Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak zítra si jedeme pro embryjko
tak doufám, že nic zlého nestane ![]()
Maki neboj - nestane se vůůůbec nic - jen dostaneš bojovníčka zpátky k sobě ![]()
jasan,co by se melo stat?pekne mu nacechrej perinku a smele do toho…
![]()
holky,napadla me jedna vec…jak se pocita pripadne tehotestvi po dlouhem protokolu?od posledni menzes?to asi ne,ze?kdyz tam byl ten prechod…
Tak nad tím jsem ještě neuvažovala
no když se zadaří tak si to budu jen tak pro sebe počítat od OPU-to se přece vajo spojilo se spermijkama ne?No a pak se to stejně bude měnit podle UZV
Ahojky,také již pár měsíců navštěvujeme FN Olomouc.Je to celkem fajn. V.
A ke komu chodíte?Doktorka Michnová je fajn.Mám z ní dobrý pocit.
Ahoj Val, nás má na starosti dr. Michnová, ale vlastně jsem byla několikrát i u dr. Dostála.
A v jaké fázi se nacházíte?
ahoj holky ![]()
Sisi, to je super, na zitra hodne stesti, to uz bude embryjko blastocysta?
Papco, tobe zitra hodne stesti na OPU.
Jinak tady jsem nasla info, jak se pocita tehotenstvi po IVF:
Při otěhotnění přirozenou cestou není většinou znám den otěhotnění, neboť ovulace mohou být nepravidelné v rozmezí i více jak týdne. Porodníci tedy počítají těhotenství od prvního dne poslední menstruace a trvá 40 týdnů /+-14 dní/.
Při otěhotnění pomocí IVF léčby je přesně znám den přenosu embrya do dělohy. Dle „porodnické matematiky“ tedy v den transferu začíná 3. týden těhotenství. Pozitivní test je pak v 5. týdnu a ultrazvuk v 7. týdnu.
Termín porodu takto vzniklého těhotenství lze jednoduše vypočítat tak, že se k datu ET připočítá 38 týdnů, nebo od data ET odečíst dva týdny a připočítat 40 týdnů.
Termín porodu je však matematika. Biologická zralost těhotenství a začátek porodu bývá zcela individuální a proto se za termínové těhotenství považuje období od 38. do 42. týdne.
papa M.
Maky tak tajně si to přeju aby bylo blastocysta,hlavně ale ať se aspoň nějak vyvíjí, když se chytne v bříšku tak to pak dožene.
Holky když to zítra dobře dopadne tak se tu asi pár dnů neukážu, ale hned jak budu mít příležitost tak sem juknu ![]()
Papčo na zítra hodně štěstí ať ti vezmou kvalitní vajucha
a kdoví třeba se zítra potkáme ![]()
Maki držím palečky ať je všechno vpořádku a nenapínej nás dlouho ![]()
ahoj holky,vcera jsem se tu uz nedostala,hlavne Marketce na zitra hodne stesticka.....
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.