím, že dobrá práce se dá najít i dneska.. musíte pro to ale něco udělat.pročtěte si inzeráty na práci, sepište životopis, spočítejte jaký min. plat musí přítel mít, abyste mohli normálně žít a uvidíte, jestli je reálné nějakou práci najít, nebo ne.. pokud vám vyjde, že potřebujete nereálně vysoký příjem, tak musíte osekat výdajovou stránku.. to jsou kupecké počty.. dneska chtějí mít lidé všechno hned, zadlužují se a pak neví, jak z toho ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 17:13

A brigádu jsem sháněla a shánim, ale jako těhu mě nechtěj, no

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
12.1.12 17:15

Zakladatelko jsi anonymní tak se nemusíš stydět a víc rozepiš co a jak platíte.kolik platí zdravotní a sociální, telefony, elektriku atd.kolik máš na jídlo,pokud je OSVČ tak mu dovku nikdo nezaplatí, to je jasný, možná najít vedlejšák, já nevím do skladu, vyrovnávat zboží v obchoďáku, ty toho asi moc nezmůžeš když jsi těhotná, taky jak dlouho jsi těhotná, kdy budeš mít nárok na rodičák.Tyhle info co dáváš jsou na prd, to ti nikdo neporadí kde ušetřit.

• Citovat
  • Upravit
sophinka

zrovna přemýšlím pár dnů nad jednou věcí :think: mnoho lidí nadává na to ,že není práce a bla bla bla… poznala jsem teď paní - ukrajinku,samoživitelku . Bydlí v nájmu pár týdnů,nastěhovala se jako nezaměstnaná a do 14 dnů !!!! měla práci takovou aby ji to uživilo !!!! ukrajinku,samoživitelku a platí soukromou školku !!!

• Citovat
  • Upravit
1309
Anonymní píše:
A brigádu jsem sháněla a shánim, ale jako těhu mě nechtěj, no

ty, já ti nechci brát iluze, ale neměl by se o tebe postarat spíš partner- manžel?? jako nevím, ale tahat někde s břichem hadr a drhnout schody mi nepřijde moc adekvátní pro těhulu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 17:16

Mě spíš není jasné, proč jste šli do úvěru, když nemáte dlouhodobě naplánovanou rezervu, muselo Vám být oběma jasné, že jakmile budeš na MD budete ve srabu, navíc přítel živnostník = sezonní práce, víc k tomu není co dodat, prostě lidská hloupost, která mě dokáže totál vytočit :cert: a klíďo mě ukamenujte…

• Citovat
  • Upravit
1309
12.1.12 17:17
sophinka píše:
zrovna přemýšlím pár dnů nad jednou věcí :think: mnoho lidí nadává na to ,že není práce a bla bla bla… poznala jsem teď paní - ukrajinku,samoživitelku . Bydlí v nájmu pár týdnů,nastěhovala se jako nezaměstnaná a do 14 dnů !!!! měla práci takovou aby ji to uživilo !!!! ukrajinku,samoživitelku a platí soukromou školku !!!

práce je, ale nikomu se nechce makat… každej stojí a čeká, kdo mu co dá.. pak se začne nadávat na stát, na to, že je krize, na to, že všechno zdražují atd… blbost.. stačí se podívat na jobs, prace atd.. a udělat si obrázek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.1.12 17:18
Anonymní píše:
Mě spíš není jasné, proč jste šli do úvěru, když nemáte dlouhodobě naplánovanou rezervu, muselo Vám být oběma jasné, že jakmile budeš na MD budete ve srabu, navíc přítel živnostník = sezonní práce, víc k tomu není co dodat, prostě lidská hloupost, která mě dokáže totál vytočit :cert: a klíďo mě ukamenujte…

tak bacha, na to, aby mě kamenovali jsem tu já, nelez mi do zelí.. anonyme.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný