Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
radka101 píše:nebo letáky roznos a nebo žehlit prádlo na kšeft.To můžeš i s pupkem.
A co hlídání dětí, hodně mamin si takto při RD přivydělávají, když nejsou školky. Kolikrát je to jen nárazové hlídání ne pravidelné, ale stačí to. Klientelu hledají přes net, mají tam inzerát.
Paťka08 píše:radka101 píše:nebo letáky roznos a nebo žehlit prádlo na kšeft.To můžeš i s pupkem.
A co hlídání dětí, hodně mamin si takto při RD přivydělávají, když nejsou školky. Kolikrát je to jen nárazové hlídání ne pravidelné, ale stačí to. Klientelu hledají přes net, mají tam inzerát.
Tak letaky ne.Ale zehleni atd jo.Letaky byvaji tezke.
Musím říct, že zakladatelce tohoto tématu vůbec nezávidím jejich situaci. Za mě osobně k hypotéce mám dost nevřelý vztah, takže jsem ráda, že jí nemám. Kvůli situaci, že je většinou na 20 a více let, by to pro mne nebylo lehké. Nerada se zadlužuju. Spousta lidí chce bydlet ve svém, ale ty dopady si neuvědomuje. Já když jsem před pár měsíci zjistila,že čekám druhé, také jsem se zhrozila jak to bude finančně a jen doufám, že na mne v práci počkají, i když asi nebudou vyskakovat radostí, že já jako matka se dvěma dětma, můžu být kdykoliv doma, když budou třeba nemocné. Když bych se ale všeho bála, tak nemám v životě nic…jenže finance jsou důležitá věc, když je rodina. Děti si musí člověk rozmyslet, pokud nemá dostatečný příjem a já přiznávám, že nemít rezervu z práce před mateřskou, tak si život vůbec nedokážu představit. Protože i když chlap vydělá průměrnou výplatu a já mám 7600…nemůžeme ušetřit nic moc a to nikam nechodíme a jídlo třeba někdy dostáváme od prarodičů.
Co se týká vysokoškolsky vzdělaných, tak to je otázka, jak jednou budou bráni, protože jejich počty se zvyšují. Já sama studuji a doufám, že mi to jednou pomůže v zaměstnání, ale když to tak slyším a vidím okolo sebe, nejsem si jistá, že to jednou bude ta výhoda. Podle mého budou vyhledáváni lidé, kteří něco umí rukama a jsou mistry ve svém oboru. To jen tak někdo říci nemůže.
Holky prosim o radu:ziju s pritelem v podnajmu…ja jelikoz sem na up tak sem si pijcit nemohla a tak si pujcil on 36000kc na kauci podnajmu. celou svou vyplatu dal do svych poplatku a ja ted cekam na kc s uradu a ty se nekde zatoulali! nedosla slozenka.tim padem neni na najem a ja mam od nej zle! uz nevim kam dal, prodavam sve veci aby bylo na jidlo.ke vsemu jsem ve 5tydnu tehu. nevim co delat! sla bych na miniinterupci ale on nechce
@Bobinou prosimtě kolik platíte podnájem že byla kauce 36 tisíc? ![]()
Jaké svoje poplatky si zaplatil? a ty máš od UP tolik peněz že z toho zaplatíš nájem?
Dítě bych s ním neměla, šla bych na potrat. Jako teď ti dělá zle že se opozdila složenka z úřadu, co bude dělat až nastane opravdu problém?
@Bobinou Nepomohli by nrjskou pôžičkou rodičia? Kamaráti? nemám skúsenosti so složenkami, ako to funguje, ale nešlo by sa obrátiť na úrad, že si ju nedostala?
Interrupcia ti nič nevyrieši, riešenie treba hľadať inde…
@K.Black rodice nemam. s up dostavam 11000kc! no iz posledni mes
@K.Black řekla bych, že 36k je 2 kauce a první nájem, takže 12 měsíčně
Upřímně, co budete dělat dál, lepit takhle každý měsíc?
@pikola no ne, najem dame napul a zbytek nevim! jsem nestastna! musela sě prodat i tel
Tak já zakladatelku chápu jen v několika věcech, ale v ostatních absolutně ne…já jsem doma, jelikož jsem zjistila, že jsem těhotná ve zkušebce a firma se mě samozřejmě hned záhy zbavila…nemusí udat důvod, že? Dítě jsme neplánovali, nejsme v situaci kdybychom mu nabídli to co bychom mu chtěli nabídnout, ale rozhodli jsme se, že si ho necháme (hlavně z důvodů zdravotních, doktor mi potrat nedoporučil). I tak se na malého hrozně těšíme a nestěžujeme si. V současnosti opravujeme dům, nechtěli jsme si brát úvěr a hypotéku teprve ne (kvůli ručení nemovitostí, v dnešní době nikdy nevíte co se může stát a přijít o dům je dost), takže vše děláme sami a s pomocí rodiny a přátel (na řemeslníky prostě není)…přítel pracuje (bere okolo 17.000,– plus nějaké benefity) já trvale neberu ani korunu a nemám na pracáku ani na podporu nárok (chyběli mi 4 dny abych měla nárok na podporu)…do toho pracuji z domova (měsíčně si jako externí redaktorka novin vydělám okolo 5.000- 8.000) doma mám na starosti zahradu, při růstu cen jsem se rozhodla, že si vypěstuji vlastní zeleninu,,, také na dvoře máme pašíka, kačeny, slepice, králíky…přítel je myslivec, takže i nějaká zvěřina,,, ale řeknu Vám nebýt toho, že se oba dva staráme a děláme tyto aktivity, které nám značně snižují rodinný rozpočet (maso téměř nekupujeme, jelikož máme vlastní a nebudem si nic nalhávat, že maso je položka v jídle nejvyšší, také máme domácí vajíčka, ovoce a zeleninu)…tak by se nám z našich platů nežilo dobře a rekonstrukce tolik potřebná pro příchod miminka by nebyla možná…a proto jak tu někteří říkáte není to o blbé době (byť je ta doba fakt na h…o), ale o tom jestli se lidi ohání a snaží…takže snažit se žít bez úvěrů nebo si jej alespoň nastavit na nejmožnější nízkou splátku, zkoušet brigády, něco si vypěstovat není zase taková hrůza… ![]()
No a jak to budeš dělat kdyby jsi šla na mateřskou a měla tu nejnižší?
@Bobinou holka zlatá, tenhle měsíc prodáváš věci, i mobil, co prodáš příští měsíc? pořádně si promysli co dál, zatím to vypadá fakt na prd
víš co, teď neseženeš ani práci, když jsi těhotná, chlap stojí za hovno, no nevím no.
@pikola jo vidíš, já si říkala dvě kauce a ten nájem mě nenapadl ![]()
@pikola Jestli myslíš mě, tak pro mě to bude 3.800 do rodinného rozpočtu navíc, jelikož nepřestanu po dobu MD pracovat externě jako redaktorka…stejně jako se nepřestanu starat o zahradu a zvířectvo ![]()