FN Olomouc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
2.11.11 20:23

A odkud jezdíš? Já strašně nerada řídím, jsem hroznej stresmen, takže se radši nechám vozit :mrgreen:
Strsim, křestním jménem jsi Simona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
2.11.11 20:42

Loučím se a padám do pelechu :mavam: :mavam: :mavam:
Dobrou noc všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
2.11.11 20:44

tak to já řídím strašně ráda - miluju jízdu autem… třeba když jsem jezdívala pracovně Regensburg tak to bylo super… cestu tam jsem spala - řídil táta a cestu zpět jsem jela já :dance: a táta spal. Jezdím z Kroměříže - takže část po dálnici část po okreskách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
2.11.11 20:44

Dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
2.11.11 20:45

jinak jsem Simona - STRSIM je zkratka jména a místa kam se budeme s manžílkem a miminkama snad už příští léto stěhovat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
3.11.11 07:36

Dobré ráno dámy :mavam:

Maki mám dotaz: Ty jsi měla ten fraxiparine pročpak? Mě řekl obvoďák že to mám kvůlu něčemo MRHcosi homocosi - omlouvám se ale přesně si to nepamatuju…
Mylíš že to taky budu muset příp. píchat i když budu těhu?
Už teď mi začíná bříško hrát všema barvama - od fialové až po světle žlutou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
3.11.11 20:49

Ahoj holky, teda vyste toho nakecaly :cert: :mrgreen:
Simi já mám nějaký druh trombofilie, ale vůbec netuším co. Dostál mi na to řekl ať si to najdu v odborné literatuře-zkoušela jsem to, ale je to tak složité, že jsu z toho jelen. Chcu se na to zeptat teď v poradně :think: Nemyslel ten tvůj doktor MTHFR mutace? To bys asi určitě píchala a možná aj dýl než 3 měsíce :think: No moc jsem ti neporadila, ale fáákt jsem se snažila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
3.11.11 20:55

už jsem to Maki našla
MTHFR homozygot
:jazyk: :jazyk: :jazyk: to zní jako bych byla z jiné planety :mrgreen: takový malý velký vetřelec :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
3.11.11 20:57

a tohle jsem o tom našla na netu
http://genetika.wz.cz/forum/read.php?…

takže další jobovka

ale mě dnes nikdo nenasere :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
3.11.11 21:06

jo maki a ještě jsem našla tohle:

*Ahojky holky. Jsem gynekoložka, tak se pokusím nějak stručně odpovědět. Tyto všechny mutace znamenají tzv. trombofilní stav, t.j. že vaše tělo je více náchylné udělat někde v oběhovém systému krevní sraženinu. V těhu to znamená i v placentě a pupečníku. Tvůj (zakladatelko) Dr. má pravdu, že to má asi 10% populace a v podstatě se to teď zjišťuje u více maminek, ne proto, že by to mělo více lidí, ale proto, že se dělají různé testy při neplodnosti, opakovaných potratech a pod. Kolik žen, co otěhotněli normánlě, bez problémů má tuto mutaci nikdo neví.

V těhu to může znamenat určité riziko, ale právě proto chodíte na hematologii, kde provádí v průběhu celého těhu odběry, které by mohli odhalit, že se něco dějě. Tromboza pupečníku je velmi ojedinělá, proto bych se s tím nestresovala, to by jsme se museli bát úplně všeho. V průběhu porodu je vhodné podat Fraxiparine, ale i to jenom v určitých případech. Co hrozí spíš je preeklampsie, nebo vysoký tlak, ale zase proto chodíme do poraden, aby se vše odhalilo.

Takže buďte hlavně v klidu, pokud se hematolog rozhodne, léčbu můžete začít kdykoliv v průběhu těhu.

Daleko horší je, když žena kouří, než když má tuto mutaci, protože kouřením vlastně zabíjí placentu. A kouří určitě víc mamin, než má tuto mutaci.

Držím všem palce.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
3.11.11 21:12

Simi já si také myslím, že je to ok, když se o tom ví a je prevence. Radši si budu píchat, když to pomůže. Ale teď jak jsem měla rozředěnou krev a sekla mě kočka no to bylo krve jak z malé krávy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
3.11.11 21:13

Ahoj holky :mavam:
Simi a to ti zjistili jak? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
3.11.11 21:17

Katy tohle se myslím zjišťuje při té genetice (jsem si dovolila odpovědět za Simču, ale jí to možná zjistili jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
3.11.11 21:31

Marketko ty si nejlepší :palec: všude mi podáváš info :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
3.11.11 21:32

To je přehled cooo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.