Finance, jsem zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
12.1.12 21:55
Hodaka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
Tetma: skolku nekde uvedla 250 a jidlo myslim.A stou praci zakladatelka neco zminila se drevem.
jo tak jsem to nepochopila správně :oops: :mrgreen:
Ja to pocopila spatne.Ona se tam zminovala ze i kdyz je doma tak enco dela se drevem aby meli na zimu nejak jsem to popletla. :oops:
:mrgreen:
:lol:
jinak OT jsme ráda,že tě tu podkávám,už jsme tě dlouho nikde neviděla tak jsem di říkala co se děje, v kuřárně už nejsem takže jsem mimo mísu :mrgreen: jinak dřív jsme byla mabit :mrgreen:
tady je kuřárna jo? :lol:

No jasne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.1.12 21:55
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
Tetma: skolku nekde uvedla 250 a jidlo myslim.A stou praci zakladatelka neco zminila se drevem.
Ja to pocopila spatne.Ona se tam zminovala ze i kdyz je doma tak enco dela se drevem aby meli na zimu nejak jsem to popletla. :oops:
jinak OT jsme ráda,že tě tu podkávám,už jsme tě dlouho nikde neviděla tak jsem di říkala co se děje, v kuřárně už nejsem takže jsem mimo mísu :mrgreen: jinak dřív jsme byla mabit :mrgreen:
Ty buuuuu cau.Ja uz te myslim nemam ani na FB. Si vzpominam :mrgreen: :lol:

vidíš to já ani nezaregistrovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 21:57
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:

No jo co tchyne ?? Je hodna?? :mrgreen: :mrgreen: to bejvavali perlicky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 21:58
Hodaka píše:
eva valoi píše:
Hodako, já mám za to, tedy alespoň to tak bylo, že žl lze pozastavit, ale minimálně na rok.
pzastavit ji může i na pár měsíců, právě že se to tak dělá a chlap jde na UP, i když by třeba neměl nárk na podporu, ale neplatí, zdrav a soc. a pokud je tam takhle tak jim ani nenabízí moc práce, spíš brigády.

Tak to tedy nevím, já žl měla a když jsem ho chtěla na dva měsíce pozastavit, protože přes letní prázdniny nebyla práce, tak mi bylo řečeno, že to nelze. Je to tak čtyři roky zpátky. Pěkně jsem musela zacálovat sociálku i na měsíce, kdy jsem neměla příjem. Na pracák jsem stejně nemohla, protože jsem byla student.
Takže jsem normálně pracovala, pak mi ukončili v červnu smlouvu a novou jsem měla od září. Nárok na to nahlásit se na úp nebyl, protože jsem jednak měla žl, který nešel pozastavit, druhak jsem byla student. Takže když to shrnu, na podporu a na to, aby za ně bylo zaplaceno zdrav. a sociální měli nárok ti, co třeba předtím nikdy nepracovali, já měla holt smůlu.
Neměla jsem rezervu, jako student pracující na poloviční úvazek nebylo z čeho ji vytvořit, takž jsem šla požádat alespoň o odklad platby sociálního pojištění, že to zaplatím hned, co dostanu peníze. Jo, hovno. Chtěli to hned, takže jsem pak vysolila ještě penále. Ale byla to všechno moje chyba. Tenkrát jsem byla i za poslancem Vidímem, aby viděl, co za situace může nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
kattkka píše:
Hodaka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:

a já nic nevím :zed:

• Citovat
  • Upravit
5173
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
No jo co tchyne ?? Je hodna?? :mrgreen: :mrgreen: to bejvavali perlicky. :mrgreen:
:roll: stále horší a horší :roll: ale :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
12.1.12 22:00
eva valoi píše:
Hodaka píše:
eva valoi píše:
Hodako, já mám za to, tedy alespoň to tak bylo, že žl lze pozastavit, ale minimálně na rok.
pzastavit ji může i na pár měsíců, právě že se to tak dělá a chlap jde na UP, i když by třeba neměl nárk na podporu, ale neplatí, zdrav a soc. a pokud je tam takhle tak jim ani nenabízí moc práce, spíš brigády.
Tak to tedy nevím, já žl měla a když jsem ho chtěla na dva měsíce pozastavit, protože přes letní prázdniny nebyla práce, tak mi bylo řečeno, že to nelze. Je to tak čtyři roky zpátky. Pěkně jsem musela zacálovat sociálku i na měsíce, kdy jsem neměla příjem. Na pracák jsem stejně nemohla, protože jsem byla student.
Takže jsem normálně pracovala, pak mi ukončili v červnu smlouvu a novou jsem měla od září. Nárok na to nahlásit se na úp nebyl, protože jsem jednak měla žl, který nešel pozastavit, druhak jsem byla student. Takže když to shrnu, na podporu a na to, aby za ně bylo zaplaceno zdrav. a sociální měli nárok ti, co třeba předtím nikdy nepracovali, já měla holt smůlu.
Neměla jsem rezervu, jako student pracující na poloviční úvazek nebylo z čeho ji vytvořit, takž jsem šla požádat alespoň o odklad platby sociálního pojištění, že to zaplatím hned, co dostanu peníze. Jo, hovno. Chtěli to hned, takže jsem pak vysolila ještě penále. Ale byla to všechno moje chyba. Tenkrát jsem byla i za poslancem Vidímem, aby viděl, co za situace může nastat.

tak já teda nevím, zas nechci kecat ale listopadu to dělal známý, teď jsem se ptala i manžela a ten mi taky řekl že to jde, on to nedělá ale ten známý jo :think:

• Citovat
  • Upravit
24320
12.1.12 22:00
Hodaka píše:
kattkka píše:
Hodaka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
a já nic nevím :zed:

Je to uzavrena skupina.Tak si hod zadost te potvrdim.Jsem lina ti ji poslat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 22:02

A milé chytré dámy, já ani nic nechtěla, já měla příjmy na ten půl úvazek kolem 6000, pak přes letní měsíce nic a už mi narůstal dluh na sociálním. Já ani nic nechtěla, jen aby mi počkali než zase začnu vydělávat.
Na vedlejší poměr jsem si žl hodit nemohla, protože tím, že jsem pracovala na půl úvazku jsem vydělala za rok méně než 95 tisíc. takže jsem musela vše zacvakat. Ono to opravdu někdy není jednoduché a ani sociální ani zdravotní vám nedají ani třeba těch dejme tomu čtvrt roku čas na nějaký rozjezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 22:02
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
tetma píše:
kattkka píše:
No jo co tchyne ?? Je hodna?? :mrgreen: :mrgreen: to bejvavali perlicky. :mrgreen:
:roll: stále horší a horší :roll: ale :mrgreen: :mrgreen:

To fakt nemelo chybu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 22:03

Můžete mi rychle napsat, že jsem měla dělat něco lépe placeného nebo na plnej úvazek. To byl ale vzhledem ke studiu na vš docela problém. Asi nejsem tak dobrá, abych to zvládla, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 22:04
eva valoi píše:
A milé chytré dámy, já ani nic nechtěla, já měla příjmy na ten půl úvazek kolem 6000, pak přes letní měsíce nic a už mi narůstal dluh na sociálním. Já ani nic nechtěla, jen aby mi počkali než zase začnu vydělávat.
Na vedlejší poměr jsem si žl hodit nemohla, protože tím, že jsem pracovala na půl úvazku jsem vydělala za rok méně než 95 tisíc. takže jsem musela vše zacvakat. Ono to opravdu někdy není jednoduché a ani sociální ani zdravotní vám nedají ani třeba těch dejme tomu čtvrt roku čas na nějaký rozjezd.

Proc jsem mela zato ze ty zalohy se plati az po roce co mas ŽL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 22:06
eva valoi píše:
Můžete mi rychle napsat, že jsem měla dělat něco lépe placeného nebo na plnej úvazek. To byl ale vzhledem ke studiu na vš docela problém. Asi nejsem tak dobrá, abych to zvládla, no.

Zarazi me ze sis ho udelala.Neni vyhodnejsi klasicka brigada pri studiu??Nebo respektive nebyla vyhodnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 22:11

Kattkko, já nevím, jak je to ted´. Já založila v červnu žl, protože jsem dostala dobrou nabídku. Jenže práce se víc rozjela až v září, ten žl jsem si musela ale udělat už v červnu, protože ten, co mi tu práci zprostředkoval je velká nadnárodní firma, žádná černota. No a v červnu mi pak skončila smlouva v jedné škole, v září jsem měla nastoupit na jinou. Z půl úvazku jsem fakt rezervu neudělala. A jakákoliv moje žádosti o odklad plateb na první tři měsíce atd. se míjely účinkem. Nic takového oni v zákoně neměli, tak to nešlo. Takže celá první výplata pak šla na tyhle věci. já tenkrát jedla suchý těstoviny a chleba. Pak už to bylo dobré, ale ještě mi v lednu napočítali pěkně penále.
No se to může asi platit po roce, když to máš na vedlejší činnost. Tak to aspoň bylo.
No a to mi nedalo, protože těsně předtím uzákonili, že na vedlejší činnost si to může dát bud´ten, kdo má příjmy vyšší než cca 95 000 ročně nebo matka na rodičovské dovolené.
Já byla i v poslanecké kanceláři, příjemně jsem si s Vidímem popovídala, ale stejně se nic nezměnilo. Řekl mi, že to vymyslela ČSSD ten zákon a bylo vymalováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
12.1.12 22:13

V případě nouze nejvyšší se skutečně některé platby dají odložit - ovšem po dohodě s danou institucí. Známí občas padají do podobné situace a již několikrát jim počkala jak banka se splátkou hypotéky, tak třeba operátor a ČEZ. Ale je potřeba se s nimi předem domluvit - jinak Vás skutečně můžou odpojit a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný