Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pajuskawolfu tak to já taky ještě nemám a to mi táhne na 30,já mám zamražený 4 pětidenní a v lednu bych měla jít na KET, jestli do toho něco zas nepřijde a kdy by jsi na KET chtěla jít ty? nejspíš si teď chvíli odpočineš od všeho viď? tak alespoň že máš doma psí slečny, to je taky fajn.
a určitě to brzy vyjde.
@pajka29 nevim kdy chci jit na KET rozhodne si chci v klidu uzit vanoce
jinak mozna za 3 mesice uvidi.. ted rikam, ze nechci a za tyden to muze byt zas jinak ze
tak uvidime pristi rok… tak ti budu drzet palecky, aby ti to vyslo ![]()
@MartinaCV píše:
Teeda, to je buchtickaStanda vcera vazil sebe na dig. vaze a pak se vazil s Lauri a vypada to tedy, ze ma cca 4,6 kg
Peto, kdyz ji mas porad na prsu a u sebe, tak by me zajimalo jak resis pripadne predem planovane schuzky. Mam na mysli, ze ja se treba objednam tyden dopredu ke kadernici, nebo ted mam rehabilitace a tam samozrejme mam byt v urcity cas presne. Ale Lauri pije po 2,5-4 hodinach, takze to neni treba presne po 3 hodinach. Jakmile se ozve, ze ma hlad, musi dostat hned, jinak se hodne rozplace a neni k utiseni. Samozrejme jak se blizi den a cas kdy mam nekde byt, tak to presne vychazi na kojeni
Takze vecne nestiham. I kdyz se ten den pokousim kojeni prizpusobit planovane schuzce, tak zas dopredu nevim jak dlouho bude trvat cekani na odrihnuti a pak ji musim mit nejakou dobu vertikalne, jinak ublinkava. Jedine, co mi vyhovuje, kdyz mam nekde byt a mam rozmezi, treba mam prijit mezi 12 az 15 hod. Potom mi lidi maji snahu rikat, ze uz dvoumesicni miminko ma mit rezim, zadne noseni na ruce, striktne postylka, zadna mamincina postel apod. My oba si ji ale chceme vic uzit, takze nosime, mazlime, spi se mnou..postylka po chvilkach, kdyz se to zrovna povede. Jak to mate vy s Anickou?
A tobe si Laurinka odrihne vzdy? To nam se to podari tak v 50procentech. Jinak ja si schuzky planuji na dopoledne, kdy ten rezim nemame tak strikntni a proste nakojim pred schuzkou a dam do kocarku, kde usne. Na odpoledne neplanuji nic, to kvuli nocnimu spani si nechci rezim narusovat.
@pajuskawolfu no mě to vycházelo na prosinec, ale to jsem řekla že ne, chci mít klidný vánoce, tak jen na konci prosince mám jet na ultrazvuk a naplánuje se KET na leden. já taky od IVF budu mít pauzu 4 měsíce, ono je to tak asi nejlepší si od toho odpočinout. děkuju, byla bych ráda když by to vyšlo, IVF jsem snášela hodně blbě, tak bych nerada na něj šla znovu.
@MartinaCV A jeste s tim rezimem, ja se o nej opravdu snazim. Ale je proste plus minus, mrne vydrzi vzhuru tak max 2,5 hod a mezitim je spanek, jehoz delku si ridi samo. Takze to rezim dost narusuje
Oni jsou ty lide desne chytri, ale on si clovek nesije na sebe ten bic zamerne. Nam mrne treba od zacatku usina pri kojeni, coz prinasi problem v tom, ze pije kratce, tudiz chce pit casteji a take to, ze je to prostredek usinani. Rada bych dala bdici dite do postylky, pohladila a sla pryc. Ale to by v nasem pripade muselo byt hladove a to se se spankem neslucuje.
Příspěvek upraven 17.11.16 v 20:46
Holky na nějaký režim teď prďte mimísci jsou ješte malinkatí, to přijde až tak po 3 měsíci
a hlavně fakt užívejte každý den naplno, ikdyž je to někdy na palici, ale tak strašně rychle to letí ![]()
Ahojky holky prosím po jak dlouhé době Vám volali z Gennetu o PGS? Já jen že jsem dnes dostala MS tak se mi to celé posouvá, přišla o 10 dní dříve, nevím jestli stihnuv tomto cyklu KET?
![]()
@pajka29 taky jsem IFV snasela spatne, tak do 3. IVF se mi uz fakt nechce… tak zkusime jeste to druhe emnryjklo a kdyz to nevyjde, tak pujdem do adopce… ja si myslim, ze se ti to povede
si rikam, proc to tehotenstvi je tak slozite ![]()
@Romčinka píše:
Ahojky holky prosím po jak dlouhé době Vám volali z Gennetu o PGS? Já jen že jsem dnes dostala MS tak se mi to celé posouvá, přišla o 10 dní dříve, nevím jestli stihnuv tomto cyklu KET?![]()
asi za tři týdny
Holky, nevím, kdo se tu ptal.. tak naši známí, co přešli za Dr. Jarošovou do Pronatalu, dnes adoptovali holčičku, která se narodila včera. Jiné zprávy nemám, takže nevím, jestli se tedy ani u Dr. Jarošové nepovedlo, nebo vyšla dřív adopce a bude ještě u ní IVF.. ale spíš si myslím, že se IVF nepovedlo. Bylo to třetí. První dvě v Iscare.
@Cuddy píše:
A tobe si Laurinka odrihne vzdy? To nam se to podari tak v 50procentech. Jinak ja si schuzky planuji na dopoledne, kdy ten rezim nemame tak strikntni a proste nakojim pred schuzkou a dam do kocarku, kde usne. Na odpoledne neplanuji nic, to kvuli nocnimu spani si nechci rezim narusovat.
Odříhne si většinou, ale pokaždé za jinou dobu. Standovi si odříhne v 99%, mně tak v 80 %. Vypozorovala jsem, že je to tím, jak se mi ji podaří držet a když u toho neusíná. Když je bdělá, víc se napřímí a tím si líp odříhne. Když usíná, je víc schoulená a to jde pak blbě. Standa jak je vysokej a má široká ramena, tak si jí tam líp rozprostře.
A nakojíš tedy před schůzkou i když třeba mimi hodinu a půl před tím pilo? Já když nakojím třeba za dvě hodiny, místo za tři, tak mi pak dost blinká a celou ji rozhodím. Jde ji nakojit dřív jedině, když předchozí kojení pila jen 10 minut. Jinak prostě potřebuje pít 20 minut každé tři hodiny. Vydrží někdy i 4 hodinový interval, ale to jen v noci, když třeba usne hodinu před dalším kojením. Prostě nejsem schopna dopředu nic plánovat a nikdo to moc nechápe. Chci jí kojit když má hlad a ne když potřebuju něco načasovat. Mám teď možnost jít na jedno soudní jednání a nepůjdu, protože není možné načasovat kojení, tak píšu soudci omluvu s žádostí o odročení třeba za 3-4 měsíce.
@MartinaCV Aha, tak to je nas problem, ze davam odrihnout spici dite
Se schuzkami to delam tak, ze kojim v aute tesne pred schuzkou, pak jezdi v kocarku, ja jsem na schuzce a dle delky schuzky bud hned po ni jeste v aute nakojim a nebo to zvladneme az domu. V Praze nikdy nevis, zda pojedes 10 minut nebo hodinu, proto mrne beru sebou. A to cas kojeni prizpusobuji casu schuzky. Ale nikdy nerozhazuji rezim dva dny po sobe, vzdy dam mezi tim alespon dva dny v klidu.
@Cuddy píše:
@MartinaCV Aha, tak to je nas problem, ze davam odrihnout spici diteSe schuzkami to delam tak, ze kojim v aute tesne pred schuzkou, pak jezdi v kocarku, ja jsem na schuzce a dle delky schuzky bud hned po ni jeste v aute nakojim a nebo to zvladneme az domu. V Praze nikdy nevis, zda pojedes 10 minut nebo hodinu, proto mrne beru sebou. A to cas kojeni prizpusobuji casu schuzky. Ale nikdy nerozhazuji rezim dva dny po sobe, vzdy dam mezi tim alespon dva dny v klidu.
K tomu spícímu dítěti - četla jsem, že je možné nechat dítě po kojení spát bez odříhnutí, když u kojení usne, má se v takovém případě položit na bok. To je nejčastěji v noci, tak to teď taky tak dělám, ale dávám jí v zavinovačce vedle mě na polštář, aby měla hlavičku výše než nohy a kolem dokola je obložená, aby se nesesunula. Je to kvůli ublinkávání. Jako jsou to v noci manévry a to nevyspání je fakt děsný.
Usínám přes den. Někdy při kojení vyloženě hltá a slyším jak polyká vzduch, tak jí dám odříhnout hned po chvilce od začátku kojení, to si odříhne pořádně většinou okamžitě po zvednutí jak nějakej chlap v hospodě
a zase pokračujeme v kojení. V tom článku psali, že to tak bylo odpradávna, že prso sloužilo na uspání a že to takto má miminko rádo. Kdyby mi neblinkala, tak jí nechávám prostě na boku a chrníme dál. V noci ani nemám moc trpělivosti s ní tady půl hodiny manévrovat a čekat na krkánek, usínám u kojení, ráno jsem vyřízená. Musím to dohánět jakmile to trochu jde a chodit s ní spát i přes den.
@MartinaCV To ti zavidim, ze ti spi Laurinka pres den a ty muzes spat. To ja musim stradovat s kocarkem. Kdyz slysim, ze pri kojeni hodne hlta, tak dam take odrihnout hned, ale vetsinou proste usne. A na zvraceni pouzivame klin, aby byla hlava vyse nez telo a take obkladam, at se nikam nesune. A to usinani u kojeni jedobre, ze je spolehlive. Jen jsem proste nezastupitelna, no… Nezlobila bych se, kdyby mrne uslo i u nekoho jineho nez u me.
@Cuddy píše:
@MartinaCV To ti zavidim, ze ti spi Laurinka pres den a ty muzes spat. To ja musim stradovat s kocarkem. Kdyz slysim, ze pri kojeni hodne hlta, tak dam take odrihnout hned, ale vetsinou proste usne. A na zvraceni pouzivame klin, aby byla hlava vyse nez telo a take obkladam, at se nikam nesune. A to usinani u kojeni jedobre, ze je spolehlive. Jen jsem proste nezastupitelna, no… Nezlobila bych se, kdyby mrne uslo i u nekoho jineho nez u me.
Spí přes den, ale já musím spát u ní. Někdy se povede, že spí sama, ale je to vždy u mě v posteli a musí být hodně obložená, jakoby zavrtaná v doupěti. Udělám jí z mojí peřiny takové hnízdo a tam vydrží. Její postýlka jen po chvilkách a spíš když je vzhůru a kouká na kolotoč. V kočárku taky hned usne, ale musí se jezdit, běda jak se kočárek zastaví
U Standy spí rychleji než u mě, připadá mi, že u mě cítí prsa a to jí dráždí pořád něco chtít.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.