Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
U nás nabízí DDM hromadu kroužků za 2-3 tis., kde nic navíc neplatíš, max. nějaké oblečení. Děti si po škole dojdou pěšky. A na konci školního roku mají jedno vystoupení, když se jedná o taneční kroužek…
Ono to záleží, co si dítě vybere, co ho baví. A kde bydlí. Ne vesnicích prostě vozíš, v podstatě vždycky. Popř. dítě chodí do kroužku ve škole.
Tak u nas to zacalo jako krouzek pro radost a je dobra tak se dostala dal, je to ed vykonnostni oddil. A tam pak ty naklady jsou vyssi, jak na cas tak finance. Prece ji nereknu a ted to bude drazsi, tak koncime a najdem jen neco pro radost..
Ano a samozřejmě pravidelně soustředění, oblečení na soutěže, zdobení na obličej na soutěže. Je plno dalších položek. Ale to k tomu patří. My jsme nikdy detailně nepočítali, který kroužek a kolik celkově vyjde. Jsme rádi, že od dětí mají každý aktivity. A drží se jich v pubertě i na prahu dospělosti. Jsou letití držáci.
Tak pokud bys na to neměla, tak bys to musela říct, nebo by sis kvůli tomu vzala třeba úvěr?
Predtim mela skupinovou aj a nebyli jsme spokojeni s kvalitou a cena byla skoro stejna, o 2-3 tis rocne levneji jen asi rocne, tak jsme presli na individualni přístup.
tak jo, tak mám asi nenormální a všude jinde se platí jako u vás, a nikde to není jinak
a určitě jsou běžné ceny 2tisíce za rok při trénínku jedenkrát týdně, kolik že dáváte za jednu hodinu pro jedno dítko?
![]()
ok, tak fotbal není kroužek pro radost…teda podle tebe
nicméně to na věci nic nemění, ale děkuji za informaci…
@Keyllah píše: Více
Cože? Nějak ten tvůj příspěvek nechápu. Nemůžeš psát srozumitelně?
@Lenkochod takový to rozpočet je velice relevantní. Záleží, zda máš kluka či holku, jaké má zájmy apod.
Ja jen za kroužky a letní tábory za rok dala tak 40 až 50 tisíc za dvě děti. Kompletní obutí pro syna nyní dávám tak dvakrát do roka. Oblečení v podstatě taky, záleží jak moc se vytáhne.
@Lenkochod píše: Více
Možná jsi už na to odpovídala, ale proč si děláš takovou kalkulaci? Na me to působí jako taková rozvodová kalkulace.
A ja se upřímně přiznávám, ze se raději nesnažím spočítat, kolik me moje pubertální zlaticka stojí. Bud na to mam, nebo nemam. Každý měsíc si odkládám určitou částku z platu do obálky “deti” a z toho platím veškeré školní akce, krouzky a tábory. Na “oblečení a obutí” mám zase jinou obálku. ![]()
Hokej je hodne drahy sport, co jsem slysela. Ale rodice to pry strasne chteji, jsou tim posedli.
Ale treba takove judo vychazi mnohem lepe, ale o to neni skoro zajem. Aspon tak to mam od treneru ![]()
Ona píše naprosto srozumitelně, jen ty nerozumíš běžným věcem a větám.
@PaníBovaryová píše: Více
To víš, rodiče v každém svém klukovi vidí Pastrňáka.
Praha