Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Po nemoci mám teď problém s imunitou a hormonální stavem. Momentálně se to nejvíce odrazi na pleti. Má prosím někdo zkušenost, co dělat s takovým bolákem? Mám to zhruba třetí den, zkusila jsem včera vymacknout, ale šlo jen malinko takové vody.. hnis žádný.. takže uz to raději nechávám být. Kolem toho je to tvrdé jak míček, naštěstí se to nezvetsuje.. ale přijde mi, ze to není ani o moc lepsi..
na noc jsem dala náplast z DM, která má vytáhnout hnis. Tam, kde jsem se mačkala to hodně vzalo, ale kolem je to stále tvrdé.. jak boulička. 😐
treti fotka dnešek- zkusila jsem nějaké hydro náplasti.. ty první dvě ze včera.
co prosím na to? Když půjdu na kožní, tak mají termín až za měsíc.. Doufám, ze se to nějak vstreba samo.. alw zatím žádná změna 🙏
Proč to mačkáš, nesahej na to.Je vnitřní sám se vstřebá. Nechápu na co kožní. Dej tomu týden a uvidíš. Čím víc to budeš mačkat, tím to bude horší.
Nesahat, tvrdé to bude, dokud nezmizí. Mluvím z vlastní zkušenosti. Nedávno se mi udělal v tříslech. Z mého tedy vytekl i 2× hnis, ale okolí bylo tvrdé hodně, dokud se nezmenšil a nezmizel. Trvalo to do úplného vyhojení tři týdny.
Na tyhle věci používám akneroxid z lékárny, do dvou dnů je klid. Hlavně nemačkat.
Měl to můj syn na bradě…byl s tím na chirurgii, dali mu na to nějakou mastičku a vstřebalo se to…prý kdyby něco, tak nemačkat a přijít příště hned jak se to začne dělat…