Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Simi ![]()
Já to samé, v úterý UTZ a krev a ve čtvrtek OPU
Čoveče, napsala ti to nějak divně, napočítala jsem 8 ![]()
Já mám na jedné straně 15×10mm 2× a 18×11mm. Na druhé straně mám jen 13×10mm.
Simi, doplácela jsi už něco za léky?
Michnová byla dneska strašně fajn, že?
Ale nevím proč tam máš 11×10 3× ???
Buď se spletly jak ti to zapisovaly nebo jich máš tolik?
![]()
Ty jo ten dlouhý protokol je fakt na dlouho ![]()
Kači, teď budu vypadat jak nevzdělanec, ale co se tou laparkou a hysteroskopií zjistí? S těmito zákroky nemám vůbec zkušenosti.
Simi,taky jsem napocitala 8 ![]()
a myslim,ze to je rozmer..10×11 a 3ks
holky,vam se to blizi,to budou krasny darecky pod stromeckem ![]()
ostatni zdravím,Kači,myslim na tebe a držim palecky…třeba se tam zase sejdem…nekdy
Laparka je jestli mám v pořádku vejcovody a nemám endometriozu,což je obvyklý nález ![]()
Hysteroskopie je že jestli mám v pořádku dělohu a není tam žádný zánět nebo volná tekutina která by bránila embryjku se uchytit.Asi tak.
papča píše:
Simi,taky jsem napocitala 8
a myslim,ze to je rozmer..10×11 a 3ksholky,vam se to blizi,to budou krasny darecky pod stromeckem
ostatni zdravím,Kači,myslim na tebe a držim palecky…třeba se tam zase sejdem…nekdy
Aha, děkuju, hned jsem chytřejší. A ještě, to ti budou dělat všechno naráz, nebo půjdeš na dva zákroky? Hlavně ať máš všechno O.K. ![]()
Mě to udělají vše najednou.Laparo je přes bříško a hystero je přes pochvu.
Jani neboj - určitě to jsou ty 4 kvalitní vajucha - neboj… a víš jak - mě minule nenašla na jedné straně nic a jak je vidět tak už minule tam muselo něco být jen to neviděla.
Ale jinak musím souhlasit - byla dnes super. Jak mi popletly ty záznamy (pro ostatní: spletly si jména a moje výsledky zapisovali jinam, až při tom když jsem řekla o M/T se zarazily) tak to bylo takové jakoby nervozni z jejich strany - ujišťovaly se že mají všechno opravené… pak jsem tam zůstala chvilku s michnovou sama a kecaly jsme. Tak jsem jí říkala, že si ze mě manža dělá srandu, že jsem jak nadprůměrný feťák - tak na to mi řekla, že ví o čem mluvím… takže je otázka jestli to bylo IUI nebo IVF v jejím případě.
Jinak potřebuju ještě 225 jednotek gonalu - dnes mi vytáhla dávku z toho co mi zbylo z pera, na zítra mám ještě půl pera. Takže mi předepsala 3 pera po 75 jednotkách - jedno na pojišťovnu a 2 jsem si doplatila - 1.600 Kč.
jo a ještě jsem dostala pochvalu za sliznici - krááásná 12mm ![]()
a ještě jsem se jí ptala na ten frexiparine - říkala že je to fakt v poho jen pro jistotu a pokud nám to vyjde tak budu píchat do 8 tt - jsem jí říkala že brzo budu mít půlku těla modrou - tak prý můžu píchat i do boku a do stehna…
Simi, je super, že se ti to tak nádherně rozjelo!!!!
Mě právě zaráží, že mi vůbec nezvýšila dávky, pořád si píchám těch 150 jednotek. Třeba kdyby mi to zvedla, tak by se mi to taky rozjelo, sice bych doplácela, ale čert to vem. No uvidíme, nějak bylo, nějak bude ![]()
Já jsem dneska nenápadně sondovala, jestli už má bříško, ale nejde zatím nic vidět.
A ta sestřička, co tam dneska byla, tu mám nejradši, je hrozně milá. Ony tam jsou všechny strašně fajn, ale tahle fakt úžasná. ![]()
Jani já fakt mám pocit, že jsem tam zatím nepoznala žádnou „blbou“ sestru. Všechny zatím byly v pohodě. Jen taková ta starší paní co sedí u toho stolu za těma dveřma co na ně zvoníš je taková „divná“ ![]()
Ale očividně tyhle dvě (michnová se sestrou) jsou podle mě kamarádky i v civilu - působilo to tak na mě.
Vanilko já taky píchala 150j ale jen Fostimonu a jen 8 dní a měla jsem 4 folíky.
Jj Simi sliznici mi chválila taky ![]()
Simi, přesně, taky to na mě tak působilo. Ale hned se člověk cítí líp, když je tam taková přátelská atmosféra ![]()
Michnová se mě dneska ptala, jestli jsem tam spokojená a jestli už je lepší to čekání na chodbě
Je fakt, že se to o dost zlepšilo ![]()
Kači, takže teď zákrok a potom konzultace, co bude dál? Snad ti rozjedou co nejdřív další pokus. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.