Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@uf-ounek a špinilas taky po tom fraxiparinu? já v žádném těhu nepšinila a jak dopady a u tohodle špiním semtam..prý to může být tim fraxiparinem..ale vždycky z toho mám šílené infarktové stavy..
jiank beru taky fraxiparine tu 0,4,pak utroš, predison ascorutin a ještě femibion na doporučení.. jéé takhle daleko no to se vážně krásě poslouchá, držím moc pěstí.. ![]()
@miska.gra - no ja po vysazeni uz nespinila. Jsem uz v devatenactem tydnu.
Jééé Kačí tak to moc gratuluju to už teď bude dobrý na stoprdo..
a našli ti nějakou jinou příčinu potrácení? nebo jen tohle?
@miska.gra ahoj Miško, ničeho se neboj. Jsem přesvědčená, že se nic nemůže stát. Já si tedy budu píchat až do konce i v šestinedělí, ale já mám MTHFR homozygot a měla jsem vyšší homocystein ( nevím jestli jsi viděla někdy svoje výsledky ). Na tom celkem záleží, protože když je zvýšený, tak právě může docházet k vyšší srážlivosti krve - proto se pak musí ředit. Někdy stačí brát preventivně B 12, ale v těhotenství to určitě nestačí. Takže MTHFR sama o sobě problém není, má jí určitě 30% ( možná víc ) populace a nepřijde se na to. Po potratech a zjištění této mutace by se měla hladina stanovit a dle toho ředit. Jinak Tvoje hematoložka to má na háku, já bych změnila dr. pokud máš možnost
Budeš chodit na nějaké kontroly na tu hematologii do konce těhotenství? To by byla potřeba. MIMOCHODEM MOC GRATULUJI! Za chvilku končíš I. trimestr, úžasný!!! ![]()
JJ metřík mi ukazuje nějak divně dle ms a utz už jsme 12tt a metřík ukazuje jen 10+6.. no právě jsem se jí na to ptala a ona mi řekla že zbytek těhu není nutné chodit na krev tak mě to celkem překvapilo a zarazilo! svévýsledkyneznám, jen na první zprávě je P-anti Xa/LMWH 0,24 a to jsem brala 0,3a u toho mám napsano prevence je hraničně učinná, pak mi to teda po tomto zvedla na fraxiparin 0,4 a teď už byl výsledek 0,45 a je tu napsáno že prevence je učinná… Nu a potom na konci zprávy je napsáno -předána do rukou praktického gyn, pravidelné kontroly plodu a placenty v min. měsíčních intervalech, při podezření na IUGR kontrola na našem pracovišti..
@miska.gra hm..divný. Kontroly mě být měly asi, ale zas tak tomu nerozumím
Každopádně se neboj, vše bude v klidu. Podívej se na mě, já si to prožila 3× ten nezdar a konečně si těhotenství užívám. Držím ti palce ![]()
Jj věřím když víš čím to bylo a máš prevenci..já si to nějak ještě užívat neumím, pořád se celkem bojím..
@miska.gra no jenže třetí potrat byl až po tom, co jsem všechno brala,..psychika dělá svoje ![]()
Pokud je jednou heparin indikován, tak se má podávat po celou dobu těhotenství. V tvém případě je ale ta indikace vachrlatá. MTHFR se již nepovažuje za rizikový faktor pro zvýšenou srážlivost krve. Nějakou formu MTHFR mutace má 75% populace.
@miska.gra taky beru femibion. Mě taky nikdo kontroly nedělají, řekli mi že tuhle mutaci má hodně procent populace, že se nekontroluje. Jinak u miniheparinů se nemusíš bát, že by si byla moc naředěná. Užívej si těhotenství a nemysli na to
@miska.gra píše:
@PoHy jj mám to stejné jako ty a taky mi řekli hnedle jak najdu na testu //P tak volat a hned fraxiparin.. tk zatím píchám a vše v pořádku.. možná se ješt zkusím někde poptat na jiné hematologii..
Misko, zkusila bych vzít vysledky krve a zeptala se i jinde… Ja picham 0,3 ale to je pry i podle hmotnosti..
Ja jsem mela komplikovany i otehotneni, tak te nechci zbytecne stresovat,… Ale pro svůj klid bych to konzultovala i jinde…
Držím palce ![]()