Finance, jsem zoufalá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.1.12 18:08
Anonymní píše:
Zakladatelko, neboj hlavu nahoru, :hug: jsme ve stejné situaci, taky manžel živnostník, a zrovna aktuálně řešíme že nemáme ani halíř. A to chodím do práce, a před pár dny jsem měla výplatu. Poplatilo se vše co se muselo, koupili se vajíčka a chleba, zaplatila se škola, školka, a jsme v háji. :roll: Do práce jde chlap až za týden, a to ještě nevíme jestli dostane peníze hotově nebo na fakturu.. Nejhorší je, že nám firmy vysí dvě faktury, a hned jsou to peníze které fakt chybí… :-(

Naše situace je teď taky šílená, dnes jsem přemýšlela jak dlouho to bude ještě trvat.
U mě je jediná výhoda, že mám plný mrazák zásob masa. A brambory…

To doporučuju, až budete mít peníze fakt naplnit mrazák… maso když je v akci tak se to vyplatí, a právě když je taková „krize“ jako vždy přes zimu, tak toho hodně využívám…

Neboj bude líp, není sníh a není taková zima… práce bude… hlavně se nestresuj… :kytka: :hug:
:hug:díky,
jojo minulý rok jsem ještě měla rodičák a k tomu v mrazáku půl prasete, to bylo něco jiného
  • Citovat
  • Upravit
1610
12.1.12 18:08
Joto je jasný, to je dobře že ji máte já myslela, že to má jen on tai se mi to zdálo drahý. Ale celá rodina je ok. A co jídlo vaříš?
Anonymní píše:
v pojistce jsou úrazy i pro dítě a mě a je to i jako životka, kdyby se mu něco stalo, jinak i nic jiného neplatíme a kdyby se mu tal úraz, tak aby dostal od pojištovny aspon něco a nebyli jsme na tom ještě hůř než jsme přes zimu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 18:13

manžel má stavební firmu, zaměstnává pár lidí,ale jinak všechno dělá sám - návrhy,montáže,prostě maká i manuálně. Splátek máme požehnaně, měsíční výdaje kolem 40tis, takže se musí otáčet, já mám na rodičáku 3800Kč. Přes léto má zakázek hodně,prakticky ho skoro nevidím, za to v zimě je to bída, takže si přes léto musíme nadělat rezervy,abychom s nimi přes zimu vyžili…jinak to nejde a nevím co bychom dělali :nevim: Taky čekáme druhé mimčo, já jsem začla na RD podnikat,zatím je to v začátku,takže uvidíme jestli se bude dařit nebo ne :nevim: Každopádně držím palce ať to nějak zvládnete!

Omlouvám se za anonym,ale nechci psát veřejně naši finanční situaci ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 18:13

Neboj, bude zase líp, ještě se nestalo aby to trvalo třeba do března-dubna, vždy kolem toho února se tak trochu postavíme na nohy… ale plně ti rozumím… :-)
:andel: :kytka: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 18:14

vařím a teď právě musím víc když je doma, jinak to moc neřeším, mě stačí k obědu polévka a malej jí ve školce a k večeři zas tak vyvářet nemusím. Mě štve že nejsou prachy a že je doma, ale také si musí občas odpočinout a to se doma neválí na gauči ale dělá dřevo na zimu, přes léto když jsou kšefty tak na to není čas.
a jen se chci zeptat na porodné nárok u druhého není v žádném případě co?
Teď mě ukamenujete co bych ještě po tom státu nechtěla a když mám dítě tak at se postarám co

• Citovat
  • Upravit
5453
12.1.12 18:19
:mrgreen: no není to pravidlo :lol: ,já lítám celej den kolem třech dětí a má toho taky plný kecky.mimino 3 měsíce,batole 16 měsíců a 13 letej puberták+ůklid,chození ven,zase úklid,a padnu tak kolem půlnoci,kdy usína nejmladší.Takže to máme nastejno :mrgreen:
berry4 píše:
Kamiko a to jako necháš chlapa makat ve dvou pracích a ještě ho doma vařit? To jsi dobrá :pankac: :pankac: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 18:21

Vím, že situaci už nezměníš, taky jsme na tom teď finančně opravdu tak akorát. Celkem se těším, jak za půl roku půjdu do práce a trochu si zlepšíme rozpočet. Hned potom chceme vyřešit větší bydlení a druhé dítě když to půjde následně po tom bydlení. Taky bych brala druhé mimčo hned, ale prostě člověk musí přemýšlet, nemůžem si to teď dovolit, tak to prostě nejde. Nic jiného, než že jste tak měli přemýšlet dřív ti poradit nemůžu. Teď se jen snažit vypořádat s tím a žít prostě od koruny ke koruně jak to jde. Ale nezadlužujte se dál, to je pak konec. Prostě kupuj jídlo převážně pro dítě a vy dva musíte být skromní, polévka, chleba, rohlíky, brambory a konec..........I když jsi těhu, tak ti to neublíží. Nevím co poradit.

• Citovat
  • Upravit
256
12.1.12 18:24

Uffff, to je teda situace. Moc držím palce, aby se to zlepšilo. My s přítelem máme dohromady něco přes 30 000 měsíčně a dítě si nedovedu ještě představit, bojím se právě toho, že bych mu musela odpírat :-( Máme hypo na byt, protože někde bydlet musím a pronájem by nás vyšel ještě dráž. Přítel má také základní vzdělání a já se modlím, aby ho někdy v budoucnu nevyhodili, mám strach, že by potom nic moc nenašel. A do školy už ho za žádnou cenu nedostanu, má k tomu odpor.
A co třeba nějaká domácí práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
12.1.12 18:30

Takže chacha pobavil mě a opravdu fakt moc příspěvk at se chlap nechá zaměstant to asi napsal někdo kdo tomu nerozumí co jako zaměstanec by ani rodinu neuživil…můj je taky osvč bohužel pardon teda bohudík práce má nad hlavu,nestíhají a brali by pomoc…jenže je věčně v čudu a to doslova a už mě to začíná fakt s…protože kdyby obětoval týdně 2000 a nějaký čas doma neumřeli bysme… a durhá stránka věci…lidi dost často neplatí nebos e cukaj a pak je taky hned problém na světě,pokud jde o vlekou zakázku…
Zakladatelko…nevím co poradit zkusila byhc fakt šetřit nebo si chlap musí přivydělat jinde…a přes líto šetřit na zimu aby bylo…držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.1.12 18:31
Ernata píše:
Gjoa píše:
v klidu, zakladatelku chápu, někdo prostě nemá všechno slušňácký správný a naplánovaný a s rezervou k tomu… buď šťastná za miminko na cestě i to doma, bude zase dobře, vše není jen o penězích… snažte se oba snížit náklady na absolutní minimum, zejména jídlo, oblečení… za žádnou cenu nedělejte další dluhy, půjčky… pokud jste dosud řádně platili, tak vám třeba telefonní operátor dva měsíce počká určitě, zdrav a soc vám taky chvíli vydrží neplacené - budete mít aspoň na jídlo a bez dluhů u přátel… splácejte řádně co musíte (zejména hypo), pokud to nepůjde, komunikuj s bankou… práci jistě oba sháníte, snažte se, nedělej si obří starosti z toho co bude, prostě se teď snažte na max jak to jde
… to si děláš legraci neplatit operátorovi, zdravotní a sociální 8o Operátor po měsíci neplacení odpojuje anebo si účtuje pokutu. Stejně tak sociálka nebo zdravotní pojišťovna. Já si pořádně nepřečetla že i při MD se musí platit zálohy (když překročíš určitou částku) a ta částka za pokutu byla nakonec větší než samotné pojištění :roll:
Spíš doporučuji kontaktovat nějakého nezávislého finančního poradce - neboj, většinou jsou zdarma. Např. Partners (viz pořad Krotitelé dluhů).

Haha, Partners nezávislý nejsou ani náhodou, vnutí ti akorát pojistky, na kterých nejvíc rejžují. Jestli si představuješ, že v praxi to chodí tak jak v TV, tak na to zapomeň. Mám osobní zkušenost s Partners, ten chlap neměl ani základní ekonomické vzdělání, když jsem na něj vybafla pojem současná hodnota budoucích peněz, tak čuměl jak puk, ani nevěděl vzoreček pro úročitel. :zed: :roll: Za opravdu nezávislého poradce se bohužel platit musí, páč zadarmo ani kuře nehrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.1.12 18:31
Anonymní píše:
Nic jiného, než že jste tak měli přemýšlet dřív ti poradit nemůžu.

To je rada? :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 18:33

Víte mně trochu vadí, že se pořád řeší zodpovědnost a nezodpovědnost lidí, kteří normálně pracují. Ano, přídavky apod. byly velmi omezeny, porodné je jen na první dítě atd. Ale státní dluh se navyšuje, víme? A mimochodem skutečných asociálních živlů se krize nikterak nedotkla. Odsírá to vždycky taková ta střední třída.
Jinak dvě děti nejsou snad tolik, zejména v době, kdy je porodnost na bodu mrazu bych zrovna druhé dítě nikomu nevyčítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 18:34

Nechapu proc kdyz je pres leto hodne prace nemate rezervy na zimu kor s hypotwkou s ejdnim ditetem me to moc zodpovedne neprijde??
Porodne se dostava na prvni dite akorat.
A rady tipu operator a zdravotni pocka je trosku hloupa rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.1.12 18:38

Holky moje sestra rodila v září a porodné ji bylo zamítnuto.Asi že přítel měl velký výdělky nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 18:39

přes léto práce je ale jak jsem psala něco se opravilo na baráčku a ještě se splatil dluh rodičům 50 tisíc , které nám chyběli na základní rekontrukci, abychom mohli bydlet, ani kvůli tomu jsme nejezdili po výletech a dovolených

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný