Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Phoebe, mně řekli včera, že s náma sepíší ananmnézu, jestli mám nějaké papíry z vyšetření, že si to mám vzít(genetiku,imuno atd), pak mě vyšetří,vezmou krev mně i partnerovi a on půjde na spermiogram.
Kleofášku, u vícečetných těhotenství může i vyšetření z plodovky být klamné:-(
Může se jevit OK, ale přitom dítě nemusí být zdravé.
Jedna známá měla plodovku OK a narodil se jí jeden chlapeček s downem, druhý zdravý.A taky se děti rodí o dost dřív a proto různé poruchy a postižení.
Janiecka píše:
Ahoj holky! Tak já jsem už doma jen s malým! Můj odjel zase do práce, ale než se naději bude zpátky!
S tou redukci je to děs nevím jak bych se rozhodla, celou dobu chudák se pokouší o miminko a nakonec když se to podaří tak jsou z toho hned tři a to je moc!
Reni a ty jdeš ke komu ve FN??? Kači je to super, že máš práci zpátky, bez ní to prostě nejde!
A k té místnosti pro pány: můj říká, že to tam vypadá jako dobře, ale je tam vše slyšet a to strašně prý jak někdo projde a nebo mluví, že je to děs. Já tam sním ještě nebyla , ale jak půjde na další odběr tak chce ať jdu s ním.
Jinak všem krásné ránko
Jani, já nevím, ke komu mě objednali ![]()
Neptali se ke komu chci a já je stejně ani jednoho neznám a jsou tam jen dva, tak je mi to jedno.
Já jsem ještě dnes taky doma, malý si zvykl spávat až tak do desíti, nevím,jak ho budu zítra budit do školky ![]()
Renčo, ale to přece neovlivňuje jestli jsou tam dvě děti nebo tři né? Prostě je to dané dopředu. Ale to je jedno…
Oni ti říkali do telefonu, že vám hned budou brat krev a tvůj že půjde na spermio?
Tak to mě teda neřekli. Ale abstinovat ho ani nenechám, máš totiž v tu dobu nějak ovulaci, takže se bude makat ![]()
Ahoj holky ![]()
Nám při konzultaci sepsali vše (anamnéza)předchozí CAR,jaký protokol,kolik vajíček po OPU,kolik embryjek no prostě vše.
Manža šel na spermio ale to jen tím když jsme řekli že má 3 denní abstinenci,jinak se měl objednat.Já posílala krev poštou 3DC a 21DC.Přišlo jim to v pohodě.
Pak na další návštěvě nám řekli výsledky HP a SPG.A domluva co jak dál.
Jinak Renči ta pani je štíhlá a chce ji to zredukovat na jedno,páč ty jsou jednovaječné a ty chce dát pryč.
Katka1311 píše:Kačko jak poslala krev poštou? To jde? A proč 3DC a 21DC? Neva, když bych to chtěla trochu vysvětlit?
Ahoj holky
Nám při konzultaci sepsali vše (anamnéza)předchozí CAR,jaký protokol,kolik vajíček po OPU,kolik embryjek no prostě vše.
Manža šel na spermio ale to jen tím když jsme řekli že má 3 denní abstinenci,jinak se měl objednat.Já posílala krev poštou 3DC a 21DC.Přišlo jim to v pohodě.
Pak na další návštěvě nám řekli výsledky HP a SPG.A domluva co jak dál.Jinak Renči ta pani je štíhlá a chce ji to zredukovat na jedno,páč ty jsou jednovaječné a ty chce dát pryč.
Ano, je to dané dopředu, u downa.
Ale píšu o zkreslených výsledcích plodovky.
Řekli mi i o spermiogramu:-) Nenechávej ho abstinovat, takový kanec bude mít určitě dost spermií i bez abstinence:-) A navíc se ta abstinence tam píše, takže by věděli, že to je jen denní pauza:-)
Kleofášku, tak to ho nech radši abstinovat, aby nemusel jezdit znovu.
Nebo si tam zavolej a zeptej se jich,jestli jim nebudou stačit výsledky z Prahy a má abstinovat:-)
Katka1311 píše:
Ahoj holky
Pak na další návštěvě nám řekli výsledky HP a SPG.A domluva co jak dál.Jinak Renči ta pani je štíhlá a chce ji to zredukovat na jedno,páč ty jsou jednovaječné a ty chce dát pryč.
Katko a vyšetřovali tě u první návštěvy?
Reny, my jsme se o tom s mojím bavili a prostě tam pojede znovu. Chceme naposled prubnout moji ovulku. A navíc budu po očarování od léčitele ![]()
Takže tam kdyžtak pak sjedem znova. Ale na ty Pražské výsledky se určitě zeptám. Výdyť jsou staré měsíc. Tak uvidíme.
Ale s tou krví mi to není jasné. Ve Zlíně mě vzali krev prostě jak jsem tam přišla. Vůbec po mě nechtěli, abych přišla nějaký konkrétní den cyklu ![]()
A Kačka píše, že jí to HP brali 3DC a DC, takže 2×. Proč? ![]()
Kleofášku, i ve Zlíně se bere hormonální profil 2dc.
A u OG mně brali 2,14,21 DC.
Aby viděli, jak se hormony chovají v průběhu cyklu.
Kleofasek píše:
Reny, my jsme se o tom s mojím bavili a prostě tam pojede znovu. Chceme naposled prubnout moji ovulku. A navíc budu po očarování od léčitele
Takže tam kdyžtak pak sjedem znova. Ale na ty Pražské výsledky se určitě zeptám. Výdyť jsou staré měsíc. Tak uvidíme.
Ale s tou krví mi to není jasné. Ve Zlíně mě vzali krev prostě jak jsem tam přišla. Vůbec po mě nechtěli, abych přišla nějaký konkrétní den cyklu
A Kačka píše, že jí to HP brali 3DC a DC, takže 2×. Proč?
To už tam pak může jet sám:-)Odskočí si z práce:-)
Tak mě to tak fakt ve Zlíně nebrali. Když mi brali krev na HP, tak to bylo někde uprostřed, prostě jak jsme přišli konzultovat, tak to vzali a nic víc.
A na gyndě už vůbec nic. Ale v Praze to vyšlo právě na 2DC.
Jinak dneska sem to měla dostat a ani náznak ![]()
Do Ol. s ním pak pojedu taky. Když su doma, tak možu ![]()
Kleofášku, mně fakt brali pokaždé krev 2DC, měla jsem se objednat hned jak dostanu MS na druhý nebo třetí den, kde mi taky naplánovali stimulaci ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď