Nevím, jestli jet na dovolenou nebo ne

182
17.4.11 10:26

furt mevím jestli ject nebo ne..

Ahoj maminky,
poradte mi:-) Pořád řeším jestli ject na dovolenou nebo ne..Chtěla jsem v létě, nakonec jsem usoudila, že by byl lepší květen- tak konec května. V té době bude Honzíkovi 9 a kousek měsíce. Pořád řeším jestli zvládne cestu (jeli bychom cca 1300 km do Francie), jestli nebude uknouranej (jeli bychom přes noc,m ale víte jak to je v autě sedet tolik hodin..) a taky se bojím jestli tam bude spát (doma spí výborně), jestli si moc nenarušíme režim (ted ho má pěkne dodržovanej a má to tak rád), taky řeším jak bychom to v hotelu dělali s jídlem (ted má 2 dávky UM, ale jak bych tam ohřívala třeba oběd?¨..
Jaký máte vy zkušenosti? Zvládají vaše děti cestování bez problémů? Jak je v zahraničí krmíte?
Za všechny poznámky,připomínky, názory a zkušenosti děkuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4433
17.4.11 12:05

Paps tak ta cesta nevím, mělo by se zastavovat každou 1,5-2 h na protažení, takže ideální by bylo vzít sebou deku a nechat malého třeba trochu prolézt - když to bude možné. Jinak bych si na ohřívání oběda asi pořídila ohřívačku na láhve - tam se dají ohřát jak skleničky, tak UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
17.4.11 12:06

Ahojda, já ti tedy osobně neporadím, ale letos se chystáme s naším prckem letecky do itálie, bude mu tou dobou 10M, lékař říkal že to by zvládnout mohl… já mám výhodu že kojím, ale do té doby se může stát cokoli… ubytko máme i s kuchyní takže budu vařit… pokud bude nouze koupím nějakou tu skleničku, myslím si že prckovi se režim moc nenaruší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.4.11 12:08

ja bych s ditetem na takhle dlouhou cestu autem nejela. Jen z toho pomysleni jsem vynervovana. Pokud dite spi, tak to jde (i kdyz v te autosedacce nic moc), jinak nebude chtit tak dlouho sedet (alespon to moje).
Jsem pro dovolenou, ale letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.4.11 12:16

My jsme jeli do Chorvatska,když malému bylo 9 měsíců.A bylo to super. Úplně bez problému. :palec: Jeli jsme na noc a ráno jsme byli u moře. Malej spal celou cestu,probudil se jen jednou když jsme zastavili na benzině,že odfrkneme. Přebalila jsem ho,dala mu mlíčko a jak jsme vyjeli,tak hned zase usnul…Takže tam cesta super… :palec: Zpátky jsem jeli dopoledne a to byl mazec,bylo vedro a malého to nebavilo.. :pocitac: ale na noc bych jela klído a nebála bych se toho… :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
17.4.11 12:16

Také jsme nejdřív chtěli jet autem, ale pak jsme si to rozmysleli aby malej nebyl dlouho v autosedačce.. letadlo je kratší cesta, nikdy nevíš jakej den bude mít tvůj prcek …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
17.4.11 12:55

Nevidím v tom problém, pravděpodobně cestu prospí, skoro všude se dá poprosit o ohřátí dětské stravy, popř. vložit skleničku do kelímku horké vody..Ale s rozhozením režimu počítej určitě, na každé dovče je to jiné než doma..Musíš zvážit, jestli to chceš obětovat nebo ne..Ale zdá se mi, že jseš z toho dost vystresovaná už teď, takže bych byla asi radši letos v ČR..I tady se dá dovolenkovat.. :-)

My jsme sebevrazi úplní, pokud se nám do té doby mladší dítko zotaví, plánujeme Itálii autem, autama, pojedem celá familie..Staršímu budou tři a mlašímu půl roku.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
17.4.11 13:07

Ahoj,taky jsme letos chteli jet na dovcu,ale do italie,ale nepojedem,anicce sice bude rok,ale nechci ji tejrat v sedacce,nechame to na pristi rok to uz bude vetsi,jinak setrenice byla minuly rok v chorvatsku s 5mes a jeli pres noc,delali pry kazdou chvily prestavky,slo to,ale ja bych si to nelajzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.4.11 14:08

Neporadím, co se týče prcka, tady se musíš rozhodnout sama, znáš ho a nejspíš odhadneš, jestli to zvládne nebo ne.

Jen mám poznámku k výběru lokality… Před třemi lety jsem ve Francii strávila celé léto - v květnu je tam neskutečně studené moře - fakt ledovka, že tam vlezly jen ti hodně otrlí. Navíc k večeru začíná foukat studený vítr, rozhodně jsme třeba v 6 odpoledne nemohli ležet na pláži :think: Co si pamatuju, tak v tom květnu tam byl dokonce týden, kdy teploty nevylezly nad 20 stupňů :nevim: Tím tě tedy nechci strašit, ale jela bych spíš v září, pokud chceš jet mimo prázdniny :think:

• Citovat
  • Upravit
2.5.11 09:03

Ahojky, my jsme takhle jeli vloni se skoro 10 měsíční dcerkou do Chorvatska cca 1100 km a bylo to celkem v pohodě, jeli jsme na noc. Tak převážně spala a pokud byla vzhůru tak jsme stavěli když bylo potřeba. To je obrovská výhoda jízdy autem :potlesk: . Malá byla ještě kojená a nebyla zvyklá moc jíst na noc, tak se vzbudila asi 2×, cucla si a byla v pohodě. Vyjížděli jsme kolem 17 hodiny a v 9 ráno byli na místě, uvidíme jak to zvládne letos, začíná být trochu tvrdohlavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.7.14 10:20

Ahoj holky, mám trochu jiný problém než zakladatelka. Zítra jsme měli s malým odjet na dovču k příbuzným na druhý konec republiky. Jenže včera dostal teplotu a šílenou rýmu. Dnes je bez teploty, rýma taky ustupuje…u doktorky jsme včera byli a nic na něm neviděla…jenom trochu růžový krk. Vypadá to, že mu rostou stoličky. A já teď přemýšlím jestli odjet nebo ne :-( Tady bude v paneláku, tam na zahradě…já opravdu nevím :-( jet a vzít s sebou léky kdyby něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.7.14 10:24

Jestli jedete po Čechách a k příbuzným a ti o tom, že dítko má rýmu vědí a nemají s tím problém, tak bych jela a nic neřešila. Marodit může tady i tam, vezmi léky a tradááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
4.7.14 10:25

Urcite bych jela, je to ČR, neni to cizina, pohotovost je všude kdyby něco a pdjet domu muzete taky kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.7.14 10:28

@ynax vědí,pořád si říkám, že to není konec světa, pohotovost v nejbližším městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
4.7.14 10:28

My byli minuly mesic takhle u nasich.mala v tu noc pred odjezdem mela 39st, byla nachlazena, ale stejne jsme jeli, proste lezela v posteli tam a vsichni kolem ni skakali:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí