Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me pomaha tea tree oil, ale vetsinou se to musi pretrpet. Objednej se na imunologie, tak mohou nasadit nejakou lecbu. Jinak herpesin neni antb ale antivirotika, takze se to da v poho kombinovat. Mohlo se ti to udelat v kombinaci stres + oslabena imunita tim zanetem.., mela bys na neschopence, ne chodit do prace
@Anonymní píše:
Me pomaha tea tree oil, ale vetsinou se to musi pretrpet. Objednej se na imunologie, tak mohou nasadit nejakou lecbu. Jinak herpesin neni antb ale antivirotika, takze se to da v poho kombinovat. Mohlo se ti to udelat v kombinaci stres + oslabena imunita tim zanetem.., mela bys na neschopence, ne chodit do prace
Děkuju za radu, vyzkouším ho
Dělám kadeřnici, takže je to trochu složitější ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za radu, vyzkouším hoDělám kadeřnici, takže je to trochu složitější
No tim spis
cely den na nohou se zanetem a antb ![]()
Na herpes neschopenku? To nejaky lekar da?
Podle toho, co pises, tak na to casto netrpis, takze imunologie nebude nezbytna.
Dulezite je nasledujici:
1. Hygiena
2. Teplo: pokud mas infracervenou lampu nebo neco podobneho, nahrivej se tam dole. Teplo nici herpes viry a pomaha i pri zanetu mocaku
3. Mast lokalne
4. Zkus si nechat napsat i celkova antivirotika, pri akutnich problemech pomahaji lepe nez mast
5. Dieta: nejist orechy a cokoladu (obsahuji arginin, ktery opar podporuje), pit hodne mleka a jist mlecnych vyrobku (obsahuje lysin, ktery opar brzdi)
6. Doplnky stravy: pomahaji tablety s lysinem, daji se uzivat bez omezeni
@Anonymní píše:
Na herpes neschopenku? To nejaky lekar da?Podle toho, co pises, tak na to casto netrpis, takze imunologie nebude nezbytna.
Dulezite je nasledujici:
1. Hygiena
2. Teplo: pokud mas infracervenou lampu nebo neco podobneho, nahrivej se tam dole. Teplo nici herpes viry a pomaha i pri zanetu mocaku
3. Mast lokalne
4. Zkus si nechat napsat i celkova antivirotika, pri akutnich problemech pomahaji lepe nez mast
5. Dieta: nejist orechy a cokoladu (obsahuji arginin, ktery opar podporuje), pit hodne mleka a jist mlecnych vyrobku (obsahuje lysin, ktery opar brzdi)
Dekuji ![]()
Mně pomáhá Fenistil…vysušuje, rychle hojí, nesvědí to a zahojilo se mi to během pár dní…
@Anonymní píše:
Na herpes neschopenku? To nejaky lekar da?Podle toho, co pises, tak na to casto netrpis, takze imunologie nebude nezbytna.
Dulezite je nasledujici:
1. Hygiena
3. Mast lokalne
Na zanet mocaku neschopenku
Já už bych to ničím nedrazdila, rozhodne ne alpou a podobnými věcmi. Já než jsem se s herpesem dostala k doktorovi tak se mi to během par dni zhojilo samo, doktor už pak jen konstatoval suché puchyrky jako finální stadium se kterým už se noc nedělá.
A teda já jsem královna zánětům močáku a nikdy jsem neschopenku neměla, po ATB druhy den úleva
Dobrý večer je mi 14 let mám naky pupinky na vagine a pálí to a svědí to nvm co to je a bojím se to říct mamce protože jsem měla styk a bojím se že to může být opar a kdyby to zjistila mamka jsem mrtvá kdyby stě cokoli věděli jsem tu a byla bych ráda za každou radu masticku všeho a nejlépe mi řekli že to může být jen podnicky Bo tak a nejlépe kdyby jste mi napsali na instagram nebo na Facebook (instagram _xixo_more_)
A (Facebook neřeš nunik) děkuji 🙃
@Monchichik a myslí te že to pomůže i na moje pupinky tam dole?
Nechci kdoktorce
Tak jestli to můžu mazat
@Terka140 Fenistil vysušuje a zabraňuje svědění, takže by ti to mělo pomoci…uvidíš, za zkoušku nic nedáš ![]()
Zdravím, obracím se na Vás s prosbou. Minulý týden ve středu u doktora, měla jsem podezření na zánět močáku. Donesla jsem moč, on do ní strčil ten papírek a zjistil že mám prý jen zvýšené bílkoviny, víc mi k tomu neřekl. Tak mi dal antibiotika na 10 dní. Začal jsem je brát ještě ten den. Navečer mě začalo bolet tam dole. Nějak jsem to neřešila. Druhý den ráno sem se nemohla ani pořádně vyčůrat jak to bolelo, říkala sem si, že takhle silně močák nebolí když ho mám na začátku stádia. Zašla jsem si na gyndu, s tím že mě vůbec neprohlídla doktorka, protože tam ani nebyla. Tak sem mluvila se sestřičkou, popsala ji můj problém a řekla jsem, že mám podezření na kvasinkovou infekci, načež mi odpověděla že si to myslí taky a ještě se ptala zda mam puchýřky na genitálii, řekla jsem že ne, dostala sem Canesten a nějaké čípky dovnitř. Začal sem mazat, dal večer čípek, do toho bral léky na močák ( po 12h vždy). Další den to bylo ještě horší, objevily se puchýřky. Volala jsem hned ráno na gyndu, a sestřička mi řekla ať přijdu. Odešla jsem z práce a šla na gyndu, nemohla jsem chodit, čůrání je pro mě horor. Tentokrát se mi dovnitř podívala už doktorka. Nic moc mi ale neřekla, říkala že tam puchýře jsou ale nebyla si moc jistá co to je. Udělala výtěr, na výsledky si mám zavolat v pondělí. Dostala jsem tablety herpesin, mastičku herpesin, a řekla jsem že mi čípky vadí (není to pro mě příjemné) dala mi mastičku přímo na zavádění dovnitř. Ptal sem se zda sem mohl chytit ten herpes z těch antibiotik, což mi odpověděla že ne. Že herpes je spíš ze stresu, který sem měla (dělala jsem řidičák). Herpesin prášky mi říkala že mam začít brát pokud bych neviděla změny stavu. V lékárně jsem se ale zeptala zda můžu brát tyhle dvoje antibiotika najednou, řekli mi že ano. No takže beru tablety herpesin po 4 hodinách, v noci po 8 a mažu Herpesinem 4-5× denně. Puchýřky druhý den zmizely, už lépe chodím. Ale čůrání je furt mizerný. Nejhorší je, že ani nepoznám jestli mě pálí pořád močák nebo genitální opar
A pak asi po hodině jsem se dole namazala Alpou
Pálilo to jako čert ale asi jen prvních pár sekund
Večer jsem to namazala Herpesinem a šla spát. Teď to mám v takové fázi, že včera ty boláky vypadaly jako afty bíle. Ale dnes už nemaji bílý povlak, vypadá to spíš jakoby to bylo vyžrané do masa prostě. Přikládám obrázek z internetu (jak to cca vypadá u mě). A mě zajímá v jaké to je teď fázi, budu mazat dál, ale jestli to nejde ještě něčím urychlit, dost trpím, zítra do práce, celý den na nohách není to příjemný. Genitální opar mam už potřetí, poprvé to bylo snad nejhorší, podruhé sem to stihla včas zastavit a napotřetí trpím teď, to jsem dostala asi po 2 - 3 letech. Používáte nějaké doplňky na imunitu, preventivně? Nebo nějaké léky? Budu ráda za každou radu. A pokud jste to dočetly až sem, jste dobrý

Včera sem si sedla do vany, žádný vysedávání asi jen 5 minut a dala si do vody obyčejnou sůl, docela se mi ulevilo.