Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LuciisPuciis zavolat si můžeš ale řeknou ti jen počet. Teda alepoň já to tak měla. Volala jsem první a třetí den.
@Bublina1414 píše:
Njn ale když ti sestra řekne že kvalitu embryjek neví protože to nemá v počítači že ví jen počet tak co máš dělat? A na embryologa se nelze dovolat. Stejně s tím nic neuděláš…
No trvala bych na přepojení do laboratoře. Oni tam v neděli jsou. nesmíš se nechat. A chceš číslo přímo k nim. Já takhle vedla diskuze fakt 30minutové se šéfem o stavu embryí a věcí souvisejících, ale on se se mnou vybavoval rád, jinak by to utnul. Určitě to není běžné, ale taky není běžné nevědět po celou dobu kultivace nic. Vždyť chceš a potřebuješ vědět, jak se chovají třeba po třetím dnu, kdy je již zapojený genom a zůstávají jen ta s potenciálem. Informace potřebuješ vědět proto, abys mohla naplnit zákonnou podmínku spolupracovat na vlastní léčbě.
@Bublina1414 píše:
@LuciisPuciis zavolat si můžeš ale řeknou ti jen počet. Teda alepoň já to tak měla. Volala jsem první a třetí den.
To je blbý
Mě tohle prostě přijde jako špatný rozhodnutí ze strany Gennetu. Třebas to holky, které teď teprve stimulují, nějak proberou s dr. Jarošovou jako vedoucí IVF na Letné, že je to na prd, že to pacientkám nevyhovuje apod. a snad to zase brzo zruší.
Nenastaly zmeny v souvislosti s tim, ze od dubna bude hlavni embryolog a hlavni sestra v jinem novem centru?
@MartinaCV Tak asi nejsem tak průbojná
Nicméně tato novinka je cca 14 dní. Když jsem se u toho rozčilovala tak mi bylo jen řečeno že spousta žen to vědět nechce a že na to nemají čas každému stále volat. Někdo říkal že volají 1 a 5 den někdo že volají 1 3 5 den. Tak si vyber. Mě nevolal vlastně nikdo. Jen první den až odpoledne že sestřička zapomněla…a pak až 5 den v kolik mám přijít na ET. 3 den jsem si volala sama. A to si piš že celou dobu jsem měla nervy v kýblu protože jsem nevěděla jak se bublinkám vede.
@Dr.Renča píše:
Nenastaly zmeny v souvislosti s tim, ze od dubna bude hlavni embryolog a hlavni sestra v jinem novem centru?
@Dr.Renča píše:
A v jakém novém centru?
@Bublina1414 píše:
@MartinaCV Tak asi nejsem tak průbojnáNicméně tato novinka je cca 14 dní. Když jsem se u toho rozčilovala tak mi bylo jen řečeno že spousta žen to vědět nechce a že na to nemají čas každému stále volat. Někdo říkal že volají 1 a 5 den někdo že volají 1 3 5 den. Tak si vyber. Mě nevolal vlastně nikdo. Jen první den až odpoledne že sestřička zapomněla…a pak až 5 den v kolik mám přijít na ET. 3 den jsem si volala sama. A to si piš že celou dobu jsem měla nervy v kýblu protože jsem nevěděla jak se bublinkám vede.
Je to fakt děsný… Člověk má už takhle nervy na pochodu a ještě ho takhle napínají
To zas vymyslel nějaký chytrák, co sám nikdy IVF neprožil :-/ ![]()
Je jasný, že to je zas nějaká novota nějakýho chytráka ve vedení, kterýmu připadá informování pacientů jako zdržování zdr. personálu. ![]()
@Dr.Renča píše:
Renčo jaké nové centrum, kde bude?
@Bublina1414
Kolikátý jsi den po ET? A kolik si měla nakonec embryjek? Držím palce ![]()
@LuciisPuciis píše:
Je to fakt děsný… Člověk má už takhle nervy na pochodu a ještě ho takhle napínajíTo zas vymyslel nějaký chytrák, co sám nikdy IVF neprožil :-/
Přesně tak zase nějaký chytrák
. Jediná věc co jsem si celou dobu říkala že mi to vlastně může být jedno jak se jim vede protože mám zkušenosti že do 4 dne jsou úplně v pohodě a mezi 4-5 bum bum a nezůstane skoro nic. Takže 5 den jsem od rána seděla na telefonu a modlila se aby jich bylo co nejvíce.
@MartinaCV píše:
Je jasný, že to je zas nějaká novota nějakýho chytráka ve vedení, kterýmu připadá informování pacientů jako zdržování zdr. personálu.
Přesně
![]()
@Bublina1414 Nevim, jestli to mohu verejne psat, ale v Praze se ted otviraji dve nova centra, do jednoho presli lekari, sestry a embryologove z Cube a Iscare a do toho druheho z Gennetu, tam je primarkou Brandejska a samozrejme i dalsi lidi z Gennetu a ona sama rikala, ze tam bude hlavni embryolog z Gennetu a hlavni sestra, ale nevim presne jak to myslela, jestli v tom novem bude embryolog a sestra z Gennetu na vedoucim miste a nebo odejdou z vedouciho mista v Gennetu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Asi je to zas nějaká „novinka“ (jako kdysi střídání doktorů), kterou snad brzo zruší