Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Viděla jsem už několikrát u naší dětské dr, že u ní byli cizí lidé, co zde byli na dovče a vzala je. Asi záleží na přístupu lékařky.
Tak holky, nakonec jsme nikam nejeli, protože malej dostal kašel…a udělali jsme dobře, protože dneska mu doktorka diagnostikovala bronchitidu…od prosince už šestou…ach jo
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem těhotná a termín mám 1. Září. Jenže - máme jet na dovolenou ze které se máme vrátit 2 týdny před termínem porodu.. a já teď řeším jestli jet nebo ne. Je to cca hodinu od nejbližší nemocnice ale domů to máme 3 hodiny.. tam bych jen ležela a odpočívala. Ale mám známou která před měsícem porodila dcerku o 3 týdny dříve protože se jí prostě chtělo ven.. naše první dítě se narodilo přesně na termín.. a já prostě nevím. Ráda bych jela ale zase si pak nechci vyčítat že jsme třeba do porodnice jeli dlouho nebo tak..
Zaplatila bych storno zalezdu a rozhodla se dle aktualniho stavu. Takto dopredu bych nejela, ake pokud bych se mohla rozhodnout den pred odjezdem dle aktualniho stavu, tak bych dovolenou objednala.
Já bych už asi nejela. Hlavně ty poslední týdny už jsem byla ráda, že nikam cestovat nemusím. Byla jsem teda docela aktivní až do porodu, ale poblíž domova. Prostě jsem to tak cítila u obou dětí a necítila bych se dobře, někde dál od domova. Ale někomu je to jedno a užije si to i tak. Takže záleží, jak to budeš cítit ty.
Já bych nejela. Ne kvůli porodu, je to v Česku a porodit člověk může klidně i v tamní porodnici, ale cestovat někam v devátém měsíci s obřím břichem ve vedru jako kráva. Proč?
Co mi ta dovolená jako dá?
@Sany80s Te zene treba nic, ale pokud ma doma jiz jedno dite, tak premysli jinak.
@Cuddy píše:
@Sany80s Te zene treba nic, ale pokud ma doma jiz jedno dite, tak premysli jinak.
Přesně tak. Té ženské to nic moc nedá, ale pokud mají doma další děcka, tak se snaží, aby kvůli ní všichni neseděli doma.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem těhotná a termín mám 1. Září. Jenže - máme jet na dovolenou ze které se máme vrátit 2 týdny před termínem porodu.. a já teď řeším jestli jet nebo ne. Je to cca hodinu od nejbližší nemocnice ale domů to máme 3 hodiny.. tam bych jen ležela a odpočívala. Ale mám známou která před měsícem porodila dcerku o 3 týdny dříve protože se jí prostě chtělo ven.. naše první dítě se narodilo přesně na termín.. a já prostě nevím. Ráda bych jela ale zase si pak nechci vyčítat že jsme třeba do porodnice jeli dlouho nebo tak..
Nejezdit…
@Anonymní píše:
Já bych teda klidně jela. Žádná hnízdící a domácí pocity jsem neměla ani u jednoho z dětí. 3h nejsou zas tak moc. A dovolenou bych si i užila. Břicho mě nijak zvlášť neomezovalo. V autě mi to také nevadilo, vozila jsem se sama ještě pár dní před porodem 2h tam a 2h zpět na přednášky do školy.
No dopredu bych radsi nic neplatila nebo mela za sebe nahradu, kdyz by ti nebylo dobre, prip. jela uz na jare nekam po CR - treba v květnu, cervnu byva uz teplo. Jedete teda autem jsem tak pochopila? A kam by to bylo? Ja mela ted termin taky v zari a uz bych v lete delsi cestu autem asi nedala, chlap jel s malým sam do Slovinska, tj. 8-10 hod. cesty, vraceli se 10 dni pred terminem, driv si nemohl vzit dovolenou a i tak jsem mela nervy, ze budu muset shanet odvoz, kdyz zacnu rodit driv. No nastesti byla mala vzorna stejne jako bracha a rodit jsem zacala presne na termin:-) Vubec pro me tohle tehu bylo cestovani autem dost utrpeni - pri delsim sezeni kdekoliv mi tvrdlo bricho a bylo to nepohodlne, stacilo mi asi 5 3-4hodinovych a par kratsich cest po republice na vylety nebo navstevy. I v praci jsem kvuli tomu sezeni a i kvuli starsimu, aby nemusel chodit do skolky, skoncila co nejdriv to slo a jeste si protahla materskou o 2 tydny normalni dovolene, coz vyslo akorat na prazdniny. Ale 3 tydny pred terminem jsme jeste meli svatbu, a to cca 300 km od domova, a zvladla jsem to v pohode
V praci me meli za exota, ze si vubec 3 tydny pred terminem neco takovyho planujem, ale uzili jsme si to v ramci moznosti bezvadne
I do docela hezkych satu jsem se vesla, ale nebyla to zadna megaakce, jen uzsi rodina a nizkorozpoctova zalezitost, takze bysme urco neprisli o tolik penez, co by stala dovolená…
Já bych klidně jela, byla jsem úplně normálně aktivní až do porodu, tak bych si dovolenou užila, pak to bude zase zápřah ![]()
@Anonymní píše:
Právěbude tam bazén, sauna.. obrovská zahrada.. prostě syn by se tam měl skvěle..
Jestli je to v ČR tak bych s klidem jela, i v nejzapadlejsi porodnici dostanes osbornou peci, o ktere se ti treba v Anglii ani nezda…
Ano a presne pokud uz dite a deti mas, tak prece nebudes s bubnem drepet doma, ale nekdy v chladku dopocivat s nohama nahore a jeste s jidlem u nosu a nemusis uklizet a varit jako doma…
Dovcu nestornuj a naopak se teste ![]()
@dickys píše:
Já bych klidně jela, byla jsem úplně normálně aktivní až do porodu, tak bych si dovolenou užila, pak to bude zase zápřah
Napodobne, ja byla den pred papirovym terminem se strasim ditkem v Praze v Zoo, v cervnu vedro jak blazen, hned po ranu jsme si prosly nejoblibenejsi zviratka klidovym tempem, pres obed a nejvetsi vedro byly v klimatizovane jidelne a odpo deti se cachtaly v bazenku u tramvaje a ja si tam ve stinu hovela na dece. Kamosky si sice klepaly na celo, ake uklidnila jsem je, ze U Apolinare budu rychleji z Troje nez od nas od Melnika ![]()
Jela bych, ale ne 14 dní před termínem, to už bys taky mohla být v porodnici. Jela bych v červnu nebo červenci. Dokonce jsme takto byli na dovče koncem června, termín jsem měla konec srpna.
Proč by to muselo být až takto pozdě?