Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka píše:
Podle toho, co jsem našla na netu, tak je to v podstatě jen široké balení, ne ta peřinka.
Ale dostali jsme toto, nechápu ![]()
@vokishka píše:
Podle toho, co jsem našla na netu, tak je to v podstatě jen široké balení, ne ta peřinka.
@vokishka píše:
@vokishka píše:
Mala se narodila o 3tydny drive, vyvolavaly me porod, dostaly jsme tuto perinku, nejenom, ze se nemohla v perince hybat, ale mela i strasne prujmy a tak bolesti a bolesti, pak nas hnaly na Vojtovku, to jsem vydrzela jeden den a rekla jsem a dost. Perinku nosila vyjmecne a vzdy jen kdyz usnula asi prvni mesic, Vojtovka -jen 1 den a misto toho cviceni formou hry Bobath. A svete div se, mala je naprosto v poradku i bez nejakyho trapeni.Jsem moc stastna, ze jsem dala na svuj vlastni instinkt, ktery me rikal, ze to neni pro nas Ok. Kdybych mela cvicit Vojtovku dele, asi by me odvezli do blazince a mala by mela celozivotni trauma. Stejne tak s perinkou, jsem rada, ze se to tak povedlo a mala je naprosto v poradku, nejlepsi je jit se poradit jinam, jak uz zde bylo psano a nespolehat se na nekoho kdo jde stale jen jednou cestou. Preji hodne stesti vsem!!!
Ženy,
oživuji diskuzi, protože tady je hodně z vás, co tomu rozumí, tak mi třeba poradíte ![]()
V porodnici nám kontrolovali kyčle - nález Ia na pravé a IIa na levé. Doporučili široké balení. Používám doma látkové plenky a zařídila se dle tohoto: http://www.jansa.cz/…-novorozencu
Včera jsme byli na kontrole v šesti týdnech a nález je úplně stejný. A nasadili nám Frejkovu peřinku na maximální režim. Přijde mi hrozně neforemná, popruhy dřou malou do krku, nohama nepohne… A co je nejhorší, hrozně se v tom vzteká a tlačí, kroutí krkem, mám skoro strach, že se mi v tom zalkne.
Většinou se dočítám, že při nálezu IIa ji lékaři dávají preventivně? Já z toho byla tak vyplesklá a taky nás brali jak na běžícím pásu, tak jsem se nestačila ani na nic zeptat a byla jsem ráda, že jsem pobrala instruktáž, jak do toho malou zakurtovat.
Myslíte, že ji fakt máme dávat? Nebudou lepší Marwelllky?
Kam zajít k nějakému normálnímu ortopedovi v Brně na konzultaci?
Maminky, je tu někdo, kdo měl u dítěte dysplasie kyčlí IIC? Jak dlouho jste nosili Frejkovu peřinku a dostali jste pak ještě třmínky? ![]()
My máme peřinku od 3 týdnů věku a další kontrola po měsíci nošení.
@dociska měla mladší dcera, už si nepamatuju, kdy nám perinku vyměnili za trmeny, ale ty jsme potom nosili do 11měsíců/roka cca ![]()