Finanční rezerva - jakou máte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Tak případ z té opačné strany. Rezervu jsme měli v lednu. Bohužel Covid uvrhl manžela na 60% příjmu, já na RD, který mi bude brzy končit. Teď si hledám práci, jelikož nejmladší je už ve školce. Za tu dobu se rezerva ztenčila natolik, že teď máme tak na jeden nový spotřebič, pokud by se pokazil.. 🤦🏻♀️ Snad bude brzo líp…
Ale tak super, že jste tu rezervu měli, od toho taky ta rezerva je. Kdybyste ji neměli, byli byste teď v dluzích. Až nastoupíš do práce, zase ji začnete tvořit pro další takové případy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
Chudí a bohatí se sešli ![]()
Je tu někdo střed?
Jakože má třeba do 150 na stavebku, plus 60 doma schováno třeba v kuchyňské lince? Pro strejdu příhodu?
A platí dům, věci kolem něj. Jídlo, zábavu, auta, koníčky..běžný chod života?
Co nic nezdědil má hypotéku, běžný starosti?
Kterým rodiče nesponzoruji v pravidelných intervalech „my vám přispějeme na nový auto, na dovolenou na cokoliv“
Je tu někdo?
Přeju Vám všem tyhle peníze, to je poslední, co by se v životě mělo závidět, ale jaksi se svými platy do 50 až 60 měsícne oba, ať děláme co děláme..tohle s tímhle běžným stylem nedokážeme..pokud bychom nežili z housek. Nesedime v politice, nic jsme nezdědili, a nepodnikame v rozjeté firmě.
Asi záleží na místě bydliště a podmínkách práce, ale tohle.. ![]()
Je tu někdo, kdo to má taky tak? Nebo je tohle nepochopitelné..
V jedné diskuzi čtu co lidi utratí za jídlo, jinde kolik dokážou i ušetřit..poučila bych se
nechte v anonymitě..s respektem
- Citovat
- Upravit
Ano jsme takový a myslím, že takových je víc akorát je lepší se tady chlubit než psát pravdu. Přesně jak píšeš, něco na stavebku, doma cca 60 tisíc (ušetřené za několik let) a dohromady máme s manželem jak píšeš cca 50 tisíc měsíčně. Teď nás bude čekat hypotéka, takže stavebko i nasetrene penízky už nebudou. Nic jsme v životě nedostali, nezdedili a přesto máme vše potřebné k životu. Na druhou stranu si myslím, že máme až moc velký společenský život, na kterým by šlo ušetřit ale já radši každý víkend uspořádám grilovacku pro přátele, jdeme na koncert, wellnes než prostě sedět doma a počítat nasetrene penízky. A kolem mně to mají rodina, přátelé podobně, ba naopak jsou na tom ještě hůř, tak nevím, kde se ti milionáři berou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:..já teda nechci rejpat, ale nepsala jsi o stránku dřív, že máte 600 tis, a odkládáte měsíčně 50 tis?
Ano jsme takový a myslím, že takových je víc akorát je lepší se tady chlubit než psát pravdu. Přesně jak píšeš, něco na stavebku, doma cca 60 tisíc (ušetřené za několik let) a dohromady máme s manželem jak píšeš cca 50 tisíc měsíčně. Teď nás bude čekat hypotéka, takže stavebko i nasetrene penízky už nebudou. Nic jsme v životě nedostali, nezdedili a přesto máme vše potřebné k životu. Na druhou stranu si myslím, že máme až moc velký společenský život, na kterým by šlo ušetřit ale já radši každý víkend uspořádám grilovacku pro přátele, jdeme na koncert, wellnes než prostě sedět doma a počítat nasetrene penízky. A kolem mně to mají rodina, přátelé podobně, ba naopak jsou na tom ještě hůř, tak nevím, kde se ti milionáři berou
- Citovat
- Upravit
@vtehanka12 píše:
Jsem samoživitelka, kupovala jsem si byt, na kt. padly úspory a s příchodem školního roku mám do výplaty 2 tis. Jsem naštvaná, jelikož střední škola vůbec neinformovala o nákladech pro 1 ročníky. Nesouhlasím tedy zásadně proti plošnému zvedání platů učitelů. o tom, že jsou děti přijaté do 1. ročníků ví škola od ukončení přijímaček, celé léto žádný mail, zpráva nic a po 1. týdnu ve škole člověk jen nakupuje knihy, shání pomůcky a pod. Copak nemohli v červenci či srpnu napsat mail, co bude potřeba? rodiče by si včas jak rozložili náklady, tak včas sehnali vše potřebné. Je mi z celého školského systému na zvracení!
ale plat ucitele se neodviji od toho, ze informuje rodice o nakladech.
Navic, ja bych tam zavolala a pozadala je o seznam.
Casto byva burza ucebnic.
Lina pusa, hole nestesti, se rika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: ..já teda nechci rejpat, ale nepsala jsi o stránku dřív, že máte 600 tis, a odkládáte měsíčně 50 tis?
To jsem fakt nepsala
Ale bylo by to sakra fajn
Pracuji jako zdravotní sestra a bohužel takový platy nám ještě nikdo nedal
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:![]()
Chudí a bohatí se sešli
Je tu někdo střed?
Jakože má třeba do 150 na stavebku, plus 60 doma schováno třeba v kuchyňské lince? Pro strejdu příhodu?
Kterým rodiče nesponzoruji v pravidelných intervalech „my vám přispějeme na nový auto, na dovolenou na cokoliv“
Je tu někdo?
Přeju Vám všem tyhle peníze, to je poslední, co by se v životě mělo závidět, ale jaksi se svými platy do 50 až 60 měsícne oba, ať děláme co děláme..tohle s tímhle běžným stylem nedokážeme..pokud bychom nežili z housek. Nesedime v politice, nic jsme nezdědili, a nepodnikame v rozjeté firmě.
Asi záleží na místě bydliště a podmínkách práce, ale tohle..
V jedné diskuzi čtu co lidi utratí za jídlo, jinde kolik dokážou i ušetřit..poučila bych senechte v anonymitě..s respektem
Tak jak uz tu nekdo psal, bez informace z jakyho prijmu a jak dlouho tvoris tu svoji rezervu, je to jen hazeni cislama.
Moji rodice na tom byli vzdycky tak trochu „z ruky do huby“, neco nasetrili, padlo to na vetsi vydaj a muselo se setrit znovu. Financne se zvedli az tak deset let pred duchodem, uz nezivili deti, splatili pujcku na byt a tata se dostal na pozici, kde slusne vydelaval. Pak si dokazali bez pujcek opravit dum a koupit dobry auto. Ja mam podle tehle diskuze taky nadstandardni rezervu, ale taky jsem ji setrila patnact let a nejvetsi podil je z prodeje bytu (na ktery jsem si brala hypoteku a prvni dva roky jsem jela se splatkama na krev).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden manzeluv plat, tj 22tis, ale ted z toho budem platit opravu auta 12tis…ale kdyby nahodou bylo fakt zle, tak muzu prodat pole za mega.
- Citovat
- Upravit
Snažím se mít rezervu co nejvyšší, manželka se zase snaží o opak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:![]()
Chudí a bohatí se sešli
Je tu někdo střed?
Je tu někdo?
Asi záleží na místě bydliště a podmínkách práce, ale tohle..
V jedné diskuzi čtu co lidi utratí za jídlo, jinde kolik dokážou i ušetřit..poučila bych senechte v anonymitě..s respektem
My máme teď příjem kolem 65tis., ale nebývalo to, plat manžela byl mnohem menší a já jsem byla na mateřské se 3 dětmi 8 let a našetřili jsme si přes milion za asi 5-6 let, platili jsme nájem o něco málo menší než je tady v kraji průměr, měli jsme pravda jen 1 auto, dovolené jen kratší (4-5 denní) ČR, SR většinou s vlastním vařením, nekupovali jsme blbosti a veškeré manželovy prémie jsme taky šetřili (asi 60tis ročně). Věděli jsme, že chceme stavět, tak jsme pro to udělali všechno a jsme teď fakt moc rádi.
- Citovat
- Upravit
Momentálně jsem na RD, rezervu máme asi 2 měsíční celkový příjmy. A spím kupodivu zcela klidně a noha mi necuká
v práci už by mě teď chtěli všema deseti, o místo strach nemám. A manželova firma dává při propuštění půlroční plat. Nevidím důvod proč syslit statisíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně by jen zajímalo, když to tady tak čtu, kde jsou ty lidičky, kteří se tu ptají jak vyžít s 1000 Kč na deset dní, nebo na jaký příspěvek od státu mají nárok, nebo jak zvládat splácet hypotéku atd atd. Protože to je skoro každá 5 diskuze a najednou jako by ti lidé tady nebyli a byli samí milionáři co vlastní pole a manžel si vydělává xxx tisíc měsíčně
Pak kde je pravda ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mně by jen zajímalo, když to tady tak čtu, kde jsou ty lidičky, kteří se tu ptají jak vyžít s 1000 Kč na deset dní, nebo na jaký příspěvek od státu mají nárok, nebo jak zvládat splácet hypotéku atd atd. Protože to je skoro každá 5 diskuze a najednou jako by ti lidé tady nebyli a byli samí milionáři co vlastní pole a manžel si vydělává xxx tisíc měsíčněPak kde je pravda
to máš tím, jaká sociální vrstva sem převážně chodí. Ta, která má díky svému vzdělání, věku a osobním poměrům problém obstarat si dobře placené zaměstnání. Díky tomu má hluboko do kapsy, jede od výplaty k výplatě, úspory nula celá nula. Na druhou stranu tu stále potkávám lidi, kteří nežijí o suchém chlebu ani nežijí pod mostem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě záleží na hodně aspektech, ne jen na výplatě. Věk, prostředí, ve kterém člověk výrůstal, finanční gramotnost a taky povaha. Mám kolem sebe lidi, kteří mají krásnou výplatu, jsou single, žijí s přáteli ve spolubydlení a peníze věčně nemají
.
Já jsem měla rezervu už před otěhotněním (to jsem dítě ani neplánovala), ale důležitost finanční jistoty mi byla vtloukána do hlavy už od puberty. Taky mi to dost usnadnilo mé těhotenství. Někdo je rád, že vše poplatí, někdo utratí co vydělá, lidé jsou různí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit