Frejkova peřinka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
7.5.14 23:04

@housenka007 tak to by mě rozsekalo. A řekl, proč dává třmínky, když předtím to viděl jen na široké balení???
Tučnačka držím pěsti. Uteče to jako voda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
7.5.14 23:06

@Tearstief děkuji, už ve středu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.14 23:08

Díki moc. No v Ostravě na kyčlích to je fofr takže skoro nemám čas se na nic zeptat.. ukazoval mi to na tom sonu a jedna (asi) kyčelní hlavice měla horší (jiný) tvar.. tak říkal že prý třmínky na dva měsíce dokud to není zavápněné a dá se s tím něco dělat.. řeč doktora 2b. Tak teď jsme v polovině. Jen škoda že do poloviny obleční se s těma žabíma nožkama nevejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
7.5.14 23:18

Ahoj,

nedá mi to a musím se taky přidat. už si přesně nepamatuju detaily, ale bylo to něco jako píše hodně z vás. na kontrole v porodnici ortoped řekl OK, v pořádku. a to jsem se vyloženě ptala, jestli mám dávat široké balení a on že NE. na kontrole o měsíc později, že je to průšvih, okamžitě dečku. při jedné kontrole to bylo dobré, zlepšilo se to, při další zase nic, pokračujte v nošení. po nějakých týdnech jsme se dopracovaly až k třmínkům. nejvíc mě štval přístup toho doktora, vypadalo to, jako když neví. jednou tvrdil to a pak zas to. jsem rozhodnutá to s druhým dítkem udělat jinak - eventuálně vyhledat jiného dr. jo a navíc byl protivnej a jmenoval se Česák :cert: :cert: :cert:

jinak co se týče vývoje, byla Týna Ok, dokonce bych řekla, že ji ty třmínky pomohly v lezení :) a ač vypadaly hůř, byly lepší než dečka - nepotila se a mohla se víc pohybovat. naučila se v tom i sedět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.14 23:26

Výhoda u nás třmínků teda je že malá víc přibývá na váze protože se tolik nehýbe což nám nevadí protože její váha šla jen pomalu nahoru :-) Každopádně bych vyzkoušela i jiného doktora. Mojí sestře jeden lékař okamžitě dal třmínky, tak pak šla ještě k jinému lékaři ( k tomu který nám ty třmínky dal) a ten řekl že to má ok a nic mu dávat nedá. Na kontrolo u toho prvního jí lékař řekl,,no vidíte jak se to s těmi třmínky spravilo,,… a přitom vůbec nic nenosili.. Takže tak asi. Uvažuju že pokud nám ty třmínky nechá i přes ty dva měsíce tak zajdu ještě na konzultaci jinam..ale to jen pro sichr.
Ten lékař byl z Ostravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
8.5.14 10:29

Ono je to tak, že každé dítě má ty kyčle nezralé, ale časem se to má samo zlepšovat. Pokud se to nezlepšuje, nebo se to mění jen pomalu, je potřeba tomu trochu pomoci abdukční pomůckou. Takže v porodnici může mít mimčo naprosto standardně „špatné“ neboli nezralé kyčle, jako každé jiné zdravé mimčo. Ale po čase se to třeba vůbec nelepší a nebo jen velmi pomalu. Jiným dětem se naopak ty kyčle vyvíjejí správně. Takže ten postup, který tady někteří z vás popisují (a nadávají na něj), nemusí být špatný ani nelogický. Prostě nejdříve je to odpovídající věku, jenže při další kontrole zjistí, že se to oproti předchozí kontrole třeba vůbec nezměnilo, tím pádem se musí přitvrdit. Jednou třeba stačí široké balení, protože to zaostávání proti normálnímu vývoji není tak velké, ale při další kontrole může doktor klidně zjistit, že se to nijak nehnulo, takže dá prostě něco horšího. Je normální, že mimčo, které začíná jen papírovou plenou, se může časem propracovat až k třmínkům. Bohužel. Proto je těch kontrol víc. Jinak by stačila jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
14.5.14 11:54

:dance: :dance: :dance: jsme bez dečky :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.5.14 12:20

Gratuluju :palec: A široké balení vám nechali? Nebo jen papírová plenka? Tak to je super, měli jste opravdu štěstí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
14.5.14 12:33

@Pajanka jen cvičení a papírovou plenku :-) jsem fakt moc ráda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.5.14 19:30

@Tučňačka20 tak super a přejem už jen pohodičku. Mi máe kontrolu za 14 dní, tak snad už nás vyřadí z evidence :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
18.5.14 19:39

@Tearstief Držím palce aby to vyšlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VkV
9
26.5.14 14:31

Ahoj
nám v porodnici zjistili vykloubené kyčle a hned nás převezli na dětské odd. a malé nasadili trakce na 6 týdnů. :( Už nám chybí jen 2 :) a tak jsem se ptala ortopeda co bude následovat potom, když při kontrole u převazu říkal, že už to drží a nevyskakují. Odpověděl mi, že to záleží podle sona, ale že to vidí na peřinku nebo třmínky. Tak jsem se chtěla zeptat, co je pro „horší výsledek“ a co se dává „jen na dochycení“? Říkal ještě, že na sádru to nevidí, to by výsledek musel být hodně špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
26.5.14 14:36

Pro lepší nález peřinka, pro horší jsou třmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VkV
9
26.5.14 14:41

Děkuji moc :-) Myslela jsem si, že to bude naopak.. ale tak uvidíme co nakonec dostaneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.5.14 15:16

@VkV
ahoj, třmínky se dávají v tom horším případě, peřinka v lepším.
My měli „jen“ peřinku.
Ono to vypadá hrozivě, ale ve výsledku to neseme hůř my rodiče:) Děti si zvyknou.. Teď v tom teple jsou možná snesitelnější třmínky, syn měl peřinku vloni v létě a měl pořád úplně mokrý záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí