Fraxiparin jen v 1. trimestru - trochu se bojím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
15.7.13 14:46

@uf-ounek a špinilas taky po tom fraxiparinu? já v žádném těhu nepšinila a jak dopady a u tohodle špiním semtam..prý to může být tim fraxiparinem..ale vždycky z toho mám šílené infarktové stavy.. :jazyk: :zed: jiank beru taky fraxiparine tu 0,4,pak utroš, predison ascorutin a ještě femibion na doporučení.. jéé takhle daleko no to se vážně krásě poslouchá, držím moc pěstí.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
15.7.13 15:09

@miska.gra - no ja po vysazeni uz nespinila. Jsem uz v devatenactem tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.7.13 15:17

Jééé Kačí tak to moc gratuluju to už teď bude dobrý na stoprdo.. :andel: a našli ti nějakou jinou příčinu potrácení? nebo jen tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
15.7.13 15:25

@miska.gra ahoj Miško, ničeho se neboj. Jsem přesvědčená, že se nic nemůže stát. Já si tedy budu píchat až do konce i v šestinedělí, ale já mám MTHFR homozygot a měla jsem vyšší homocystein ( nevím jestli jsi viděla někdy svoje výsledky ). Na tom celkem záleží, protože když je zvýšený, tak právě může docházet k vyšší srážlivosti krve - proto se pak musí ředit. Někdy stačí brát preventivně B 12, ale v těhotenství to určitě nestačí. Takže MTHFR sama o sobě problém není, má jí určitě 30% ( možná víc ) populace a nepřijde se na to. Po potratech a zjištění této mutace by se měla hladina stanovit a dle toho ředit. Jinak Tvoje hematoložka to má na háku, já bych změnila dr. pokud máš možnost :zed: Budeš chodit na nějaké kontroly na tu hematologii do konce těhotenství? To by byla potřeba. MIMOCHODEM MOC GRATULUJI! Za chvilku končíš I. trimestr, úžasný!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.7.13 15:33

JJ metřík mi ukazuje nějak divně dle ms a utz už jsme 12tt a metřík ukazuje jen 10+6.. no právě jsem se jí na to ptala a ona mi řekla že zbytek těhu není nutné chodit na krev tak mě to celkem překvapilo a zarazilo! svévýsledkyneznám, jen na první zprávě je P-anti Xa/LMWH 0,24 a to jsem brala 0,3a u toho mám napsano prevence je hraničně učinná, pak mi to teda po tomto zvedla na fraxiparin 0,4 a teď už byl výsledek 0,45 a je tu napsáno že prevence je učinná… Nu a potom na konci zprávy je napsáno -předána do rukou praktického gyn, pravidelné kontroly plodu a placenty v min. měsíčních intervalech, při podezření na IUGR kontrola na našem pracovišti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
15.7.13 15:36

@miska.gra hm..divný. Kontroly mě být měly asi, ale zas tak tomu nerozumím :nevim: Každopádně se neboj, vše bude v klidu. Podívej se na mě, já si to prožila 3× ten nezdar a konečně si těhotenství užívám. Držím ti palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.7.13 15:40

Jj věřím když víš čím to bylo a máš prevenci..já si to nějak ještě užívat neumím, pořád se celkem bojím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
15.7.13 15:47

@miska.gra no jenže třetí potrat byl až po tom, co jsem všechno brala,..psychika dělá svoje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
15.7.13 16:02

Pokud je jednou heparin indikován, tak se má podávat po celou dobu těhotenství. V tvém případě je ale ta indikace vachrlatá. MTHFR se již nepovažuje za rizikový faktor pro zvýšenou srážlivost krve. Nějakou formu MTHFR mutace má 75% populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
15.7.13 17:40

@miska.gra taky beru femibion. Mě taky nikdo kontroly nedělají, řekli mi že tuhle mutaci má hodně procent populace, že se nekontroluje. Jinak u miniheparinů se nemusíš bát, že by si byla moc naředěná. Užívej si těhotenství a nemysli na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.7.13 20:09
@miska.gra píše:
@PoHy jj mám to stejné jako ty a taky mi řekli hnedle jak najdu na testu //P tak volat a hned fraxiparin.. tk zatím píchám a vše v pořádku.. možná se ješt zkusím někde poptat na jiné hematologii..

Misko, zkusila bych vzít vysledky krve a zeptala se i jinde… Ja picham 0,3 ale to je pry i podle hmotnosti..
Ja jsem mela komplikovany i otehotneni, tak te nechci zbytecne stresovat,… Ale pro svůj klid bych to konzultovala i jinde…
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky