Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lila7 No pane jo, ta endoška je pěkná mrcha. U mě ji podchytili včas. Od operace (před 6 lety) beru tabletky Hlívy ústřičné s rakytníkem a echinaceou 1800 a mám od ní klid (nerozšiřuje se a nebolí). Je to od GS, beru 1 tbl. denně. Podporuje to výrazně imunitu a tělo zvládá endometriózu z velké části likvidovat samo. Zkus ji. Nestojí to moc peněz, je to malá tabletka, dobře se polyká a po houbách to nechutná. ![]()
@Lila7 ahojky, téda, po přečtení tvé zprávy mě úplně zatrnulo, máš toho hodně za sebou
, snad už Ti vše v bříšku vyřešili, teď se zrelaxuješ s námi v lázních a potom se ten nejočekávanější výsledek dostaví, a to u nás všech holky, které o to usilujeme
. Taky mi při laparce chtěli řešit endošku u střeva, prý by to byla dlouhá operace, právě s tím vývodem atd., odmítla jsem to a žiju s tím bez problému dál, řekla jsem si, že to budu řešit, až mě to bude nějak obtěžovat. Opatruj se ![]()
Holky, co jste už v lázních byly - mám hotel Adler, takže po hotelu se budu pohybovat v papučích ne? Potřebuji tam botasky? Normálně v nich nechodím, tak jestli jsou potřeba na nějaké cvičení, do tělocvičny?
@barevnakvetinka no endoska je mrcha zakerna bohuzel, moc dekuju za tip
urcite ry prasky taky zkusim, ja si ted po ty operaci koupila wobenzym ale flakam uzivani teda musim se polepsit
@sofka34 moc dekuju za podporu
no ja prave nemela na vyber, protoze mi ta endoska zuzila deset centimetru streva a doktor rekl, ze by se mi mohlo ucpat nebo rovnou prasknout, ale to vis ze sem se toho bala jak cert krize, nastesti to teda zvladli bez vyvodu, ze to zase sesili dohromady, jen teda tentokrat museli udelat klasickej rez, ne laparkou a jeste pri ty operaci zjistili ze mam zasazenej i mocovod nebo co a pry kdyby to neopravili ze bych do dvou let prisla o ledvinu, no hnus, tak jsem jako bonus vyfasovala ten stent do mocovodu
nastesti jen docasne
Lila7: to je hrozné co sis už prožila, ta endoška je opravdu zákeřná a bohužel s ní musí spousta lidí žít a tiše proživat ty bolesti. Vím o čem mluvím, protože endošku mám taky, operace před 6ti lety (napadnuty střeva, děloha a močák) a od té doby se snažíme o mimi a zatím nic, jsem bezdětná a 31 let. Ty bolesti, které během svých dnů prožívám, jsou až k nevydržení. Kdyby mi něco pomohlo, aby to skončilo, tak bych byla neskutečně šťastná. Snad nám všem, co chtějí miminka lázně pomohou ![]()
@holoubatko tak to si taky teda uzivas, ta endoska je fakt priserna, ja budu ted pul roku na Vissane, tak nastesti bolesti ted nemam od endosky, ale jinak ti naprosto rozumim, protoze ty bolesti jsou fakt nesnesitelny, kdo to nezazije ten to snad ani nemuze pochopit, ja si ted ale pro zmenu uzivala bolesti levyho boku a horecky, neb se mi posunul ten stent a nez na to doktori konecne prisli a vymenili mi ho ted v utery, tak na me koukali ze si pomalu vymejslim a furt me z urologie chteli posilat na gyndu, no lekarska pece desna docela
@Lila7
sice jsem si užila svoje, ale pořád si říkám, že nejsem natom ještě tak špatně, že se to dá řešit a to je skvěléA s doktory mám taky své zkušenosti. Než jsem šla na operaci, tak mi doktoři moc nevěřili, mysleli si, že mám zánět močáku a přitom nato netrpím. Ať pak jak už šlo na ultrazvuku něco vidět, tak to začali řešit, takže asi 3 roky bolesti než semnou něco začli dělat.
Dnes mi volali z pojištovny a schválili mi lázně, ale ne ty na které jsem čekala, ale úplně jiné Jeseník a Karlovy vary. Zarazilo mě to protože jsem netušila, že s gyne problémy se léči i tam. Pak jsem na netu objevila indikaci, kterou mi doktor napsal a to je na duševní poruchy - psychoza. No já v šoku a zároveň záchvat smíchu, co to má jako být
Zjistila jsem, že se pak doktor překlepl v římských číslech, takže místo XI/1 mi napsal IX/1. No sranda, takže si ještě počkám než dostanu ty pravé lázně
Už se vám to některé stalo?
@holoubatko To je vidět, jak ti revizáci pracují, tenhle konkrétně myslel kolenem a ne hlavou. Dáš podklady k neplodnosti a pošle tě léčit psychózu. Jako vtip dobrý, ale vem si, že bys do těch lázní fakt nastoupila… ![]()
@Lila7 uplne me mrazi kdyz si ctu tvoji diagnozu. Ja jsem mela komplikace po porodu, zapomenuty kus placenty, mela jsem obrovske bolesti, ale hned to neodhalili. Potom revize, resekce delohy a od toho komplet infekce vsude. Nasledne z toho dal adnextumor. To vse 2 mesice po porodu, taky jsem rozrizla pres cely bricho. Díky srůstům po infekci me museli pak akutne znovu operovat pro nepruchodnost strev, ale to byla operace na 4 hodiny. Operaterka rekla, ze jeste nevidela za 20 let bricho v takovem stavu. No hnus kdyz si clovek vezme, ze jen diky tomu, ze se po porodu nedelaji ultrazvuky ![]()
Holky, jak se projevuje endometrioza, boli vas cele bricho, nebo jen spodek? Mam kamaradku, ktera si porad stezuje na bolest bricha, ale nemuzou ji na nic prijit.
@sofka34 píše:
Holky, co jste už v lázních byly - mám hotel Adler, takže po hotelu se budu pohybovat v papučích ne? Potřebuji tam botasky? Normálně v nich nechodím, tak jestli jsou potřeba na nějaké cvičení, do tělocvičny?
Po hotelu se pohybujes v papucich. Botasky jsou dobré na túry. Na cvičení jsi většinou naboso.
@Drbna777 Ahoj, a na jaké procedury se chodí mimo hotel Adler (v případě gynekologické léčby)? Díky.
Na jógu a hlavně plynovou koupel. Ta je pro všechny na stejném místě.
Holky, ještě taková otázečka, když tam přijedeme, tak jdeme na nějakou gynekologickou prohlídku?