Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, skrze těhotenství si píchám každý den Flexiparine 0,4 ml. Dneska jsem si všimla, že některé injekce jsou méně naplněné než ostatní (klidně je tam polovina nebo fakt jen trochu). Stalo se to někomu z vás? Nevím, zda jsou vadné nebo zda to může být skladováním, ale snažila jsem se je mít na chladnějším místě.
Fraxik se skladuje normálně při pokojové teplotě a za ty léta co s ním oracuju jsem nikdy nezaznamenala že by některé byly málo naplněné, ale stát se mohlo. Dej fotku nebo s tím dojdi do lékárny ať na to kouknou jestli se ti to nezdá…ale protože se tyhle léčiva vydatné používají hlavně primo v nemocnicích tak by si vadné šarže už hodně pravděpodobně někdo všiml a už by byla stažena… ![]()
Díky za info. Třeba se mi to zdá… teď když se na ně všechny dívám, tak vypadají cca stejně plné. Třeba byla vadná ta dnešní, jelikož mi přišlo, že tam toho bylo méně než jindy ![]()
@Vladusxx píše: Více
Mně přijde, že už Fraxipariny skoro nikde nepoužívaj a přešlo se na něco jiného, protože byly furt výpadky dodávek
@Vladusxx Někdy loni byl problém s jednou šarží, že mohla obsahovat i nenaplněné stříkačky, proběhlo to tiskem. Ale zas předpokládám, že ty by dneska už v oběhu nebyly, protože z lékárny by je stáhli už tehdy a doma je snad nikdo tak dlouho neskladuje.
@Paulax Ještě mě napadlo, že tě mohla zmást ta bublinka, co v injekcích je. ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Bublinka vím, že tam je… ale jen možná byla moc velká. Uvidím, až budu píchat zítra.
@Lama Lama Měla jsem původně Clexane, ale na kontrole vyšly zvýšené jaterní testy či co, tak mám Flexiparine, aby se vidělo, zda to dělal Clexane. Doufám, že se k němu vrátím
Flexiparine mi přijde občas dost tupý a nemá takové to automatické vytažení, když si to člověk píchne. A ty doplatky jsou také mnohem lepší.
@Lama Lama u nás se ještě nedávno jelo na fraxik v ampuli a inzulinky…predplnene jen když byly snad nějak v akci 🤭 to byl děsnej opruz když jsme jich měli večer pichat třeba 20+ K tomu inzuliny..taky v tech samych inzulinkach…🤭 Pak ale přišlo befelem že se musí používat ty predplnene…nejdřív asi co zrovna bylo více k dispozici a pak celoplošné clexane právě kvůli těm častým výpadkům asi… Ale na soc. Lůžkách to prim. Píše jak kdy…někdy den někdy ten…teď teda jsem už nějaký pátek doma na RD ale manžel měl nějaké úrazy…a taky měl jednou clexane a jednou fraxik…
@Vladusxx píše: Více
Jo. Ale celorepublikově prostě Fr. děsně ustupuje. CLexane nahrazuje Inhixa, to jsou teda uplně šmejdský injekce.