Frejkova peřinka

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
24.1.13 12:31

Hnusná deska, chudák malá :,( Díky za názory a odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
24.1.13 13:03

Ahoj, tak tu přesně samou desku jsme dostali v Dětské taky, ta horní strana musí být zároveň s ramínky a šráky si pak zapošiješ aby ti seděly na sebe ty sucháče, určitě by neměla být zkroucená, vkládám fotku, jak v tom vypadala ta naše, naštěstí to zvládala v pohodě, zvykne si neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
24.1.13 13:06

Holky, nebojte ta perinka je to nejmensi zlo co vas muze potkat :D a ze ja vim o cem mluvim, moje dcera mela perinku, trmeny a stejne nakonec musela na operaci a byla 10t v sadre :,( takze zlata perinka ve ktere si muze kopat nozickama aspon trochu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
24.1.13 13:18

Malou jsem taky vyfotila, at je vidět, jak to, má divné. Zítra máme jít na kontrolu na ortopedii, tak snad se to vyřeší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
24.1.13 13:43

Fotk nejde odeslat :( Jěště jeden pokus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
24.1.13 13:45

Po zkušenostech mé kamarádky.. v pondělí byla se svojí 14denní dcerou na kyčlích, na doporučení od své klienty, doktor je partner její klientky. Okamžite jí prý kvůli pravé noze (údajně postižení D) nacpal frejkovu peřinku, malá strašně brečela zřejmě bolestí, dostala peřinku absolutně nevhodnou k jejímu věku. Kamarádce to nedalo, hned odpoledne kontaktovala dalšího doktora, udělali nové vyšetření a malá má kyčle naprosto v pořádku! Takže osobně bych určitě chtěla posouzení ještě od jiného lékaře… Mmch, ta partnerka od doktora má hned vedle nemocnice kde pracuje prodejnu s ortopedickými potřebami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
24.1.13 14:01

@spidi to ma fakt blbe nasazeny, melo by to byt na rovno, neslo by ji to potahnout na jedne strane za ten srak vys? nohy by mely svirat 90 stupnu. Zbytecny to fakt neni, kdyz vezmes v potaz ze je to jen na par tydnu.
Ja jsem perinku u dcery flakala, vubec jsem nemela potuchu jak moc je to dulezity. Kycle se ted vyvyji, radeji toto nez aby ji pak natahly na trakce a daly sadru. Taky jsem se z perinky hroutila, pak jeste vic i ze trmenu, zalezi jakou mate diagnozu my mely subluxaci. V Brne vedi co delaji, moc dobre, sama jsem tam byla na nezavisle konzultaci u doc. Poula.
Holky ta perinka je podle me zadarmo takze zadna pani s ort. pomuckama se na tom napakovat nemuze 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
24.1.13 14:01

No, trochu nakřivo v tom asi je, a nemůže to dělat i to oblečení? ona by se ta peřinka měla dávat přímo na plínu a až pak obléct, my jsme to teda tak nepraktikovali, protože jsem měla strach, že by se odřela nebo jí to molo dost tlačit, tak jsem jí dávala až na punčocháčky, spotřeba teda byla veliká, protože díky tomu, že měla ty nožky daleko od sebe, tak se nám dost často prokadila až na tu slavnou peřinku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
24.1.13 14:12

První peřinka je zadarmo pro tebe, každopádně ji platí tvá pojišťovna, až druhou si platíš celou a tu historku o domluvených kšeftech doktorů a prodejců peřinek jsem také slyšela a přijde mi to přitažené za vlasy, nevím, jak probíhá výběrko na dodavatele peřinek, ale čekala bych, že do toho zasahuje i právě pojišťovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
24.1.13 14:17

Nikde nepíšu, že se to týká Brna, tohle se týká Prahy. Psala jsem to ale v souvislosti, že bych chtěla ještě i vyjádření jiného lékaře, je lepší mít dva názory pokud jsou možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
24.1.13 14:21

@kristy09 zadarmo není nic :mrgreen: Samozřejmě, že paní ze zdravotních potřeb za ní peníze má, od pojištovny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
24.1.13 14:23

My máme zatím jen nosit široké balení, malá měla diagnózu IIa+ na 6 týdnech. Prvně mi vadilo i to, ale už si zvykla. Ted jen doufám, že už to bude dobré a nebudeme mít muset nic jiného. I když ta peřinka to mi příjde stejné jako to široké balení co dělám. Koupila jsem ortopedické kalhotky a dávám jí to přes oblečení, takže to vypadá skoro stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
24.1.13 16:24

Zkoušeli jsme utáhnout, povolit, s oblečením i bez a nic, je to pořád stejné, jen to obcas udělá na druhé straně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.8.13 10:58

Ahoj maminky, oživuji diskuzi, třeba kvůli novým poznatkům:-)
Malej dostal taky frejkovou peřinku, dokonce nám ji dali ještě v porodnici, takže malýmu byly asi 3 dny.. pak jsme jeli na kontrolu do dětské a tam nám udělali znova UZ a malej má na pravé nožce IIc. Levá zřejmě v pořádku. Čekala jsem, že nám to tak za 14 dní sundají, ale prd, další kontrola za 2 měsíce. Máte s tím někdo zkušenost, bude to za ty dva měsíce už OK?:-) Vím, že to tady asi nevyřeším, ale nějakej pozitivní poznatek by se hodil.:-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
6.8.13 12:14

Ahoj, my začínaly se širokým balením, pak nějakou dobu měla dečku a nakonec třmínky - až do 8. měsíce. nechci tě děsit, ale myslím, že taky měla IIc na pravý nožce. ale zase ty třmínky byly lepší než dečka - hlavně vzdušnější a jí se v tom pak i líp pohybovalo - normálně si v tom sedala a i s tím lezla :) přičemž bych řekla, že jí to u toho lezení trošku pomohlo :) v lednu byla na kontrolním rtg a pak má mít další ve 3 letech. ale je dobře, že ti to dali už v porodnici..u nás se to začlo řešit až po měsíci, mě totiž v porodnici řekl, že je to v pořádku..ale to je na dlouho..on to byl v celku dost protivný doktor :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí