Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vokishka děkuju. Mě právě dr. překvapila, že to má mít jen na plíně a nejlíp na pampersce, což mě taky rozhodilo, protože jedeme na látkách. Pak teda svolila na látky, když nebudou pevně okolo kyčlí, ale s tím, že nám to bude stejně protékat…když sem se zeptala do čeho jí mám obléct, že se mi nevejde do overalu, už mi neodpověděla. Jsme zvyklé chodit každý den na procházku, ale s holýma nohama asi těžko.. Nechci jí ublížit nebo jí nějak kyčle poškodit, proto se na to oblečení ptám. Tak snad nic nepokazím, když jí aspoň na ven dám dupačky nebo legíny
@Tearstief ja ji to davam taky na obleceni a kdyz jdeme ven, tak ji to davam dokonce pres kombinezu…a doktor mi to tak dokonce rekl…
Normálně to dávejte na oblečení, akorát teda ven bych to dávala určitě pod kombinézu a nebojte, moje dvě děti taky dečku měly a obě byly v látce a ani při dečce jsem se plenek nevzdala. Vázala jsem normálně novorozenecký sklad a na to pulky, na noc kalhotkovku a pulky. Dcerka už má naštěstí dečku pryč, měli jsme ji 4 měsíce, tak slavnostně letěla do kotle ![]()
@Tearstief
Myslím, že to budete mít spíš z preventivního důvodu. Pokud má IIa, tak se jí to určitě brzy zlepší na Ia
Kdy máte další kontrolu, za 8 týdnů?
No, já kojila tak nějak… jak se dalo..:-D Většinou jsem si ho dala vedle sebe a lehla jsem si k tomu a nebo v sedě, naskládala jsem na sebe polštáře a malého položila na ně.. Ale musela jsem u toho být nahrbená, takže nic moc.. Pak už jsme přešli na UM, tak to bylo lepší. Teď už ji naštěstí nemáme, odbyli jsme si to v létě a na podzim, takže nějaké teplé oblečení jsem nemusela řešit. Dávala jsem mu to normálně na bodýčko a pak až na peřinku jsem dala dupačky, většinou nějaký větší. Takže ty krásný 52,56 jsem vůbec nevyužila
a schovala do skříně pro druhátko ![]()
Na dupajdy bych klidně dala jen kabátek, nohy tak nevaděj.. a na chodidla ponožky, když máte chladněji.
Pokud jdete ven na hodinu nebo hoďku a půl, klidně peřinku na tu dobu sundej, nic se za tu dobu nestane a ani tím stav nijak nezhoršíš:-)
Jinak jojo, mimča jsou v tom vtipný, syn vypadal v dupačkách jak zahradník s velkým zadkem ![]()
Gabule, Verunka, Lejaa děkuju! Manžel jak má strach aby jí nebyla zima, tak ji pořád dává teplou deku, někde jsem četla, že to je taky špatně
na to aby měl člověk vysokou. Netuším jestli to u nás dali preventivně, že já jsem měla široké balení, nebo proto že jsem rodila v jiném městě a tady je mezi nimi řevnivost
každopádně to nechci podcenit a nějak jí ublížit. Malých dupek je mi líto, můžu je rovnou předávat švagrové…Teda hlavně miminkovského teplého overalu, který jí starší dcera koupila z kapesného. Overal jsem našla jeden širší větší, holt v něm bude jak po starší ségře, ale co naplat.
Verunka děkuju. Vytáhla jsem Pulky Bambino Mio a je v nich i se skladačkama, akorát budu muset koupit ještě jedny, protože mám troje Groovia a ty jsou okolo pasu hodně pevný a jak jsou rostoucí, sahají jí ke kyčlím. Ty Bambina jsem brala jen jako doplněk. Ale teda plíny maj super, ty dávám i do Groovinek.
Kojení je boj, měníme polohu snad po třech hltech
představa, že bych jela s malou někam přes další krmení je sci-fi
Dneska jsem volala na dětskou rehabilitaci, jestli by mi mohl někdo malou skouknout v tom postroji, protože mi přijde, že má špatně nohy. Když koukám na fotky, všude je mají děti do úhlu 90°. Tery má sotva 80°. Musíme vydržet do pondělí až tam bude dr. V nemocnici jí to samozřejmě jen nandaly, řekly že má být pod tím jen v plíně a pustily nás s tím, že kontrola za 8týdnů. Neřekly mi nic, než že má špatnou stříšku na obou. A mezi sebou pak řešili jestli iic nebo iia. Je to tam jak na běžícím páse
a člověk se nic nedozví
takový přístup mám nejradši…
Tak IIa nebo II c je teda sakora rozdíl, to by myslím vědět měli. Já mám svrchňáčky best bottom, přes kyčle samozřejmě lehce jdou, ale netáhnou a malá může doširoka nožky roztáhnout. My jsme v peřině taky neměli vyloženě pravý úhel. A fakt peřinku dávej na dupačky, my dávali na polodupačky
@Tearstief
Jak píše Verunka, IIa a IIc.. to je dost velkej rozptyl na to, aby řešili, který z toho to bude..:-D Paka.. v které nemocnici jste byli?
Lejaa krajská nemocnice Liberec. Mám na ní svůj názor…i proto jsem rodila v Jablonci, kde byli úžasní. Akorát tam nám právě dr. sono nedělala s tím, že máme jít na kontrolu k nám
Já bych si klidně těch 25kiláků zajela. Musím uznat, že aspoň na dětském se v nemocnici v Lbc zlepšili i pohotovost je o něčem jiném než před 4 lety. Ale ortopedie, chirurgie a traumatologie jsou tady jen masokombinát a to tvrdí, že jsou v těchto oborech špička… V průkazce máme napsaný oboustranně IIa- mám utz obrázek, ale nevyznám se v tom. A ortoped ke kterýmu jsem chodila se přestěhoval nevím kam, takže konzultace nehrozí. No snad mi něco řeknou na té rehabilitaci.
Verunka ty jsou krásné, moc se mi líbily ty kravičky, ale tím, že máme ty Groovia, tak sem si říkala nebudu zbytečně kupovat další svrchňáky. Mám ještě nějaký AIO z aukra, ty potvory nasáknou i když mají „pul“, spíš fungujou jak flísáky, což mi moc nevyhovuje. Ale zkusím jak jí budou pasovat, maximálně budu prát krom plen i kalhotky.
Verunka tak snad je to v pořádku, maximálně mě na rehabilitaci vyhodí ![]()
Polodupačky máme jedny v 56. Na ven jí dupky šoupnu a na doma asi rozstříhám nějaký punčocháče.
Taky mi přišlo, že IIa a IIc je dost rozdíl, ale nevím jestli nad tím nepřemýšlely proto že malé jsou teprve 4 týdny, tak že třeba ještě není dost zralá
@Tearstief
Ajo, to je škoda. N8s totiž nejdřív poslali do dětské v brně, ale byla to hrůza, doktor hrůza, sestra hrůza, běžící pás, a co si budem povídat dr. nakonec udělal špatnou diagnostiku.
Zašli jsme k doc. Poulovi (špička v ČR) do jeho soukromé ordinace a ten nám řekl, že syn nemá IIc, ale IIa, tzn. téměř zdravá kyčel. Doporučil frejkovku na noc.. za 8 týdnů už bylo vše v pořádku. Mrzí mě, že jsme k němu nešli hned, prcek by si odpustil 8 týdnů v peřince 24 hodin denně v těch největších pařákách (srpne, září)..
Příspěvek upraven 31.01.14 v 16:10
Lejaa u nás je to přesně jak říkáš - na běžícím páse. Problém je v tom, že tu není žádný dobrý ortoped mimo nemocnici, kterého bych mohla kontaktovat. Jsou tu asi 3 a jeden „lepší“ než druhej.
tak to léto je vážně horší než zima. V zimě nakonec nějak prcka zabalíš, ale v tom pařáku nic neuděláš.
Já ve městě omdlévala, polodupačky za 150-200,– podařilo se mi jedny ulovit v sekáči za 20,– tak jestli budou sedět, ušiju podle nich další. A v mém neoblíbeném obchodě jsem sehnala overal bundu co má knoflíkama k sobě přidělanej „pytel“. Když z něj malá vyroste, můžu našít knoflíky na větší bundu a přidělat to. Takže hurá, zítra můžem na procházku.
@Tearstief
Jojo, hadýrky jsou drahý.. Já teď naštěstí kupuju od známé, má to jak nový a bodýčka po 10 Kč, dupajdy po 25,– a zimní krásnej overal 75 Kč. A vypadá to jak kdyby to nikdo nenosil..:-) Zkus se poptat známých nebo kámošek, jestli se nebudou zbavovat hadýrků.
Jinak vcelku levně (alespoň oproti jinde) se daj sehnat věci na http://www.sambaby.com/
My tam, jezdíme i osobně, ale už jsem i objednávala..
Lejaa já měla výbavu komplet po dětech nebo dokoupenou výprodeje, sekáče. Ale jsou to klasický overaly na tělo, legínky, bodýčkové šatičky. Takže přesně to co přes peřinku nedostanu. Mám čtvery super legínky k tričkům, ale to je k ničemu. Mamina koupila úžasný vyteplený gatě…zimní overal jsme měli nádhernej 0-3m do toho se nedostane. Na doma jsem teď koupila dětský podkolenky a ustřihla jim ťapky
stály 3,– tak snad nebudou malé vadit. A našiju holt polodupky. Máme dost triček a košilek, tak to nějak půjde. Co jinýho zbejvá ![]()
A teda sháněla jsem Baby vak Haipa Daipa než bude moct malá do šátku, tak ještě že jsem ho nekoupila…
Dobrý den maminky, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Malá dostala Frejkovu peřinku a ve zprávě je vada IIa, pročítám všechny možné i nemožné diskuze a zjišťuji, že ortopedové dávají tuto peřinku až při závažnějších vadách. Dceři ta dečka dost vadí a vzteká se. Samozřejmě nechci nic podceňovat, jen mě zajímají vaše zkušenosti. Dostali jste někdo peřinku při IIa? Bylo to po těch 4 týdnech už v pořádku? Děkuji za odpovědi
@Tučňačka20 My jsme jí měli taky tak, ale měli jsme k tomu u jedné nožičky špatný úhel a už nevím čeho
. Také jsem měla pocit, že jí až tak nutně nepotřebujeme a tak jsem to kombinovala se širokým balení. Na noc a do kočárku jsem dávala dečku a když nespinkal tak jen široké balení. Za 6 týdnů vše ok.
Ale nechci radit, přidávám jen jak vlastní zkušenost. ![]()