Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá dostala na kontrole kyčlí v 6 týdnech frejkovu peřinku, nález - tupá střecha, hraniční beta. Dost mě to zaskočilo, tak jsem se zapomněla zeptat na pár věcí. Pokud bude potřeba, tak si tam zavolám, ale třeba někdo bude vědět…
Doma jsem používala látkové plenky, zatím jen čč na novosklad, popř. kalhotovky, teď by se měly používat jen papírovky nebo můžeme látkovat dál?
Malá byla zvyklá někdy spávat na břiše, buď sama v postýlce nebo ležela mě na hrudi - já jsem ležela, teď už bych ji tak pokládat asi neměla že…?
Jak kojíte miminko s peřinkou? V jaké poloze?
Kdo měl podobný nález, jak dlouho jste peřinku měli?
Děkuji moc
Naše obě děti peřinku měly, teda dcerka ještě má, má necelé 3 měsíce, látkování se neboj i s peřinkou, dávám čč narovno, na to pulky, ale můžeš dávat i novosklad, jen moc neutahuj, aby to moc nestahovalo kyčle, celkově by oblečení mělo být kolem kyčlí volné i u zdravých kyčliček. Klidně si ji dávej na sebe na bříško i s peřinkou, pokud to malé bude vyhovovat, kojím po přebalení bez peřinky, tu pak nasadím. Jinak malá se budí na ranní kojení kolem čtvrté, pakk spí do rána bez peřinky na boku, má to ráda, tak ať si to taky užije a večer hodinu před koupáním je taky bez peřinky, potřebují se taky pořádně prokopat.Jo a na noc dávám taky kalhotkovky, jen neutahuj zase moc přes kyčle a dávám jen jednu vkládačku, aby neměla moc balík mezi nožkama, na to pulky
Ahojky, můžu se přidat? I my jsme dneska vyfasovali peřinku
Nález: Ib a IIa+. Podle toho, co jsem četla na internetu, to není nic strašnýho a dává se na to klasický široký balení, tak nechápu, proč zrovna my máme peřinku ![]()
To kojení taky řeším. Může miminko v peřince ležet na boku? V noci kojím klasicky vleže na boku a neumím si to dost dobře představit. Nerada bych mu ještě nějak víc ublížila ![]()
No na boku se miminku v peřince asi nebude ležet moc dobře, já v noci taky kojím v peřice, ale já kojím v sedě, v leže mi to nikdy nešlo. Holky, já to beru tak, že jsem ráda, že malá dostala peřinku v těch šesti týdnech, čím je mladší, tím se to rychleji upraví. Malej ji vyfásl až ve třech měsících a měl ji do půl roku, no moc se mu to nelíbilo. Frejkova peřinka není žádná hrůza a uteče to s ní, uvidíte
@Verunka.T píše:
Naše obě děti peřinku měly, teda dcerka ještě má, má necelé 3 měsíce, látkování se neboj i s peřinkou, dávám čč narovno, na to pulky, ale můžeš dávat i novosklad, jen moc neutahuj, aby to moc nestahovalo kyčle, celkově by oblečení mělo být kolem kyčlí volné i u zdravých kyčliček. Klidně si ji dávej na sebe na bříško i s peřinkou, pokud to malé bude vyhovovat, kojím po přebalení bez peřinky, tu pak nasadím. Jinak malá se budí na ranní kojení kolem čtvrté, pakk spí do rána bez peřinky na boku, má to ráda, tak ať si to taky užije a večer hodinu před koupáním je taky bez peřinky, potřebují se taky pořádně prokopat.Jo a na noc dávám taky kalhotkovky, jen neutahuj zase moc přes kyčle a dávám jen jednu vkládačku, aby neměla moc balík mezi nožkama, na to pulky
Děkuji moc. Dáváš jen jednu čč? Jak často přebaluješ?
Upravovala jsi suché zipy na peřince? Nevím, jestli budou držet samolepící nebo bude lepší našít normální… @Pajanka
@hany83 a nějaké IIa nebo tak něco tam nemáš? Přemýšlela jsem, jestli nepořídit abdukční kalhotky Marwell, na střídačku s peřinkou, že by si občas odpočinul od té „duchny“ a přitom měl ty nožičky pořád správně.
@Pajanka píše:
@hany83 a nějaké IIa nebo tak něco tam nemáš? Přemýšlela jsem, jestli nepořídit abdukční kalhotky Marwell, na střídačku s peřinkou, že by si občas odpočinul od té „duchny“ a přitom měl ty nožičky pořád správně.
ne nic takového…
@hany83 píše:
ne nic takového…
to je divné.. mělo by tam být označení.. Určitě bych se na to příště poptala.. diagnoza podle Grafa..
Nevíte prosím někdo, jestli je možné prát peřinku v pračce na program ručního praní? Na lístečku, který u peřinky byl, je napsáno, že se má prát v ruce. Ale to nejen nebude tak efektivní jako pračka, navíc si myslím, že to bude šíleně nacucaný
Nebo jestli to čistit jen nějak povrchu? Myslím, že jak je to bílý, tak to bude za chvíli jako prase ![]()
@hany83 píše:
Děkuji moc. Dáváš jen jednu čč? Jak často přebaluješ?Upravovala jsi suché zipy na peřince? Nevím, jestli budou držet samolepící nebo bude lepší našít normální… @Pajanka
dávám jednu čč, na to ty pulky, přebaluju tak co dvě hodiny
@Pajanka píše:
Nevíte prosím někdo, jestli je možné prát peřinku v pračce na program ručního praní? Na lístečku, který u peřinky byl, je napsáno, že se má prát v ruce. Ale to nejen nebude tak efektivní jako pračka, navíc si myslím, že to bude šíleně nacucanýNebo jestli to čistit jen nějak povrchu? Myslím, že jak je to bílý, tak to bude za chvíli jako prase
prala jsem ji normálně v pračce, nic se jí nestane
A jak to děláte s autosedačkou, vleze se tam s peřinkou nebo sundáváte?