Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci znát váš názor. Syn známé měl rýmu, ale šel s tím na fotbalovy trénink. Z něho poté prý přišel domů a že mu je hůř, tak jestli ho pry necha mamka dalsi den doma, aby nemusel do skoly…ta ho tedy nechala 2 dny doma, protože je nemocný. Pote mel horsi rymu, kasel a kychani. Dneska mu kupovali leky, ale zejtra jedou v pohodě na zápas (venkovni). Prijde vam to normalni?? Uz me to vypravela vicekrat, takze to rozhodne neni poprve. Jejimu synovi je 15 let. ![]()
@Nikolka135 bylo by mi to úplně jedno, co si jak kdo dělá se svým dítětem
@Nikolka135 píše:
Ahoj, chci znát váš názor. Syn známé měl rýmu, ale šel s tím na fotbalovy trénink. Z něho poté prý přišel domů a že mu je hůř, tak jestli ho pry necha mamka dalsi den doma, aby nemusel do skoly…ta ho tedy nechala 2 dny doma, protože je nemocný. Pote mel horsi rymu, kasel a kychani. Dneska mu kupovali leky, ale zejtra jedou v pohodě na zápas (venkovni). Prijde vam to normalni?? Uz me to vypravela vicekrat, takze to rozhodne neni poprve. Jejimu synovi je 15 let.
Tak oni jsou rodiče a normální jim to přijde… školu dožene, ale jestli z něj chtějí mít Rosického, tak neúčast na fotbale by mu mohla uškodit…
A proc to resis? Treba doufaji, ze z neho bude dalsi Ronaldo nebo kdo (fotbalu nerozumim, snad jsem trefila spravne jmeno
), tak k cemu skola ![]()
Jejich dite, jejich zodpovednost.
Oni jsou rodiče ale spíš než dávání přednosti fotbalu před školou by mi jako rodiči vadilo nechávat sportovat nemocné dítě. To se mu může do budoucna vymstít.
Kluk má 15 let, to není už malý usoplený děcko, tudíž si snad dokáže říct
@Nikolka135 já si o tom myslím, že doufám, že nemám nějakou podobnou známou, jako jsi ty, aby mi kvůli takové hovadině řešila na netu
Je to 15 letý klacek, jde o prdlajs.
Nejspíš se nestane vůbec nic. Vybodni se na to a mysli si něco o pudeli nebo si jdi koupit něco pěkného na sebe, to ti udělá radost. ![]()
Zavidis, ze nemas rymu a musis chodit do skoly? Zitra je vikend.
@Nikolka135 15 let, to je v devítce, ne? třídní u starší holky říkala, že ve druhém pololetí se děcka už mění ve středoškoláky - do školy dochází akorát ve středu. po přijímačkách je to pak prý ještě horší
jinak třeba já minulý týden holku omluvila na den ze školy, protože v ZOO měli kroužek pro děti, na který ona chtěla a bohužel, prázdninami se tak úplně netrefila. v letošním školním roce to není její první zameškání kvůli jejímu koníčku a bude-li mít štěstí, tak ještě zamešká. a jo, taky před jednou z těch akcí zůstala doma, protože se necítila dobře a měla obavy, aby se ve škole nedorazila. vzhledem k tomu, že holka ve škole nemá problémy, tak já s tím taky problém nemám. samozřejmě, její třídní učitel ví, proč není ve škole, vždy se ho předem zeptám, zda mu uvolnění nevadí.
@Nikolka135 píše: …ta ho tedy nechala 2 dny doma, protože je nemocný. Pote mel horsi rymu, kasel a kychani. Dneska mu kupovali leky, ale zejtra jedou v pohodě na zápas (venkovni). Prijde vam to normalni?? .. Jejimu synovi je 15 let…
Několik rovin- 2 dny doma ze školy, ale fotbal ano- naznačuje, že to s tou školou nebude tak žhavé.
Mě přijít na trénink hráč, který smrká a kašle kolem sebe, tak ho pošlu domů (jsem trenér u 14 a 15 letých fotbalistů).
Nechat zatěžovat nemocného člověka - nemusí to být jen rýma- není rozumné. Takže já na rozdíl od přítomných bych to řešil za ty rodiče. Žádný trénink, žádný zápas. Nepotřebuju, aby to ještě navíc chytlo dalších X hráčů.
@Nikolka135 píše:
Ahoj, chci znát váš názor. Syn známé měl rýmu, ale šel s tím na fotbalovy trénink. Z něho poté prý přišel domů a že mu je hůř, tak jestli ho pry necha mamka dalsi den doma, aby nemusel do skoly…ta ho tedy nechala 2 dny doma, protože je nemocný. Pote mel horsi rymu, kasel a kychani. Dneska mu kupovali leky, ale zejtra jedou v pohodě na zápas (venkovni). Prijde vam to normalni?? Uz me to vypravela vicekrat, takze to rozhodne neni poprve. Jejimu synovi je 15 let.
Sama bych tohle synovi nedělala, ale kamarádce bych to nevyčítala, je to její věc.
@Nikolka135 Ano, myslím, že je to v pořádku. Fotbal je důležitější než škola ![]()