Finance, jsem zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2075
12.1.12 18:40
Anonymní píše:
ráda bych zůstala anonym, chodí sem hodně známých a nerada bych aby viděli jak jsem na tom psychycky špatně.
Jsem těhotná, jedno dítě už máme a bohužel budu muset jít na 4letou variantu, jsem na UP a nemám žádný příjem. Přítel živnostník, přes zimu nemá mocc práce, ale složenky se musí platit pořád, mesíčně jen za složenky a jeho soc a zdr je to něco málo přes 20000 a kde je jídlo, benzín atd. Jsme u znýmých zadluženi, abychom měli na jídlo, v noci ani nemohu spát jak mě to trápí a hlavně co bude dál, teď tři roky doma a co když pak opět neseženu práci? V těch splátkách je úvěr 9000 a kdyby jsme neplatili ten úvěr tak pomalu tu samou částku dáme někde za nájem, není asi ani už kde ušetřit. a představa že hypo je na 20 let mě opravdu psychicky ničí. A kde mě pak zaměstnají se dvouma dětma? Mám jen maturitu a učŃák. Přítel ani nevím kolik měsíčně vydělá, pokaždé to je jiné a peníze domu nosí postupně, a postupně se to i platí složenky a pak zase peníze na jídlo a tak. Díky za možnost se vypsat.
dnes je opravdu strašná doba a jako živnostník děs, kdyby se mu stal nějakej úraz a nemohl by platit, tak e půjdeme pást a přijde na nás banka. Závidím normálně všem co nemají existenční problémy :oops:

Zkus až se malé narodí a ty budeš mít po šestinedělí atd. najít večerní uklízení, vím že si takhle ženy na MD přivydělávají. To jestli byla chyba či ne mít druhé dítě je čistě vaše věc, vy ty děti musíte uživit a zabezpečit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 18:41

Anonymní, tak snad bude líp. Zvládnout to musíte. Jo a lepší platit 20 let hypotéku, než 50 let nájem. :mrgreen: Stejně byste museli někde bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 18:44

Jak někdo výše uvádí, že dvě děti není luxus nebo něco takového, opravdu není, ale pokud někdo si není jistý, že rodinu uživí, tak i ta žena má mít rozum a nějaký rok s dítětem počkat. Ono se nic nestane, když si ho pořídí o tři čtyři roky později, ale nebude aspoň třeba strádat potom nikdo. Nelíbí se mi častá nezodpovědnost nás dospělých, nás rodičů a potom diskuze typu co dál?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 18:51

raději taky anonym.manžel je živnostnik,vyděla dost,ale je pořád pryč.někdy se stane,že opravdu práce neni a nebo špatně plati a také to je takovy zvyk u nas v čechach neplati vubec.
myslim zakladatelko,že tě chapu.pořidili jste si hypo,když jste měli přisun peněz.no ano,přeci nebudete bydlet na ulici,co je na tom špatného??,,maji platit někomu jinému???a myslim,že by to bylo daleko vic než 9 tis.
pak se někdo divil,co platite těch 11 tis.???nečetla jsem všechno.ale dovedu si to představit socialni,zdravotni,učetni ,telefon atd.to ,co každy OSVČ potřebuje.
a že jsi po druhé těhotna,co je na tom špatného,už se stalo.za to ji přeci nebudete nadavat.sama psala,že v takové situaci nebyli,prostě se to vše najednou semlelo.
my jsme taky zadluženy a kdybych přemyšlela,co bude,když nebude.tak ted nema dvě děti,barak,auto a jiné.snažim se teda dělat rezervu,ale nekdy ,když neplati tak to prostě nejde.my měsičně mame vydaje cca 50tis.+jidlo,ja benzin,oblečeni atd.
jen ti mužu popřat at ma manžel hodně práce a zase bude dobře.at zkusi ještě něco jineho,nevim v čem děla,řekla bych,že stavebnictvi.a takjy,kde děla,praha a okoli se děla i ted ,ale jinde to je bida.at zkusi s prosikem i velke firmy,ale ono to je ted všude celkově horší.drž se a mysli na sebe,aby jsi byla v pořádku :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1347
12.1.12 18:52

Zakladatelko, moc doporučuju finančního poradce. My ji máme z OVB. Neplatili jsme na ruku nic. Oni to pak mají provizí z pojistek či toho, co vám kde uzavřou. Nicméně HLAVNĚ oni jsou schopni zrevidovat finanční situaci rodiny a zjistit, kde se dá ušetřit, sjednat stejně výhodnou pojistku za méně peněz atd… My máme hypotéku 4 miliony. Než jsme potkali Petru, mysleli jsme, že máme tak max na to dostat tak 3-3,5 mega, aby nám zbývala nějaká rezerva. A ejhle, ono to šlo jinak. Ano, máme ji na 40 let, ale pojistkama ji splatíme po 30. Oni to fakt umí, kór pokud máš někoho na doporučení.
Tak hlavu vzhůru, určitě se to zlepší! A vyzkoušej to, nic za to nedáte!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 19:01

my máme baráček za 1500000 takže ani žádnej luxus, holt kupoval se roku 2008 pak šli ceny nemovitostí dost dolu a chtěli jsme to dát na více let, ale jelikož jsou našimi ručiteli rodiče tak roky natáhnout nešli. Čato přemýšlím jak a kolik asi vydělávají lidi co mají domky za 4 mega a že jich tu je dost.V dnešní době - ano zase i říkám taa doba - přece člověk neví co bude za rok a mít hypo na 30 let mi přijde šílené a nároky dětí porotou, ale opravdu někde bydlet musíme aa nájem nás vyjde na stejno a tady je apoň zahrada pro děti- Nemyslím si, že bychom byli nějací hloupí lidé a sami jsme proti providentu a jiným pochybným půjčkám a přitom jsme v takové situaci z ruky do huby a občas teď i do minusu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 19:04

finanční poradce? jedině že kdyby šlo dát úvěr do jiné banky kde bychom mohli platit míň, toto máme u lišky a to nám snížit nemohou a jinak si nic navíc kromě té úrazovky neplatíme. Ano přítel kouří a občas si dá pivo, ale to je ai naše jediná rezerva, kterou máme, já jsem šetřivá a proto si rozmyslím co koupím a co ne a co je důležité a co ne

• Citovat
  • Upravit
7631
12.1.12 19:04

Z některých příspěvků je mi fakticky na :poblion: :poblion:
Zakladatelko, držte se. Taky se v tom plácáme, jak se dá. Hlavně splatit, co člověk musí. Kdybych měla čekat, až budu mít peníze a bydlení, tak bych děti neměla nikdy. Nad hlavou pořád nejistota, kraj, kde je nezaměstnanosr, atd…
Jen mě těší, že mám moc chytré a šikovné dítko, kterému je úplně jedno, jestli má hračku za tisíce nebo pár stokorun. Možná má vic než děti pracovně přetížených rodičů a to společně trávený čas s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.1.12 19:07
Anonymní píše:
finanční poradce? jedině že kdyby šlo dát úvěr do jiné banky kde bychom mohli platit míň, toto máme u lišky a to nám snížit nemohou a jinak si nic navíc kromě té úrazovky neplatíme. Ano přítel kouří a občas si dá pivo, ale to je ai naše jediná rezerva, kterou máme, já jsem šetřivá a proto si rozmyslím co koupím a co ne a co je důležité a co ne

No vida, to jsou hned litr dva k dobru a navíc bude přítel zdravej. :palec: Ať přestane a hotovo, aspoň má nějakou motivaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
12.1.12 19:09

Zakladatelko jde i o pojistku, nebo refinancování hypotéky jinam, jinak rozložit splátky…fakt by ses divila, kolik toho je! My jsme taky valili oči. A fakt za to nic nedáš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
12.1.12 19:13

A mít hypotéku na 30 nebo i 40 let zase tak šílené není. Čistě teoreticky zatímco příjmy reálně rostou, výše hypo zůstává stále stejná. Takže pokud délka splácení znamená, že budu mít 3 tisíce měsíčně k dobru, když na tom nebudu zas tak dobře, tak o to asi jde, ne? :-)

Zakladatelko a vy jste neručili tím domkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.1.12 19:13
Kaczenka píše:
Zakladatelko, držte se. Taky se v tom plácáme, jak se dá. Hlavně splatit, co člověk musí. Kdybych měla čekat, až budu mít peníze a bydlení, tak bych děti neměla nikdy. Nad hlavou pořád nejistota, kraj, kde je nezaměstnanosr, atd…
Jen mě těší, že mám moc chytré a šikovné dítko, kterému je úplně jedno, jestli má hračku za tisíce nebo pár stokorun. Možná má vic než děti pracovně přetížených rodičů a to společně trávený čas s rodinou.

Přesně, chudák chtěla poradit, a ony do ní takhle. Nedivím se že to píše anonymně. Přesně to jsem chtěla napsat, kolikrát se děti od rodičů, co nemají mnoho, mají mnohem líp než děti od milionářů, jsou vděčné, o co jim dáš míň ve financích o to jim dáš víc v lásce. V životě nikdy bych z huby nevypustila „proč sis pořizovala děti“, no asi měla počkat, až budou zajištěný a pak ve 40 by zjistila že už žádný mít nemůže a pak bude mít peníze a ne děti, tak proč by vůbec žila, aby vydělávala? To není ten PRAVÝ smysl života. Nakonec se to vždycky nějak udělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 19:35
tenea píše:
Kaczenka píše:
Přesně, chudák chtěla poradit, a ony do ní takhle. Nedivím se že to píše anonymně. Přesně to jsem chtěla napsat, kolikrát se děti od rodičů, co nemají mnoho, mají mnohem líp než děti od milionářů, jsou vděčné, o co jim dáš míň ve financích o to jim dáš víc v lásce. V životě nikdy bych z huby nevypustila „proč sis pořizovala děti“, no asi měla počkat, až budou zajištěný a pak ve 40 by zjistila že už žádný mít nemůže a pak bude mít peníze a ne děti, tak proč by vůbec žila, aby vydělávala? To není ten PRAVÝ smysl života. Nakonec se to vždycky nějak udělá

Ano presne tak NAKONEC SE TO NEJAK UDELA. :potlesk: PAK TU NEMAJI VZNIKAT DISKUZE TIPU mam exekuci,nemam na splatky, exekutor nam vzal barak......
Proste musim mit vytvorenou rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
12.1.12 19:37

Nepíšeš, kolik utratíte za telefony a internet, tady se taky dá dost ušetřit. Popřemýšlej, jestli opravdu potřebujete dva mobily a pokud potřebujete internet (přítel k podnikání), pak bych brala nejlevnější (a logicky tedy bohužel nejpomalejší) připojení. Ideálně spojte všechny tyhle mobilní služby do jednoho, pod jedním operátorem, dávají pěkné slevy. Pokud už máte pod jedním operátorem, zavolej jim a řekni, že chceš něco zrušit a oni ti začnou sami slevovat. To je osobní zkušenost - nám takto slevnili 40%.
Jak píšou holky, zkusila bych něco udělat s tou hypotékou, většina hypoték má jednou za čas termín, kdy se dají splátky upravit nebo si domluvte extra schůzku v bance.
A proč máš dítě ve školce, když jsi těhotná? Možná to špatně chápu, ale teď jsi v práci nebo na nemocenský? Až se druhé mimi narodí, tak si vezmeš staršího domů, ne, tím ušetříš za školku. Pokud je v posledním povinném ročníku, tak příští rok půjde do školy a zase ušetříte za školku. I když budou zase jiné náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.1.12 19:39
kattkka píše:
tenea píše:
Kaczenka píše:
Přesně, chudák chtěla poradit, a ony do ní takhle. Nedivím se že to píše anonymně. Přesně to jsem chtěla napsat, kolikrát se děti od rodičů, co nemají mnoho, mají mnohem líp než děti od milionářů, jsou vděčné, o co jim dáš míň ve financích o to jim dáš víc v lásce. V životě nikdy bych z huby nevypustila „proč sis pořizovala děti“, no asi měla počkat, až budou zajištěný a pak ve 40 by zjistila že už žádný mít nemůže a pak bude mít peníze a ne děti, tak proč by vůbec žila, aby vydělávala? To není ten PRAVÝ smysl života. Nakonec se to vždycky nějak udělá
Ano presne tak NAKONEC SE TO NEJAK UDELA. :potlesk: PAK TU NEMAJI VZNIKAT DISKUZE TIPU mam exekuci,nemam na splatky, exekutor nam vzal barak......
Proste musim mit vytvorenou rezervu.

Ona chtěla poradit a ne když je s nervama v kýblu slyšet co neměla dělat, a jak to měla udělat. Člověk potřebuje podpořit a ne slyšet, seš blbá můžeš si zato sama, mělas na to myslet dřív, a žádná rada ani podpora, takový příspěvky si nechte pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný